Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

moje salko-vlastna vyroba

to si rači koupit salko v obchode proto že vařit to hod ty by asi byli draši než koupeny salko :-))

Eliška:Eliško zkuste cukr pudr (moučka) tolik nekrystalizuje.Chce to také kravské mléko a přimastit snetanou,jen trochu aby se nedělali moc škraloupy. Jinak je to skvělý recept.:-K:yes:

Ano, zkaramelizovat to jde, jen to musíte dát do zavařovací sklenky se závitem, aby jste mohli obracet. Už jsem to tak vařila, je to lepší v tom, že vidíte barvu. Jinak tady na webu je ještě jeden recept na domácí salko, ale ze sušeného mléka. Toto ale, předpokládám, chutná jako z obchodu :-))

Eliška: já myslím, že jsi to vařila moc dlouho

mne to po vychladnuti zcukornatelo, co som urobila zle?:-?

delala jsem neco podobneho, varila jsem na teflonovem woku a kdyz jsem chtela karamelizovat, proste jsem to varila dyl, to mnozstvi cukru zkaramelizuje i na panvi

...a kdyby se to pak nalilo do malých zavařovaček a v nich to zkusily zkaramelizovat?...to by mohlo jít...asi by to opravdu stálo za vyzkoušení...:yes:

;-) Nevím, ale možná by šlo nejdříve nechat zkaramelizovat cukr, zalít mlékem a pak vařit do zhoustnutí.

No zajímavé, určitě vyzkoušíme, ze Salka neustále pečeme spousty koláčů a řezů... ovšem když je koupené v plechovce tak se dá dobře i zkaramelizovat, ale tohle bych 2 hod vařila asi těžko

dame varit 1liter mlieka s 1 kgramom cukru a varime na velmi slabom ohni asi hodinu az bude take ako z obchodu.Z tohto mnozstva sa uvari tolko ako by ste kupili 3konzervy salka

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více