Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

O Chia se mluví jako o zázračném produktu. Zahraniční média jí věnovala tolik pozornosti, že se o roku 2013 začalo mluvit jako o roku Chia. Máme rok 2014 a ukazuje se, že i v Čechách si získala velkou přízeň. O Chia, respektive o produktu Mike Benexia Premium kvality Chia, si budu povídat s paní magistrou Renatou Jiráskovou. Paní magistro proč Mike Benexia Premium kvality Chia a proč ne jen Chia? Jaký je v tom rozdíl?

O Chia se mluví jako o zázračném produktu. Zahraniční média jí věnovala tolik pozornosti, že se o roku 2013 začalo mluvit jako o roku Chia. Máme rok 2014 a ukazuje se, že i v Čechách si získala velkou přízeň. O Chia, respektive o produktu Mike Benexia Premium kvality Chia, si budu povídat s paní magistrou Renatou Jiráskovou. Paní magistro proč Mike Benexia Premium kvality Chia a proč ne jen  Chia? Jaký je v tom rozdíl?

Rozdíl je v záruce kvality i složení. To ovlivňuje jednak původ, tedy z jakých klimatických částí země Chia pochazí, ale také způsob pěstování. Mike Benexia má navíc status Novel Food, jinými slovy jako jediná Chia na světě musela projít složitým schvalovacím a dokazovacím procesem. Rozdíl mezi Mike Benexia a jinými Chia produkty na trhu je stejný, jako když porovnáme náročný schvalovací proces léků s přípravky, které ničím takovým neprošly. Kromě toho Mike Benexia je Chia, jejíž kvalita je garantována hned dvěma respektovanými autoritami. Ta první autorita je značka Benexia, a v tomto kontextu tedy správná zemědělská praxe. Tou druhou autoritou je kanadská značka kvality Barny´s, tedy farmacie. Barny´s pod svá křídla bere jen ty produkty, které splňují farmaceutické, ekologické a další kvalitativní normy.  

Dobře, ale má to nějaký význam pro zdraví?

Ten význam spočívá zejména v tom, že Mike Benexia má ambici pozitivně ovlivnit zdraví široké populace. A jsem přesvědčená, že to nemusí být jenom ambice, ale realita, pokud dopad na zdraví v tomto konkrétním případě posoudí odborníci po nějakém čase. Mike Benexia je totiž nutriční poklad obsahující omega 3 mastné kyseliny, lehce stravitelné proteiny, vitaminy, minerály, antioxidanty, aminokyseliny. Nesmím také zapomenout na významnou porci vlákniny. Možná však mluvím až příliš ze široka, ale jednou větou se dá říci, že Mike Benexia, to jsou ta nejobsažnější semínka na této planetě a jako taková mají velký přínos pro zdraví. 

Paní magistro, položím Vám otázku, na kterou dost dlouho hledám nějakou odpověď. Proč lidé objevují Chiu až nyní?

Možná i proto, že lidstvo musí znovuobjevovat už dříve poznané. To se týká i reinkarnace Chii pro moderního člověka. Chia byla zdrojem energie a zdraví už pro staré Aztéky a Maye. Zejména Aztékové oceňovali to, že Chia jim umožnuje bez nároku na jinou stravu překonávat dlouhé vzdálenosti.  Chia je jídlo běžců i dnes. Dodává totiž při fyzické námaze organizmu potřebné živiny a hydrataci. Chia byla pro staré indiánské kultury dokonce důležitější než zlato a byla používána také jako platidlo.

Slovo Chia vyjadřuje v jazyce Mayů sílu. Jaký přínos představuje pro dnešního člověka? Zkuste být však více konkrétní.

Přínos je stejný jako pro Aztéky a Maye, protože je přirozeným zdrojem důležitých, řekla bych až životně důležitých nutričních látek a přímo se tedy nabízí Chiu využít k obohacení každodenní stravy. Jedna jediná malá odměrka s Mike Benexia pokrývá denní potřebu omega 3 mastných kyselin a myslím si, že čistší a kvalitnější zdroj omega 3 ani neexistuje. To říkám při vší úctě k rybám, které ale i tak nemáme na talíři každý den. A je důležité vědět, že nedostatek omega 3 mastných kyselin v našem organizmu může mít negativní vliv, na mozek, cévy, srdce a vlastně i na samotnou DNA. Mike Benexia prémiová Chia to však není jen obsah omega 3, ale zajímavý je i vyvážený mix ostatních nutričních látek. Ti, kteří produkt Mike Benexia už vyzkoušeli, mi dají určitě za pravdu, že příliv energie, kterou svým konzumentům dopřává, je příjemný a dost možná to je ten hlavní okamžitý pocit, porovná-li uživatel prémiovou Chiu Mike Benexia s jinou Chiou.           

Je snadné Chiu užívat?

To je opravdu jednoduché. Prostě stačí jí jen přisypat do jídla a obyčejné jídlo bude v okamžiku zdravější, tedy obohacené o vitaminy, omega 3 a mnoho dalších zdraví prospěšných ingrediencí. Fantazii se meze nekladou, at´už s Mike Benexia snídáme anebo během dne s tímto produktem obohatíme jídlo o pořádnou dávku zdraví. Mike Benexia prostě stačí ji jen přisypat například do míchaných vajíček, jogurtu, müsli salátu nebo třeba udělat i výbornou čokoládovou kaši.

Prozradíte nám recept na čokoládovou kaši?

Ten je jednoduchý - do misky dáme trochu teplé vody, přisypeme Mike Benexia, stačí jedna odměrka. Do misky přidáme holandské kakao podle chuti a lžičku medu, zamícháme a netrvá to ani minutu a ideálně zdravá snídaně je hotová.   

Obvyklá otázka na závěr - kde a za kolik můžeme prémiovou Chiu Mike Benexia koupit?

Samozřejmě v lékárnách a pak na portálu barnys.cz za 249,- Kč.

PR článek

Komentáře

Přidat komentář

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více