Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Všimli jste si v obchodech vánočních produktů? Ano, je to tak, Vánoce jsou za dveřmi. A s nimi přichází i oblíbené, ale náročné období v kuchyni při přípravách vánočního cukroví a později i štědrovečerní večeře. Protože jsou Vánoce svátkem klidu a míru, rádi bychom se podělili o rady, jak si vánoční pečení a přípravy v kuchyni usnadnit, aby to byla především zábava.

Základem náročnějšího pečení je často kuchyňský robot. Pokud jste ještě nepropadli jeho kouzlu, letos pravděpodobně jen těžko odoláte modelu Tefal Masterchef Gourmet Red QB505G. Dokáže oslovit i muže, kteří rádi vaří či pečou, ale jsou pohodlní zpracovávat těsto. Tento multifunkční robot kromě patentované šlehací metly a hnětacích háků nabízí i mixér, masomlýnek, odšťavňovač a nástavce na strouhání a krájení. Jediný přístroj zvládne vše za vás a vy můžete zapomenout na únavné zadělávání těsta, nepořádek a ulepené ruce. Nezáleží, zda půjde o těsto na cukroví či na dort, univerzální kuchyňský robot si vždy poradí.

Vánoční čas ale není jen o cukroví, celá rodina se těší na pořádné řízky či smaženého kapra. Co se na těchto jídlech dá vylepšit? Až neuvěřitelně mnoho! Klíčem k úspěchu je Tefal Actifry Express XL AH9500, fritéza, díky které si dá řízek nebo kapra i zarytý zastánce zdravé výživy. Jde o francouzský hit, který zvládá přípravu 1,5 kg hranolek díky jediné lžíci oleje. Konečně víme, co stojí za štíhlou linií většiny Francouzek! Stejným způsobem můžete smažit i maso a zeleninu. Myslíte si, že to nebude chutnat dobře? Vsadíme se, že rozdíl téměř nepoznáte. Kromě řízků myslete také na další tradiční pokrmy, jako je zelňačka, jejíž přípravu si můžete usnadnit pomocí tlakového hrnce Tefal Clipso Precision 6l P4410763. Ten dokáže až 3x zkrátit čas vaření, a tím ušetřit energii i peníze.

Náš tip: Nezapomeňte na vydatnou snídani během svátků! Co takhle rodinu snadno a rychle překvapit ranním toustem či vaflemi? Je to velmi jednoduché především díky multifunkčnímu toustovači Tefal Snack Collection 4v1 SW854D16.

Až Vánoce pominou, ještě před koncem roku se pravděpodobně probudí svědomí, že jste toho namlsali příliš. Nemusíte se však trápit, užijte si vánoční cukroví, které máte příležitost ochutnat jen jednou do roka. A hned jak dojdou řízky ze štědrovečerní večeře, povolejte do akce tyčový mixér Tefal InfinyForce HB866A38 nebo stolní mixér Tefal Easy Soup BL841137. Tento stolní mixér a polévkovač nabízí hned několik programů a funkcí, které vám umožní uvařit ty nejlepší krémové polévky, ve kterých nebude třeba ani smetana. Pro vaše nejmenší také můžete vyrobit pyré nebo zdravé přesnídávky, které dodají v zimních měsících potřebné vitaminy. Co si na tomto modelu zamilujete je snadné čištění a funkce udržení teplého pokrmu po dobu až 40 minut, takže i když budete muset odběhnout, o teplé jídlo nepřijdete!

Užijte si Vánoce hlavně s rodinou, trávit v kuchyni dlouhé hodiny je zbytečné, pokud máte praktické pomocníky, kteří vám vaření a pečení urychlí a usnadní. Udělejte si radost ještě před Štědrým dnem a věnujte si dárek, který si zasloužíte.

Související obsah