jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Aronie (černá jeřabina)

Řadit: od nejnovějšího   od nejstaršího  

<- 1 2 3 ->

autor: Patricie
vloženo: 31.08.2009 22:23:04   reagovat

Pavle (neregistr.) dejte to sem do receptů, tady to zapadne.

autor: Marta
vloženo: 31.08.2009 20:12:57   reagovat

Pavle, díkysmajliksmajlik. Příště zkusím dle vašeho receptu přidat ještě badyán, ten mám rádasmajliksmajlik

autor: Pavel (neregistrovaný/á)
vloženo: 31.08.2009 19:57:36   reagovat

Strom aronie mám již 40let.
25 let již děláme kompot a likér podle tohoto receptu.
2 kg aronie
2 ks tlučený hřebíček
1/2 badiánu
1 kg cukru.
1 malý citron
1 dcl rumu
trochu mleté skořice
Vše dukladně promícháme v hlubokém kastrolu na pečení
a nakonec jemně zaprášíme mletou skořicí
bez míchání pečeme v troubě 1 hod.při 200 st.C.
Nakonec přimícháme rum a nandáme do skleniček.
Už nemusíme sterilizovat.
Ze zbylé vypečené šťavy je dobrý likér.Musí se ovšem ještě
přidat rum.

autor: maris
vloženo: 09.02.2009 20:23:00   reagovat

Marto, tak to jsi mě potěšila, jsem na to zvědavá, to víš, já velký Mičurinsmajlik, ale všude právě o jostě psali, že je velmi nenáročnásmajliksmajliksmajlik

autor: Marta
vloženo: 09.02.2009 20:09:52   reagovat

Jani, černá jeřebina může být jako keř i strom, jako keř jsem jí ještě u nikoho neviděla smajlik. Myslím si, že stromek by asi nadělal víc parády, má krásnou kulatou korunku smajlik

autor: Marta
vloženo: 09.02.2009 20:05:59   reagovat

Maruško, nám josta taky plodila až druhý rok, třetí rok už to bylo šílené smajlik

autor: Marta
vloženo: 09.02.2009 20:03:08   reagovat

tak musím potvrdit, že josta opravdu roste jako blázen, mám sice jen dva keře, ale plodů je z toho až až, na zavařování je dobrá, ale syrovou nikdo moc nejí, angrešt se mi zdá chutnější, ale na něm máme padlí smajliksmajlik

autor: maris
vloženo: 09.02.2009 13:20:49   reagovat

jostu jsme zasadili předloni, roste jako z vody ale neměla ani jednu bobulku smajlik / i když nás přesvědčovali, že rodí hned první rok /. Jsem moc zvědavá,jak se předvede letossmajlik

autor: tejaja
vloženo: 09.02.2009 13:20:44   reagovat

Bibinka , všetko drobné ovocie je ako burina, stačí mladý konárik strčiť šikmo do zeme a chytne sa. Drobné ovocie najviac rodí na 2-3 ročnom dreve, takže nedrž zbytočne staré konáriky a orezujsmajlik Na koláče mrazím, na zmrzlinu zaváram vo vlastnej šťave ako všetko drobné ovocíčkosmajliksmajlik

autor: tejaja
vloženo: 09.02.2009 13:16:20   reagovat

Hella, josta je výborná aj surová na jedenie, len sa nesmie zberať priskoro, musí sa nechať dozrieť, až sú bobuľky úplne fialovo-čierne. Vtedy má aj najviac vitamínov. Ale samozrejme, nie každému všetko chutísmajlik

autor: Bibinka
vloženo: 09.02.2009 11:11:36   reagovat

O jostě jsem slyšela jen samé pozitivní vyprávění, ale v praxi jsem jí nikdy neviděla. Loni jsem si jí objednala u Starkla, krásně zmohutněla a rodit možná bude už letos, tak jsem moc zvědavásmajlikmám 3 keříky.smajlik

autor: Jikotka
vloženo: 09.02.2009 10:50:12   reagovat

Jostu miluji,chutná mi ,zobu ji když dozrává,ale přímo si mlaskám když si z ní udělám marmeládu,ta je skvělásmajliksmajliksmajliksmajlik.Zato vůbec nemusím černý rybíz i když někomu chutnásmajlik

autor: Míla (neregistrovaný/á)
vloženo: 09.02.2009 10:40:12   reagovat

Ta josta mne napadla, protože jsem ji vloni dostala plnou bedýnku (asi opravdu hodně rodí )a moc nám chutnala. Část jsme snědli za čerstva a část jsem zamrazila. Minulý týden byl poslední koláč s tvarohem a drobenkou. smajlik Nevím, co má společného s angreštem (asi geny), ale mně to chutná jako černý rybíz s borůvkou dohromady.smajlik

autor: Hella
vloženo: 09.02.2009 10:12:19   reagovat

Jano, aronie a josta je zcela něco jiného. Na tu jostu bacha, roste to jak blázen a z pár keříků můj soused sklízí skoro metráky. Využítí na šťávy a marmelády je fajn, ale syrové mi to tedy vůbec nechutná.

vloženo: 09.02.2009 08:59:57   reagovat

Mílo děkuji!! Já jen..nejsem žádný zahrádkář, ale josta není to samé, co ta jeřabina, že ne?smajlik

<- 1 2 3 ->


Přidat příspěvek

Komentáře/příspěvky se na stránkách zobrazí až po jejich ověření. To probíhá tak, že Vám na vyplněnou e-mailovou adresu zašleme e-mail, ve kterém je třeba kliknout na odkaz. Poté se Váš komentář/příspěvek zobrazí na webových stránkách. Dokud nedojde ke změně IP adresy, tak z daného zařízení (počítač, tablet, mobilní telefon) můžete psát další komentáře/příspěvky bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Příspěvek:  
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.
Přílohy:
 

Náhodný recept


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.



Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty