jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  39 000  receptů

Co dům dal

Co dům dal
Hotový pokrm na talíři
nahoru
Co dům dal Co dům dal Co dům dal Co dům dal Co dům dal
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu:

Jiné maso

Doba přípravy Doba přípravy: 30 minut
Počet porcí Počet porcí: 6 porcí

Suroviny:

Polotovary:
1 ks pečené krůtí lýtko; 2 pečené krůtí žaludky; 2 hrsti výpečků z vepřového bůčku, výpek; 2 velké naběračky česnečky
Ingredience:
mletá paprika sladká; 400 g zakyslé smetany(16%); 1 pol. lžíce hladké mouky; Worchester; pepř

Postup přípravy receptu

Pečeně jsou udělány společně, klasicky, v pekáči, v troubě, na česneku s cibulí. Výpečky na pánvi, stejně jako se škvaří sádlo. Z lednice vyndáme tyto "zbytky". Krůtí nohu obereme z kostí a nakrájíme (trochu jsem se potrápil se šlachama, kterých je prý 9 a které pečením ztvrdnou na kost). Nakrájíme i pečené krůtí žaludky. Vše včetně výpečků z bůčku kvantitativně přeneseme do kastrólu (i s výpekem, t.j. se šťávou "z podmasa" - tuk plus hnědá šťávička). Dáme prohřát - zavařit na oheň, přidáme sladkou mletou papriku, chvilku orestujeme, přidáme worchester - dle chuti, pepř a česnečku (tedy vývar s česnekem jako základ na česnekovou polévku). Nesolíme, vše je již dostatečně slané. Zakyslou smetanu prošleháme s moukou a zalejeme do masa. 20 minut povaříme.

Poznámka

Zařadil jsem to mezí jiné maso, protože je to směs různých druhů masa a nevěděl jsem, kam jinam to dát.
Autor Autor:
Datum vložení Datum vložení:
7 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Co dům dal"

vloženo: 23.02.2011 22:57:20   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajlik

autor: eva hubova
vloženo: 06.08.2010 21:43:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajlikvypadá to dobřesmajlik+6

autor: clupmi
vloženo: 24.02.2010 12:56:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Nakonec, jsem zjistil, že lžíce mouky byla docela moc, takže jsme to druhý den "rozředili" ještě jednou zakyslou smetanou. Dochucovat to nebylo třeba. Bylo to jen mírně kyselejší. Jen se po tom zaprášilo. Pochutnala si i manželka, která jinak moje omáčkové "bryje" moc nemusí. smajliksmajliksmajlik

autor: pipre
vloženo: 20.02.2010 14:51:54   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Přiznám se, že když jsem recept četla poprvé, také jsem nevěděla moc, co si pod ním představit. Takto už i mně je to jasnější a s fotkou ještě vícsmajliksmajlik+5

autor: Ivana79
vloženo: 20.02.2010 13:34:28   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak už je to jasné aj mne,dobrý nápad,keď zostane zbytok oschnutého pečeného mäsa.Vyzerá to dobresmajlik

vloženo: 20.02.2010 13:32:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Clupmi: paráááááááda, krásné fotkysmajlik

autor: michsamant (neregistrovaný/á)
vloženo: 20.02.2010 13:31:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik

autor: ivulinka
vloženo: 20.02.2010 13:20:56   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tome, asi jsme si ten recept přečetli, když ho clupmi uložil jako rozepsaný, už je mi to jasný.

vloženo: 20.02.2010 13:19:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

... takže budeme mít vlastně smetanovou omáčku s ruznými druhy masíčka, dobrý nápad a děkuji za doplnění receptíku smajlik Těším se na fotečku a posílám bodík smajlik +2

autor: clupmi
vloženo: 20.02.2010 13:15:28   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Nechápusmajliksmajliksmajlik

autor: Ivina
vloženo: 20.02.2010 13:07:46   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Manžel prohlásil,že si tu dělá někdo srandu.smajliksmajlik

autor: ivulinka
vloženo: 20.02.2010 13:00:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

No vida a je to tak jak má býtsmajlik, posílám bodíka za originální nápad jak zužitkovat zbytky.smajlik
A fotka mě tedy zajímá.

autor: clupmi
vloženo: 20.02.2010 12:59:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vydržte holky, na receptu se ještě pracuje. Uložil jsem ho i rozpracovaný, protože se mi jednou stalo, že jsem měl vše připravené - napsané k uložení a pak se to někde stratilo (nějaká platnost stránky vypršela). Teď jsem to dovařil, takže dám na talíř, vyfotím a přiložím ještě foto. smajlik

vloženo: 20.02.2010 12:58:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

... a jaké jiné maso z tohoto receptu vznikne? Pardon, ale jsem z toho trošku jelen smajlik

autor: Ivana79
vloženo: 20.02.2010 12:57:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

A čo ďalej?Kam ide tá smotana,worčester...smajliksmajlik

vloženo: 20.02.2010 12:50:53   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

No, taky mi to moc jasné nenísmajlik

autor: ivulinka
vloženo: 20.02.2010 12:46:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Clupmi, to snad nemyslíš vážněsmajlik...smajliksmajlik
Už jsem se něco taky navařila a nejsem tu dneska první den, ale at tento recept pročítám jak pročítám, znovu a znovu, tak nevím co si mám pod ním představit.
S tvým vysokoškolským vzděláním bych očekávala, že nám ho trošku rozepíšeš, bud tak laskavá.


Přidat komentář

Váš komentář se na stránkách zobrazí až po jeho ověření kliknutím na odkaz v emailu, který vám ihned zašleme na vyplněnou emailovou adresu. Z daného počítače poté můžete psát další komentáře bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

polévka co dům dal zbytky výpečků recept ze zbytku pečeneho prasete zbytek peceneho masa co s nim recept na polivku co dum dal recept na omacku co dum dal krůtí maso se zakyslou smetanou jak se skvari sadlo recept:kančí výpečky pečené žaludky jak zužitkovat zbytek pečeného masa zbytky z pečené krůty omáčkové lečo zbytky krůtího masa co se zbytky pečené krůty co s kancim sadlem recept co dum dal pečené krůtí maso zbytky kanci vypecky recept krůtí výpečky krůtí lýtko recept na kanci sadlo jak vyskvarit kanci sadlo kančí pečené maso kanci vypecky směs z různých druhů pečeného masa krůtí žaludky jak zužitkovat zbytky pečeného masa kanči sadlo výpečky kančí pekáč co dum dal pečené maso co s ním co dům dal recepty co dum dal vaření co dům dal kanci bucek recepty dal recept jak zužitkovat zbytky z krůty maso se zakyslou smetanou pečený kančí bůček pečené krůtí žaludky pečené vypečky jak zavařit omačku


Náhodný článek


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.






Copyright © 2008 - 2015 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               Obecné podmínky | Pexeso | RSS | Kontakty | Google+
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz