Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Moderní interiéry spějí k minimalismu – především klasický nábytek je nahrazován moderními, odlehčenými a obvykle i multifunkčními modely. Tento trend pronikl také do kuchyní, kde místo kuchyňských skříněk vévodí otevřené police.

Moderní interiéry spějí k minimalismu – především klasický nábytek je nahrazován moderními, odlehčenými a obvykle i multifunkčními modely. Tento trend pronikl také do kuchyní, kde místo kuchyňských skříněk vévodí otevřené police.

Toto řešení je velmi stylové a praktické. Na druhou stranu však vyžaduje notnou dávku organizace. Jelikož je obsah skříní vystaven na odiv, je třeba ho harmonicky sladit se stylem okolního prostoru. Nádobí je tak povýšeno na bytovou dekoraci, která významným způsobem ovlivňuje vzhled celé kuchyně.

Pokud se Vám systém otevřených polic líbí, zde je několik pravidel pro jeho úspěšnou realizaci.
 
 
Nejčastěji používané nádobí, jako jsou hrnky, talíře či misky, umístěte na dobře dostupné police. Také zvažte použití závěsného systému, který je velmi módní, praktický a navíc výrazně šetří místem. Vsaďte na různorodost – kombinujte moderní nádobí s vintage kousky a kuchyňské pomocníky s kuchařskými knihami - to vše oživte květináči se zelenajícími se bylinkami.
 
Přestože jsou i kuchyňské police především funkční záležitostí, neznamená to, že by jejich vzhled měl ustoupit na pozadí. Naopak – otevřené police nabízejí jedinečnou možnost sladit a kombinovat jejich design s designem umístěného nádobí i zadní stěny, tak toho určitě využijte!
 
Kombinace jsou neomezené, a to především zvolíte-li neutrální police v bílé barvě, nebo police dřevěné či skleněné. K nim pak totiž perfektně sedne téměř jakýkoli odstín pozadí. Samozřejmě záleží také na materiálu zadní stěny – moderní kuchyně fandí obkladům, cihlovým stěnám, tapetám i atypickým materiálům, jako je sklo, dřevo nebo beton.
 
Otevřené police doplňte dalšími úložnými systémy - například stylovými košíky či boxy, které Vám pomohou udržet prostor čistý, uklizený a dokonale organizovaný.
 

 

Komentáře

Veronika.Hrozna Veronika.Hrozna

26. 12. 2014 16:11

Taky mi to není sympatické,ze stejného duvodu. To je pro ty co mají málo nádobí. Dokonce i v jidelně mám skříňky na nádobí taky zavřené. Bohužel,prach je všude!

SamanthaClara SamanthaClara

20. 12. 2014 22:48

Je to nepraktické a nevidím v tom žádný přínos - aby se mi prášilo na nádobí? Ne, děkuji, nechci :-S Police si hodlám pořídit, to ano, ale ne místo klasických kuchyňských skříněk v kuchyňské lince.

Přidat komentář

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více