Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

panyrunk

vkladala som to ja, ale autorom je nas klukodvody(josef senohrabek), ktory to omylom vlozil medzi recepty.

Panýrunk- je ta část obalování,která nahradí dvě misky a to tu s moukou a tu s vejci a navíc když se ze zbytků pečou placičky,tak se dají báječně ochutit

Na obalování řízků děláme používáme panýrunk.
Dvě lžíce mouky,solamyl jednu lžíci lžíce myslím polévkové.jedno lépe dvě vejce a použiji jen žloutky voda.Vytvoříme hodně řídké těstíčko,osolíme a struhanku.
Bílky rozšleháme s jednou lžící vody.
Řízky a cokolic jiného co smažíme dáme do panýrunku a pak do strohanky a smažíme.Píši cokoliv jiného a myslím opravdu cokoliv co smažíme.
A teď k těm bílkům rozšlehaným.Ty použijeme pouze na řízky a jen na pánvi smažené.
Obalený řízek těsně před smažením protáhneme tím bílkem a to nám na řízku vytvoří krásnou lesklou krustičku a současně to ten trojobal uzavře a řízek je mnohem šťavnatější.
Hlavně při obalování smažených věcí kromě sýra,ten dvakrát aby netekl není potřeba strouhanku zamačkávat do masa.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek