Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ať už se z jakéhokoli důvodu zajímáte o zdravý životní styl a stravování, pravděpodobně Vám neuniklo negativní hodnocení masných výrobků odborníky na výživu. Důvodem je především značné zastoupení živočišných tuků s vysokým obsahem nasycených mastných kyselin v těchto potravinách, které mají velmi neblahý vliv na lidský organismus. Pokud se jich i přesto těžko vzdáváte, věřte, že v tom nejste sami. Masné výrobky totiž mají v české kuchyni mimořádně silnou tradici a my Češi držíme celosvětové prvenství v jejich konzumaci. Lze tyto protiklady řešit? Opravdu si musíme neustále vybírat mezi chutným a zdravým stravováním?

Ať už se z jakéhokoli důvodu zajímáte o zdravý životní styl a stravování, pravděpodobně Vám neuniklo negativní hodnocení masných výrobků odborníky na výživu. Důvodem je především značné zastoupení živočišných tuků s vysokým obsahem nasycených mastných kyselin v těchto potravinách, které mají velmi neblahý vliv na lidský organismus. Pokud se jich i přesto těžko vzdáváte, věřte, že v tom nejste sami. Masné výrobky totiž mají v české kuchyni mimořádně silnou tradici a my Češi držíme celosvětové prvenství v jejich konzumaci. Lze tyto protiklady řešit? Opravdu si musíme neustále vybírat mezi chutným a zdravým stravováním?

Párek Šmakoun

Užívejte si tradičních chutí zdravě!

V článku Konečně si můžete pochutnat i na „nezdravých“ jídlech bez výčitek jste se mohli seznámit s unikátním českým výrobkem Šmakoun, který je vyráběn tepelnou úpravou čistého vaječného bílku a představuje tak čistou komplexní bílkovinu. Šmakoun  při přípravě jídel nabízí velmi široké možnosti využití a jelikož neobsahuje žádný tuk, cukr, cholesterol, ani konzervační či chemické látky, daná jídla úžasně odlehčí a sníží jejich celkovou energetickou hodnotu, aniž by jakkoli pozměnil jejich chuť, vůni či strukturu. Šmakoun navíc jídla obohatí o kvalitní a lehce stravitelnou bílkovinu, která je pro naše zdraví nezbytná.

Karbanátek Šmakoun

Přidáním Šmakouna lze po výživové stránce vylepšit nejrůznější jídla teplé i studené kuchyně, a to například i jídla sladká, moučníky a dezerty. Inspiraci jsme Vám přinesli v článku Revoluce! Dopřejte si i sladká jídla zdravě!, v němž jsme Vám představili například úžasný kakao-oříškový krém Šmakoun. Šmakoun však nezapomíná ani na vášnivé „masožrouty“, kterým přináší hned dva chuťově vynikající hotové výrobky s touto unikátní bílkovinou – Párek Šmakoun a Karbanátek Šmakoun.

Párek Šmakoun a Karbanátek Šmakoun – masné výrobky, které boří hranice!

Párek a Karbanátek Šmakoun obsahují 55% kvalitního masa a 30% potraviny Šmakoun. Díky převládajícímu podílu masa si výrobky zachovají tradiční a poctivou masovou chuť, na kterou jsme zvyklí, a zůstávají zdrojem bílkovin, tedy esenciálních aminokyselin, vitamínů skupiny B a D a minerálních látek – železa, vápníku, zinku. Díky obsahu Šmakouna však mají výrazně méně energie, tuku, cholesterolu i soli a naopak vyšší obsah komplexní bílkoviny – to vše při zachování jedinečné chuti.

Česká klasika - Párek Šmakoun s křenem, hořčicí či kečupem

Párek a Karbanátek Šmakoun obsahují 15% kvalitní živočišné bílkoviny, pouze 13% tuku a 2,5% sacharidů. Jejich energetická hodnota je maximálně 796 kJ/100g. Díky těmto výživovým hodnotám se masné výrobky Šmakoun řadí mezi potraviny vhodné pro zdravý životní styl a dokonce jsou akceptovatelné i odborníky na výživu. O názor jsme požádali přímo prezidenta Aliance výživových poradců Ing. Ivana Macha, CSc.: „Mnozí klienti mají z dřívějška zafixováno, že co je zdravé, není chutné, a nízkotučným variantám potravin se přirozeně brání. Proto považuji za největší výhodu potravin s přidaným Šmakounem nejen snížený obsah tuku, ale zejména velmi dobré chuťové vlastnosti.“

Je libo Párek v těstíčku?

Výrobky Šmakoun významně obohatí Váš jídelníček!

Párek Šmakoun a Karbanátek Šmakoun splňují nejvyšší nároky na kvalitní, racionální a zároveň chutnou stravu moderního člověka. Jelikož jsou výživově hodnotné a chuťově výborné, mohou se stát trvalou součástí běžného jídelníčku. Jednoduše řečeno, masné výrobky Šmakoun rozhodně stojí za vyzkoušení! K dostání jsou ve vybraných hypermarketech Tesco (v úseku balených uzenin) - jejich přehled najdete na www.smakoun.eu, a Karbanátek Šmakoun též ve všech Makrech (u výrobků Šmakoun). Pro společnost Adler Wellness Produkte Praha je vyrábí Masokombinát Plzeň s.r.o.

Nebo raději Karbanátek s grilovanou zeleninou?

Informace o výrobcích Šmakoun a množství chutných receptů najdete na www.smakoun.eu.

Komentáře

Jiří Plánička

10. 10. 2014 19:42

Zpráva pro Alenu P. ... máte pravdu, informace o změně adresy nebo ukončení prodeje se k nám již nedostává. Navíc nemáme u těchto prodejců aktuální zprávy o nabízených výrobcích - dodávky zajišťují velkoobchody. Proto můžeme doporučit nabídku v obchodních řetězcích, kde je sortiment výrobků dojednán... Děkuji za pochopení.smakoun.eu

Alena P.

10. 10. 2014 12:35

ještě by bylo dobré, aby prodejci byli neustále aktualizováni... řada obchodů, které jsou označeny jako prodejci už zkrachovala nebo se přestěhovala... A to mluvím jen za Prahu.:-((

Přidat komentář

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více