Česnekové trojhránky s postupem
Přijde vám návštěva a vy přemýšlíte, co udělat jen tak k vínu? Vrstvy nadýchaného těsta proložené pořádnou dávkou česneku se od sebe krásně odlupují a dělají z těchto trojhránků ideální pohoštění.
Suroviny pro 6 kusů
6 kusů
Nutriční hodnoty
Energie | 23 612 kJ / 5 643 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 110,27 g |
Tuky | 280,46 g |
Vláknina | 44,12 g |
Cholesterol | 555 mg |
Sodík | 6,55 g |
Sůl | 16,25 g |
Sacharidy | 652,13 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
Toto těsto je s přidáním brambor hezky vláčné a dobré, pěkně se s ním pracuje. Po upečení odlamujeme jednotlivé dílky, nalijeme si dobré vínko nebo pivečko, pustíme si hezkou písničku, např. Sám s nohami na stole a užíváme si hezký víkend. Přeji dobré pochutnání.
P.S. Jsem si vědoma, že tento recept tady v jednom provedení už je, ale přidala jsem osvědčené těsto a fotopostup pro začínající kuchařky. Střih nůžkami se mi osvědčil mnohem více než krájení nožem, protože nakynuté těsto se prostřihnutím shora nepomačká.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
24. 9. 2016 11:59
Dobrý den,
myslíte, že by to šlo i z lístkového těsta? Třeba bych nedala do náplně tolik tuku, to těsto je tučné dost.
Děkuji
myslíte, že by to šlo i z lístkového těsta? Třeba bych nedala do náplně tolik tuku, to těsto je tučné dost.
Děkuji
14. 4. 2016 09:17
Bibinka: Jani, právě je jdu "vinout" a vidím Tvůj komentář, jsem ráda, že trojhránky chutnaly
23. 3. 2016 14:54
yanull: Jaňulko, dnes jsem je udělala a dokonce poprvé a mizí rychlostí blesku, tak jsou dobré Dávám ti 19.bod
18. 3. 2012 20:43
Moc dobré a chutné těsto, i druhý den krásně vláčné, posílám bodík
1. 1. 2012 17:34
právě sem je dopekla a sou dobré
24. 7. 2010 19:15
dnes jsem pekla podruhé a už z fulldávky,jsou mňamosní a s dovolením ještě přidám neumělé foto
24. 7. 2010 19:08
No to je moc pěkné,já nejsem na to motání moc šikovná,budu se muset víc snažit.Nádhera
17. 6. 2010 11:39
To je skvost od šikovné kuchařky..........
15. 5. 2010 13:15
Tak hotovo,upečenodělala jsem z 1/2 dávky a pracovala za mě pekárnas těstem se velice dobře pracuje,úžasně to voní i chutná,všem vřele doporučujiurčitě si to zopáknu,ale teď už z celé dávkyvýborné dovolila jsem si přidat foto..jsem fotonováček
16. 2. 2010 09:53
Jani.::super ,to je mňamka,brala jsem to na oslavu a chutnalo všem a naše děti se mohly utlouct a pošťuchovaly se kdo bude pomáhat.Opravdu vynikající. Ten česnek tomu dal šmrnc a co mi zbylo,tak jsem s tím ještě pomazala po vrchu.Přidávám fotečku,doufám,že neva.
6. 2. 2010 18:04
Děvčata, děkuji pěkně za bodíčky a pochvaly. Jani, dívala jsem se na ten odkaz, co jsi tu uvedla, ale i když to vypadá podobně, já jakmile zamotám ty záviny a pak do nich pouze střihnu, tak už s nimi nedělám vůbec nic. Takto se rozevřou tím pečením, kdežto cathleen ty dílky ještě rozkládá na jednotlivé strany. Já Ti to ještě napíši takto: máš závin, vezmi ty nůžky, rozevři je a jako kdybys je nad ním chtěla postavit na špičky. Závin leží mezi nimi, ano? A pak je jen nadzvedneš a cvakneš, to je vše
6. 2. 2010 15:42
To je velmi efektní a přitom celkem jednoduše udělané. +
6. 2. 2010 11:36
Jani, je to nějak podobé, jak to tady vysvětluje Cathleen?http://www.toprecepty.cz/recept/8153-psenicne-klas.... To jsem celkem pochopila. To jsou tak krásné věci, já u toho vždycky sedím a všechny vás obdivuji a nadávám si, jaký jsem debil. Ale Cathleen to tam popisuje i pro ty "mdlého rozumu", díky Bohu!
