Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Překvapivé účinky jogurtu: Vybělí vám zuby a pomůže na podrážděnou pokožku
Zdroj: Unsplash.com

Kvalitní jogurty jsou právem řazeny mezi velmi zdravé potraviny, a to především díky vysokému obsahu bílkovin, vápníku, vitamínu D, probiotik, jogurtových kultur a dalších zdraví prospěšných látek. Jogurt však může významně prospět našemu zdraví a kráse i při zevním užití. Pojďte se s námi podívat na nevšední užití jogurtu s úžasnými účinky!

Jogurt namísto make-upu

Jogurt působí jako univerzální životabudič na suchou, stresovanou a problematickou pleť. Nejenže ji dokonale vyživí, ale také Vás zbaví tmavých kruhů pod očima a dokonce eliminuje i dopady stárnutí a stresu. Jogurt je také výborným pomocníkem v boji proti akné. Přírodní jogurt stačí vmasírovat do obličeje a nechat několik minut působit. Nebo si vyrobte senzační masku z jogurtu, ovesných vloček a medu – co nespotřebujete na obličej, můžete v klidu sníst jako zdravou svačinku.

Jogurt jako vlasový kondicionér

Přírodní jogurt dokonale vyživí nejen pleť, ale také pokožku hlavy a vlasy, které budou po jogurtové kúře přirozeně lesklé, hebké a jemné. Jogurt naneste na vlasy obdobně jako vlasovou masku, nechte několik minut působit a poté opláchněte vlahou vodou. Opakování této procedury dokonce snižuje padání a třepení vlasů.

Jogurt jako přírodní peeling

Jogurt skvěle vyživí kůži celého těla. Smícháte-li ho s ovesnými vločkami nebo sušenou kůrou citronu, získáte skvělý přírodní peeling, který Vaší pokožce vrátí svěží, zdravý a mladistvý vzhled. Jogurtový peeling na rozdíl od chemických výrobků pokožku také hydratuje. Krouživými pohyby jemně masírujte celé tělo a poté si dejte vlahou spršku. Lepší relaxaci byste jen těžko hledali.

Jogurt pro bělení zubů

Nač utrácet peníze za poměrně drahé chemické bělení zubů, když něco podobného zvládnete i doma a navíc za pomoci přírodních prostředků. Každý den na zuby naneste vrstvu bílého jogurtu a nechte chvíli působit. Za několik týdnu budou Vaše zuby viditelně bělejší a zářivější. Příčinou je fosfor a vápník obsažený v jogurtech.

Jogurt jako první pomoc při úpalu

Jogurt obsahuje zinek, který pomáhá zklidnit pálení a svědění pokožky. Naneste silnou vrstvu bílého chladného jogurtu na postižené místo a nechte působit 20 minut. Uvidíte, že se Vám ihned uleví.

Mohlo by vás bavit:

Recepty k tomuto článku

Komentáře

olapolap

8. 2. 2015 18:35

Bílý ovšem kvalitní jogurt je skvělé osvěžení v kteroukoli roční dobu. Některé rady jsem znala, jiné ne. Vyzkouším a pak "okomentuji".
Naprosto skvělá záležitost je bílý jogurt s jakýmkoliv ovocem, semínky, vločkami, slazený medem nebo javorovým sirupem - kombinací nepočítaně.. ola

vlasta

31. 1. 2015 21:37

Znám od babičky.

Přidat komentář

Mohlo by vás zajímat

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více