Zvládejte grilování na jedničku!
3. 6. 2015 Tipy a triky
Období oblíbených grilovaček právě začíná! Pokud máte dilema, jaký gril a od jakého výrobce zvolit, nezoufejte! Poradíme Vám!
Dřevo a dřevěné uhlí jsou od nepaměti zdrojem tepla pro přípravu potravin. Pro mnoho příznivců grilování se jedná o klasiku, které zcela propadli, a tak pravé grilování vždy spojují s přípravou masa na grilech na dřevěné uhlí.
Nejznámější firmou u nás, která dodává lety osvědčené a miliony lidí po celém světě prověřené grily na uhlí, je WEBER. Jejím stěžejním modelem pro letošní rok je MASTER TOUCH GBS 57 cm. Tento gril zajišťuje díky svému kulovitému tvaru skvělou cirkulaci tepla uvnitř a zároveň nabízí široké možnosti regulace. Díky tomu se v něm perfektně připravují nejen steaky, ale i velké kusy masa, jako například známé kuře na plechovce.
Oblíbenou alternativou ke grilům Weber je gril-pec Big Green Egg. Ta je sice dražší, ale vynikající volbou nejen pro grilování, ale hlavně barbecue. Tato pec se tak hodí zejména pro tradiční barbecue, tedy přípravu velkých kusů mas, kuřat, krůt či žeber při nižší teplotě a po delší čas. Přímo skvělé výsledky dosahuje tím, že je to kameninové zařízení a jako takové akumuluje teplo, které následně sáláním vrací zpět rovnoměrně do grilu.
V dnešní uspěchané době jsou velmi vyhledávanou záležitostí grily na plyn, které nabízejí mimořádné pohodlí. Kromě jednoduché přípravy grilu pro použití zaručují také pohodlnou regulaci v průběhu grilování. Těchto grilů je na trhu poměrně velké množství, a to od mnoha výrobců a v různých kvalitách provedení i vybavení. Jejich nákupem si kupujete nejen kvalitní gril na několik let, ale také řadu možností, jak rozšířit jeho funkcionalitu díky různým doplňkům GBS systému, jako jsou litinová pánev, wok pánev, kámen na pizzu či stojan na kuře. Díky integrovanému plynovému vařiči v boční polici se z grilu stává záležitost, s níž není problém udělat složitější menu či celý oběd venku.
Většina výrobců, jako je Weber, GRANDHALL nebo NAPOLEON, vybavuje své grily litinovými rošty, které jsou díky svým vlastnostem pro grilování ideální. Litina skvěle akumuluje teplo a přenáší jej na grilované potraviny. Příprava steaků a dalších dobrot je potom velmi příjemnou záležitostí, přičemž výsledek je vždy výborný. K plynovým grilům je k dostání mnoho příslušenství, které z nich v kombinaci s bočními vařiči dělají téměř venkovní kuchyně.
Mohlo by vás zajímat
Přečtěte si Zobrazit více
Žába v díře aneb Klobása zapečená v „pudinku“. Starý recept britské kuchyně chutná navzdory názvu překvapivě skvěle
Znáte žahour? Lahodný ovocný přeliv můžete použít na knedlíky, palačinky nebo lívance
15 nejlepších receptů z kapra: Máme pro vás výběr tradičních i nových receptů
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 5 hodinami
Pečené batáty
Přidáno před 6 hodinami
Vepřové kapsy plněné masovou směsí
Přidáno před 7 hodinami
Prsíčka s pórkem
Přidáno 27. 3. 2024 13:20
Slunečnice se semínky
Přidáno 27. 3. 2024 08:47
Tilapie s asijskou omáčkou a batátovým pyré
Přidáno 27. 3. 2024 08:41
Přečtěte si Zobrazit více
Pro žampiony nemusíme chodit do lesa, ale stačí vyrazit na nákup. Možná řešíme dilema - loupat či neloupat jejich hlavičky?
Jak pracovat s želatinou, agarem a jak použít dortové želé polevy. Toto je jednoduchý přehled pro začátečníky
Náš život s celiakií: Jak jsem pro Áňu pekla makového beránka bez lepku a chutnal nakonec celé rodině
Komentáře