Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Domácí chlebíček s česnekem a zakysanou smetanou

Hodnocení receptu je 4,8 (17×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 180 min

180 min (180 min příprava)

14. 2. 2010 21:54

Suroviny

Porce: pecen

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie10 320 kJ / 2 466 kcal
Bílkoviny71,59 g
Tuky65,14 g
Vláknina38,75 g
Cholesterol 60 mg
Sodík 6,58 g
Sůl16,40 g
Sacharidy379,66 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tak dlouho jsem dolaďovala a vymýšlela, až z toho vznikl výbornej chleba, nadýchaný, měkoučký s báječnou kůrkou a dobře se krájí.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Bibinka Bibinka

20. 5. 2014 12:40

Zdena z JM:Zdeni, mám radost, že jsi ho upekla a že chutnal:yes:. Mohla jsi dát fotečku;-)

Zdena z JM

19. 5. 2014 09:57

Výborný chlebíček.Akorát ta kostka droždí je moc.Já jsem dala jen půlku a stejně se mi v pekárně propadnul.Občas se mi to stane,ale na chuti to neubere.

Bibinka Bibinka

2. 12. 2012 18:54

Eva:Evi, zaručeně, na to je DP zařízená, dáš na program č.1(klasik) a pak si nastavíš barvu kůrky-světlá, nebo tmavá a velikost-menší větší. Já ho peču v troubě jen proto, že se mi víc líbí kulatý pecen, nebo veka a má křupavou kůrku, z DP je to takový kvádr;-), tak pokud ti to nevadí, ať se zadaří:no:

Eva

2. 12. 2012 18:42

Bibinko, chci se zeptat, jestli je možné nechat chleba v pekárně upéct na klasicky program pečení chleba a nepřendavat jej do normální trouby, moc děkuji :)

Bibinka Bibinka

21. 9. 2011 10:57

Eva:Evi, opravdu tak bajoko 45-50 minut, ale POZOR každá trouba peče jinak a chleba se musí hlídat, on se tak 2-3x potírá během pečení, tak uvidíš, jinak zbytečně troubu neotvírat u chleba je to nežádoucí;-)

Eva

21. 9. 2011 10:27

A jak přibližně dlouho se chleba peče ?

ja0411 ja0411

17. 7. 2010 12:29

Tak chlebíček je výborný,škoda jen,že se mi nepovedl tak krásně,jako je tady na obrázku,vyšel mi z toho trošku placák :-D,ale to vůbec nevadí:-p:-!

ja0411 ja0411

16. 7. 2010 14:32

Tak už mi chlebík kyne na plechu,zkusila jsem dát zakysanku s příchutí česneku s bylinkami a stroužek rozmačk.česneku,tak jsem moc zvědavá, jak to dopadne:-8Zatím posílám bodíka a pak písnu,jak se zadařilo;-):-!

Bibinka Bibinka

7. 4. 2010 16:17

Lemel, můžeš ho sformovat přímo na plechu a měl by ti držet, pokud ne, tak ho dej do nějakého pekáčku-mě teda držel tak, jak ho vidíš;-)

lemeL lemeL

7. 4. 2010 14:48

Ten chleba mi bude tak nějak držet formu, když to nechám jen tak na plechu nebo se rozteče?

Lusinda79

15. 2. 2010 11:46

Bibi díky, já právě koukám, že mam 150g a ty píšeš půl kelímku, asi by tech 25g moc nevadilo.Chystám se upéct odpoledne.:yes:

Bibinka Bibinka

15. 2. 2010 11:43

Lusi, používám pochoutkovou kysanou, má 16%, od Vian, má 200 ml a je hustší. Používám jí ráda a mám s ní dobré zkušenosti. Když mě honí mlsná, tak si namažu pečivo máslem a k tomu lžičkou baštím tuhle zakysanku, mňam;-):-D

kudlova3 kudlova3

15. 2. 2010 11:32

:-p:-p:-K:yes::yes:

Lusinda79

15. 2. 2010 11:08

Bibi jakou používáš zakysanku?Ono je v nich docela rozdíl-Jihočeská je hutná, Yoplait spíš teče.Jinak se mi to moc líbí.

Bibinka Bibinka

15. 2. 2010 11:05

Všem vám děkuji za pěkné komentáře a hlavně chlebík upečte-pochutnáte si;-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: dip ze zakysané smetany dip z kysané smetany upeč pecen tiramisu recept z kysané smetany česnečka se zakysanou smetanou výroba kysané smetany recept na tiramisu se zakysanou smetanou rozdíl mezi kysanou a zakysanou smetanou dip se zakysanou smetanou domaci dip kysaná smetana dip co se zakysanou smetanou jak se vyrábí smetana dip se zakysané smetany dip zakysaná smetana recept zakysana smetana dip dip zakysaná smetana medovník se zakysanou smetanou tiramisu se zakysanou smetanou dip ve chlebu

Suroviny: mléko, smetana kysaná, olej, sůl, cukr, česnek sušený, anýz, mouka hladká, mouka celozrnná žitná, droždí, semínka slunečnicová, voda

TopRecepty.cz

Domácí chlebíček s česnekem a zakysanou smetanou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lxAj