Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ekofarma Javorník je součástí firmy JAVORNÍK-CZ s.r.o. Štítná nad Vláří. Hospodaří převážně na pozemcích v oblasti CHKO Bílé Karpaty na výměře 1750 ha.

Firma se již téměř 20 let věnuje ekologickému zemědělství. Jejím hlavním cílem je hospodaření formou ekologického a dlouhodobě udržitelného zemědělství a dodávání na trh kvalitních surovin a potravin vyrobených z vlastní produkce.  

Bohaté pastviny chráněné krajinné oblasti nabízejí ideální podmínky pro chov masného a mléčného skotu. Důraz je kladen také na kvalitu a čistotu prostředí ustájení skotu. Produkty chovu, hovězí maso a mléko, dodává svým odběratelům ekofarma v certifikované kvalitě bio.

Část mléčné produkce si ekofarma zpracovává ve vlastní mlékárně. Ta se zaměřuje především na výrobu čerstvých sýrů, tvarohu, jogurtů, jogurtových a kysaných nápojů. Mléko se zpracovává pouze šetrnou pasterizací bez používání homogenizace, mléko ve výrobcích si tak zachovává původní vlastnosti a biologickou hodnotu. Výrobky neobsahují žádné přidané konzervační látky mimo kuchyňské soli, která sýrům dodává chuť. Proto jsou tyto výrobky vhodné i pro zdravou výživu vašich dětí.

Ekofarma Javorník se také samozřejmě věnuje rostlinné výrobě. Na 400ha půdy pěstuje špaldu, pšenici a triticale. Tyto zpracované plodiny dále používá pro chov skotu a na výrobu vlastních výrobků, které již získali řadu ocenění.

Patří mezi ně i výrobky z vlastní malé pekárny -  špaldový chléb, špaldový řez, špaldový linecký košíček a řada dalších. Všechny tyto potraviny získaly ocenění „Perla Zlínska“.

Výrobky ekofarmy si můžete ihned objednat na internetových stránkách: www.farma-obchod.cz nebo přímo zakoupit ve „Farmářské prodejně“ ve Štítné nad Vláří.

PR článek

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více