6. 2. 2010 09:12
Janička, veľmi krásne a veľmi dobré, vlastne dokonalé!
Ja to krájam na plechu takou špachtľou z umelej hmoty, nožom to ide naozaj veľmi zle...takže prekrojím až k plechu...(špachtlička bola priložená k mrazničke na odstraňovanie ľadu, ale zíde sa na všeličo napr. aj zoškrabovanie zvyškov cesta z dosky a pod.)
Želám pekný víkend! +
Ja to krájam na plechu takou špachtľou z umelej hmoty, nožom to ide naozaj veľmi zle...takže prekrojím až k plechu...(špachtlička bola priložená k mrazničke na odstraňovanie ľadu, ale zíde sa na všeličo napr. aj zoškrabovanie zvyškov cesta z dosky a pod.)
Želám pekný víkend! +
6. 2. 2010 08:52
Jani to musím někdy zkusit, vypadá to k nakousnutí, to stříhání znám ,dělám ořechové rolky a tako je nastříhávám.Bodík
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Fit salát
Přidáno před 7 hodinami
Banánový chlebíček z tvarohového těsta s brusinkami a mandlemi
Přidáno před 12 hodinami
Francouzský toust
Přidáno před 18 hodinami
Batátovo dýňová polévka bez mléka
Přidáno před 19 hodinami
Hovězí rolky ve slanině od Denisky
Přidáno 23. 4. 2024 13:54
Pudinkový pohár s ovocem
Přidáno 23. 4. 2024 13:16
Právě bylo uvařeno:
Falešná "škvarková" pomazánka z pohanky
Fitulka uvařila před 4 hodinami
Brokolicová polévka
Tonja uvařil před 4 hodinami
Inspirace + zdobení jinak I.
Fitulka uvařila před 4 hodinami
Utopenci - Marcela
Fitulka uvařila před 4 hodinami
Langoše jednohubky
Fitulka uvařila před 4 hodinami
Rajčatový salát s hermelínem a šunkou
Jan Nemec uvařila před 6 hodinami
Kakaový olejový korpus na dort
JanaBran uvařila před 6 hodinami
České kynuté buchty
jacky uvařila před 6 hodinami
Domácí chléb (výborný)
KatchaKK uvařila před 7 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Buchty po ránu: Josef Maršálek uvařil luxusní bramborové knedlíky s blumami a dvěma chutnými překvapeními
Bramborový chleba, který zvládne i amatér: Stačí pár levných ingrediencí a za chvilku máte skvělé domácí pečivo na stole
Peanut punch: Mléčný arašídový koktejl je oblíbené afrodiziakum na Jamajce, připravit ho můžete i doma jen ze dvou ingrediencí
Další recepty
Tématické fráze: sláné trojhránky bramborové trojhránky česnekový závin česnekový cop slané jugoslávské trojhránky česnekové copy kynuté trojhránky kynutý česnekový cop cesnakove trojhranky slané kynuté trojhránky kynute trojhranky s cesnekem slané pečivo česnekové trojhranky česnekový trojhránek kynuté česnekové kynuté slané trojhránky česnekové trohránky trojhránky recept jednoduche slane pecivo trojhránky jugoslasvske sneky
Suroviny: mouka hladká, brambory, sůl, vegeta, droždí, cukr, mléko, sádlo, olej, česnek, máslo, sůl, sýr strouhaný, klobása, párky, olej, semínka sezamová, kmín drcený,
Česnekové trojhránky s postupem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/jZz4
18 názorů