Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pečené koleno

Čekáte větší společnost přátel nebo rodinnou oslavu? Vyzkoušejte recept, kde se z kousku vepřového masa vykouzlí luxusní pochoutka k dobrému pivu. Podávejte s křenem, hořčicí, naloženou paprikou a čerstvým chlebem.

Hodnocení receptu je 4,7 (15×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 110 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 90 min

110 min (20 min příprava + 90 min tepelná úprava)

15. 2. 2010 17:05

Suroviny pro 1 kus

1 kus

Nutriční hodnoty

Energie323 kJ / 77 kcal
Bílkoviny2,66 g
Tuky0,28 g
Vláknina8,12 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 11 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy14,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Svobodova Hana

28. 1. 2023 13:26

Vepřové koleno nepředvařuji. vyvaří se z něj prakticky to nejlepší a pečete vařené maso. Koleno peču v troubě nejprve přikryté, když se rozdusí a kůže změkne, naříznu až k masu a ještě peču přikryté až do změknutí, pak odkryji a dopékám do zlatova a aby kůžička byla křupavá. Okořenit před pečením jak kdo má rád. Já koleno jenom osolím, lehce pokmínuji a cibuli na měsíčky a celé stroužky česneku rozložím kolem kolena. Udělá se krásná šťávička.

Roucka

2. 3. 2021 14:25

Jenom pozor, při dopékání v troubě je nutno koleno přikrýt, pečená kůže ráda “bouchá” a zaneřádí celou troubu ;-(

Flyer01

19. 4. 2013 16:50

recept je jednoduchej, rychlej a výsledek chutnej.... jen to chce malinko víc koření, a koleno při pečení potřít hořčičnou omáčkou ... trochu víc pepře a do "vývaru" dát lžičku domácího sádla.... péct půl hoďky pod poklicí a pak půl hoďky pod grillem ....

Alena

16. 2. 2010 20:53

Prosím Vás, jakou šťávu mám dát do pekáčku? Maso se vaří v tlakovém hrnci, tak nevím odkud mám vzít šťávu do pekáče. To myslíte vývar z uvařeného masa?

Betina

15. 2. 2010 23:04

;-):-p:yes:

Iriska Iriska

15. 2. 2010 18:34

Prozatím jsem pekla jenom čerstvé koleno. Tak to určitě vzkouším. :yes:+

JanaDorazinova JanaDorazinova

15. 2. 2010 17:53

:-O:-O:-O:-p:yes::yes:

vybusna vybusna

15. 2. 2010 17:53

no naaadhera....ta druha fotka....to koleno doslove spieva halleluja...+

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: pečené koleno pečené koleno recept pečené uzené koleno recept na pečené koleno koleno recept pečene koleno pečený koleno uzené koleno recept recepty pečené koleno pečená kolena uzené koleno koleno pečené pečené uzené koleno recept uzené pečené koleno pecene koleno grilovací koleno domácí pečené koleno pecenekoleno koleno v tlakovém hrnci uzene koleno pečene

Suroviny: koleno vepřové uzené, cibule, podravka, česnek, koření grilovací

TopRecepty.cz

Pečené koleno

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ZYl5