Velikonoční mazanec (bochánek) od babičky
Recept ještě nebyl hodnocenKaždý slavnostně prostřený stůl by na Velikonoce měl zdobit lesklý, sladký, nadýchaný mazanec. Podle tradice by se měl na mazanci před upečením ostrým nožem naříznout…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Každý slavnostně prostřený stůl by na Velikonoce měl zdobit lesklý, sladký, nadýchaný mazanec. Podle tradice by se měl na mazanci před upečením ostrým nožem naříznout…
Pokud máte rádi cheesecaky, zkuste upéct pistáciový. Je voňavý, příjemně sladký tak akorát a velice jemný. Pistácie v něm na chuti určitě poznáte. Ať ho podáte s…
Kompoty se ve velkém zavařovaly zejména v dobách našich babiček a prababiček, nicméně dodnes mají své kouzlo. Nejčastěji se připravuje z různého sezónního ovoce, ale za…
Cukr, máslo, vejce, prášek do pečiva a mouku smícháme dohromady v drobenku. Část (větší) drobenky nasypeme na vymazaný plech, pak si připravíme tvarohovou náplň, kterou…
Uvařit pudink dle návodu, do horkého pudinku přidáme rum, cukr pořádně promíchat, aby nebyly v pudinku hrudky.Necháme vystydnout a pak mažeme střídavě na sušenky, mažeme…
Nejdříve uděláme náplň: smetanu s jogurtem rozmíchám dohladka, připravím želatinu podle návodu na obale a vliji ji do smetanovo-jogurtové směsi, přidám kůru z jednoho…
Vše smícháme a nalijeme na lehce vymazaný plech, já mám teflonový, tak ani nemažu.A pečeme cca 20-30 min. při cca 180-200stupn.
Smícháme sypké suroviny, přidáme rozdrobený změklý tuk, vejce a mléko a vypracujeme těsto. Necháme v chladu chvíli odpočinout, připravíme plech s pečicím papírem a lehce…
Do mísy prosejeme mouku se solí, přidáme cukr a vejce, rozdrobíme droždí a zalijeme vlažným mlékem s rozpuštěným máslem. Zaděláme vláčné těsto, které se nelepí ke stěnám…
S moukou zpracujeme nastrouhaný tuk, dáme špetku soli a pivo. Přidáme lžíci octa. Vše zpracujeme v hladké těsto. Zabalíme do mikrotenu a necháme v chladu cca 0,5 hodiny…
Všechny suroviny na náplň svaříme za stálého míchání. Pokud je třeba, přidáme ještě trochu mléka. Necháme vychladnout.Droždí rozdrobíme do hrnečku a zalijeme vlahým…
Na korpus vše zpracujeme na lepkavou hmotu. Namačkáme do dortové či koláčové formy vystlané strečovou folií a zdvihneme asi 2 cm okraje. Odložíme do mrazáku a mezitím …
Nejprve připravíme těsto. Ve vyšší misce vyšleháme bílky. V jiné nádobě vyšleháme žloutky s cukrem a vodou do husté pěny. Pak ke žloutkům přidáme mouku, kakao a…
Bílky oddělit a vyšlehat s polovinou cukru, žloutky vyšlehat do pěny s druhou polovinou cukru a lžícemi horké vody, nakonec přidat olej.Bílky přelít do žloutků a malinko…
Připravíme si větší hrnek, o objemu alespoň 300 ml, ale lépe 400-500 ml. Nasypeme do něho všechny sypké suroviny a lžící je promícháme. Přilijeme olej a vodu a lžící…
Smícháme všechny suroviny a necháme kynout 10 minut. Potom už jen na pánvi či lívanečníku udeláme lívance a podle chuti můžeme např. potřít máslem nebo marmeládou,…
Smícháme trochu mléka, trochu cukru, droždí a uděláme kvásek, nechame vzejít. Mouky smícháme, přidáme sůl, zbytek cukru, vanilku a žloutky a vzešlý kvásek, zamícháme.…
Vajíčka vymícháme s vanilkovým a práškovým cukrem, přidáme vyšlehanou šlehačku. Dáme mezi oplatky, zabalíme do alobalu a dáme zamrazit.
Suché přísady prosijeme na vál a přidáme nakrájený tuk, vejce. Těsto dobře propracujeme, zabalíme do folie a dáme alespoň na půl hodiny do ledničky.Pak vyválíme,…
Náplň: V mléce rozmícháme maizenu a uvaříme hustou kaši. Necháme vychladnout a přidáme změklé máslo, vanilku a cukr. Vše ušleháme.Korpus: Nejdříve smícháme suché…
Postup pripravy 1. Uvarime si kavovy sirup. 2. Uslehat sleahacku a odlozit do lednicky 3. Pripravime si lady fingers testo a pomoci sacku tvorime lady fingers. 4.…
Na menší kousky pokrájíme asi 12 jablek zbavených slupky. Zakapeme citronovou šťávou, přidáme 5 lžic cukru krystal, celou skořici a podlijeme 200 ml jablečného džusu.…
Všechny ingredience musí mít pokojovou teplotu. Formu (bábovkovou nebo třeba na biskupský chlebíček či srnčí hřbet, ale mohou být i muffinkové formičky) vymažeme tukem…
Nejprve uděláme jahodovou náplň.Jahody omyjeme a spolu s cukrem a vodou krátce povaříme. Trochu rozmixujeme, kdo nechce mít kousky jahod, rozmixuje úplně.Pak přilijeme v…
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno 31. 5. 2024 21:22
Přidáno 31. 5. 2024 19:28
Přidáno 31. 5. 2024 18:13
Přidáno 31. 5. 2024 17:12
Jediný na světě. Dopřejte dítěti i sobě elektrokočárek
Frgály z tortilly od Andrey z Pardubicka dobyly internet: Chutnají jako ty pravé, navíc je můžete mlsat i při dietě
Buchty po ránu: Vynikající arašídové sušenky podle Josefa Maršálka zvládnete upéct jen ze čtyř surovin, navíc bez mouky