Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Už za necelý měsíc odstartuje v areálu PVA EXPO PRAHA 5. ročník mezinárodního veletrhu gastronomie a hotelnictví FOR GASTRO & HOTEL. Pro profesionály z gastronomie i návštěvníky z řad laické veřejnosti je připravena ucelená prezentace těch nejvýznamnějších firem z oboru HORECA. Připraven je i bohatý doprovodný program v čele se semifinále mezinárodní kuchařské soutěže GLOBAL CHEFS CHALLENGE a konferencí na téma „Elektronická evidence tržeb – EET“, na které vystoupí i ministr financí Andrej Babiš. Na své si přijdou i milovníci dobrého jídla, pro které je letos v premiéře připravena speciální sekce věnovaná potravinám a ingrediencím nejen od českých, ale i světových výrobců.

Ve třech halách areálu PVA EXPO PRAHA bude první čtyři říjnové dny připravena prezentace více než 200 vystavovatelů z oboru gastronomie. Chybět nebude ani divácky atraktivní doprovodný program včetně dvou nejprestižnějších soutěží oboru gastronomie: semifinále mezinárodní soutěže GLOBAL CHEFS CHALLENGE, která se koná za podpory Světové asociace kuchařů a cukrářů a soutěže KUCHAŘ ROKU 2015/2016, kterou organizuje Asociace kuchařů a cukrářů ČR. Návštěvníkům se též představí komponovaný program České barmanské asociace a festival kulinářských specialit s přehlídkou nových trendů a inovací v gastronomii GASTRO TOUR od agentury T&M CREATIVE.

Konference Elektronická evidence tržeb

Tématem konference, která se uskuteční první den veletrhu, bude často skloňované téma zavedení elektronické evidence tržeb. Tu pořádá Ministerstvo financí a vystoupí na ní mimo jiné 1. místopředseda vlády a ministr financí Andrej Babiš a náměstkyně ministra financí pro oblast daní a cel Simona Hornochová. Konference představí zejména aktuální stav připravovaného Zákona o evidenci tržeb či přínosy a náklady pro podnikatele v oblasti gastronomie a hotelnictví.

Konference Ministerstva financí i další doprovodný program bude uveden v novém Kongresovém sále areálu PVA EXPO PRAHA s kapacitou 650 míst k sezení. Registrace na doprovodné programy veletrhu je možná zde: http://for-gastro.cz/program

Nová sekce věnovaná potravinám a nápojům

Zájem o obor gastronomie rok od roku roste i u široké veřejnosti. Přibývá tak gurmánů a milovníků dobrého jídla, kvalitních potravin a ingrediencí. Právě pro ty je letos poprvé připravena speciální sekce, která nabídne výběr výrobců, prodejců a dovozců kvalitních potravin a ingrediencí. Představí se např. prestižní vinařství z Moravy, francouzské, řecké, maďarské speciality nebo italskou školu pizzy.

Veletrh FOR GASTRO & HOTEL se uskuteční od 1. do 4. října 2015 v areálu PVA EXPO PRAHA v Letňanech. Současně proběhne největší podzimní veletrh nábytku, interiérů a designu FOR INTERIOR a veletrh dekorací, bytových doplňků a dárků FOR DECOR & PRESENT.

Více informací najdete na www.for-gastro.cz.

 

 

Komentáře

Přidat komentář