Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Podzim se blíží a příroda nás hojně zásobuje svými dary. Typickým podzimním ovocem jsou především jablka a hrušky, a tak je právě nejlepší čas na jejich zpracování. Nic nezútulní domov tak jako vůně právě upečeného domácího štrůdlu. Stejně vynikající pochoutkou jsou i jablečné a hruškové kompoty. A určitě nezapomeňte na křížaly, na kterých si za dlouhých zimních večerů určitě rádi smlsnete.

Podzim se blíží a příroda nás hojně zásobuje svými dary. Typickým podzimním ovocem jsou především jablka a hrušky, a tak je nyní nejlepší čas na jejich zpracování. Nic nezútulní domov tak jako vůně právě upečeného domácího štrůdlu. Stejně vynikající pochoutkou jsou i jablečné a hruškové kompoty. A určitě nezapomeňte na křížaly, na kterých si za dlouhých zimních večerů určitě rádi smlsnete.

Aby Vám příprava těchto dobrot šla rychle od ruky, představujeme vám Jablečný sen – praktický loupač a kráječ, s kterým vás práce v kuchyni bude bavit.

A co víc, loupání jablek se s tímto pomocníkem stane velkou zábavou i pro vaše děti a uvidíte, o kolik vitamínů navíc sní jen proto, aby si mohli oloupat další jablko nebo hrušku.

Jablečný sen je velmi šikovný loupač a kráječ nejen jablek a hrušek, ale také brambor, okurek a dalších druhů ovoce a zeleniny. Jablečný sen zvládne až 3 funkce v jednom pracovním kroku, a to loupání, odstranění jádřince a krájení, přičemž jednotlivé funkce můžete libovolně kombinovat. Jablečný sen také nabízí široké možnosti nastavení: díky posuvnému noži a křídlové matici si snadno navolíte požadovanou tloušťku slupky. Síla nakrájených plátků je pak cca 4-5 mm. Příprava bramborových hranolek či chipsů, ovocných a zeleninových salátů a obloh nebo třeba zmíněných křížal tak nikdy nebyla jednodušší. Přesvědčte se o snadném a univerzálním užití loupače Jablečný sen v následujícím videu:

Jablečný sen vyrábí německá společnost Westmark, a to z nerezové oceli a lakovaného hliníkového odlitku. Nadstandardní kvalita materiálu zajišťuje vysokou odolnost a dlouhou životnost výrobku. Loupač je k dostání ve dvou variantách – se silnou přísavkou nebo se šroubkovou svorkou pro pevné a bezpečné uchycení k pracovní ploše, které maximálně usnadňuje jeho ovládání. Jablečný sen je možné najít na eshopu Vaření hrou.

S Jablečným snem bude příprava mnohých pokrmů nejen snazší a rychlejší, ale navíc zábavná. Vyzkoušejte si s jeho pomocí připravit třeba vynikající jablečný koláč:

Jablečný koláč

Ingredience pro těsto:                                                               Ingredience pro náplň:
300 g polohrubé mouky                                                             1 kg jablek
150 g másla                                                                              trochu rozpuštěného másla
1 špetka soli                                                                             2 sáčky vanilkového cukru
1 lžíce cukru                                                                             125 g zakysané smetany
1 vejce (velikost M)                                                                   1 vejce (velikost M)
3 polévkové lžíce studené vody                                                   2 polévkové lžíce cukru

Postup:

Z mouky, másla, soli, cukru, vejce a vody vypracujte těsto, vyformujte jej do koule a nechte odpočinout po dobu 1 hodiny v chladničce.

Pomocí Jablečného snu oloupejte a za současného odstranění jádřince nakrájejte připravená jablka. Nakrájené jablečné spirály překrojte napůl.

Připravený pečící plech vyložte pečícím papírem. Z připravené koule vyválejte tenké těsto, vložte jej do pečící formy a vytvarujte silnější okraj. Takto připravené těsto propíchněte na několika místech vidličkou. Nyní na těsto poskládejte nakrájená jablka a potřete je máslem, poté připravený koláč posypte vanilkovým cukrem. Nechte péct při  190° C po dobu 1 hodiny.

Zakysanou smetanu rozšlehejte s vejcem a cukrem a 10 minut před koncem pečení naneste ušlehanou směs na koláč a nechte dopéct.

S Jablečným snem bude příprava nejrůznějších dobrot hračkou! A jelikož se blíží Vánoce, může se tento loupač stát také skvělým dárkem, který zajisté potěší každého kuchaře nebo kuchařku. Nejen Jablečný sen, ale i další praktické dárky a pomocníky do kuchyně zakoupíte na www.varenihrou.cz.

Komentáře

Hella Hella (moderátorka)

28. 9. 2014 22:55

... anebo si ho můžete koupit v každých Domácích potřebách laciněji nebo tady http://www.xdomacnost.cz/loupac-jablek-p-260.html. Odvážnější zapojí muže s vrtačkou a škrabkou ;-)

Přidat komentář

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více