Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sulc, nebo-li huspenina

hosta: :-D:-D:-K:-K:-K

Tlačenku do mrazáku dávám již nakrájenou a každý plátek dám vzlast do mikrotenu. Po vyndání dám rozmrazit den předem do lednice a tlačenka je jako čerstvá????

;-) Severinka: jíst se nechá i ten rozmrzlý, ale nebylo to ono, to pravé ořechové. Já ho dala do mrazáku opravdu jen trochu, tak už jsem neměla na rozpuštění.
;-) MajaV: díky

Po vyndání z mrazáku musíte sulc na vařiči rozpustit nebo i nechat přejít varem a pak nechat opět zchladnout a ztuhnout. Bude dobrý jako čerstvý;-):-)

Tak já nevím, taky mám kus sulce v mrazáku, tak bude asi pro slepičky;-);-):-)):-)):-))

Nadja:mám stejné zkušenosti a také říkám "nikdy více" :-D:-D

hosta: to určitě, ale nemusím zkoušet i to, co objevil již někdo jiný.;-)

Nadja: no vidíš, nejlepší nad všechny rady a porady je vlastní zkušenost:-));-)

Výsledkem mého bádání v oblasti zmražení sulcu je zjištění, že onen sulc po rozmražení nestojí za nic. :no: Nechutnal nám, původně tuhý sulc byl takový rozměklý, i chuťově se změnil. Tak toto už nikdy více.
:-S Časem možná ještě vyzkouším radu zmrazený sulc rozpustit a nechat znovu ztuhnout.

Nadja: Nadi, my jsme mnoho let vždy uvařili tlačenku jen na přímou spotřebu, ty ostatní v krátkém provedení jsme dali do mrazáku a podle potřeby je vždy "uvařili". Je v nich vše prakticky již vařené, tak jsme je jen oživili a byly jako čerstvé. ;-):-p Se sulcem tuto zkušenost nemám, ale myslím, že by to šlo také, jak píše Cathleen.

;-) Děvčata, děkuji vám za rady, asi zkusím trochu dát do mrazáku a pak podle výsledku uvidím.

Nadja: Nadi, sulc se po zmrazení a rozmrznutí trhá a rozpadá, ale manžel přišel (a několikrát s úspěchem odzkoušel) na jednu fintu.
Máme moc rádi tlačenku, děláváme jí více kusů najednou, ale vše jen v malých (krátkých) nožkách. Zamraženou pak vytáhneme, celou krátkou tlačenku v hrnci s teplou vodou ohřejeme do tekutého stavu, pak vytáhneme a necháme znovu ztuhnout - je jako čerstvá, i ukrojené plátky drží pevně a pružně.
Až budeš dělt sulc, zkus si to na jednom kousku;-)půjde rozehřát i v mikrovlnce a uvidíš, jestli budeš spokojená, až ztuhne.
My už to tak děláme pár let.

Sulc a tlačenku jsem dala do mrazáku jen jednou a nikdy více, po rozmrazení se vše rozsypalo;-)

Ivana Ch: Souhlas s tebou :yes:, prostě zrovna u této pochoutky se mi to nezdá to pravé ořechové. Já fakt zamrazila sulc i tlačenku, měli jsme ji tenkrát nějak moc. A nechutnala. Zavaření bylo malilinko lepší, ale taky nic moc. Takže od té doby dělám tohle jen na okamžitou spotřebu.
Ale jasně, když to i tak máš rád, není co řešit ;-);-);-)

Nadja:

Nadja:Já osobně zkušenost se zmražením nemám, ale syna kamarád ho do mrazáku dává, říká že po rozmražení ho znova pováří a pak nechá ztuhnout,prý je jako čerstvě udělaný, no nevím, já bych to nezkoušela.Já když ho mám víc, tak ho zavařím, ale zdá se mě že už to není ono.

Přispět do diskuze

Přidat příspěvek

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více