jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Co dům dal

Co dům dal
Hotový pokrm na talíři
nahoru
Co dům dal Co dům dal Co dům dal Co dům dal Co dům dal
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Jiné maso
Doba přípravy Doba přípravy: 30 minut
Počet porcí Počet porcí: 6 porcí

Suroviny:

Polotovary:
1 ks pečené krůtí lýtko; 2 pečené krůtí žaludky; 2 hrsti výpečků z vepřového bůčku, výpek; 2 velké naběračky česnečky
Ingredience:
mletá paprika sladká; 400 g zakyslé smetany(16%); 1 pol. lžíce hladké mouky; Worchester; pepř

Postup přípravy receptu

Pečeně jsou udělány společně, klasicky, v pekáči, v troubě, na česneku s cibulí. Výpečky na pánvi, stejně jako se škvaří sádlo. Z lednice vyndáme tyto "zbytky". Krůtí nohu obereme z kostí a nakrájíme (trochu jsem se potrápil se šlachama, kterých je prý 9 a které pečením ztvrdnou na kost). Nakrájíme i pečené krůtí žaludky. Vše včetně výpečků z bůčku kvantitativně přeneseme do kastrólu (i s výpekem, t.j. se šťávou "z podmasa" - tuk plus hnědá šťávička). Dáme prohřát - zavařit na oheň, přidáme sladkou mletou papriku, chvilku orestujeme, přidáme worchester - dle chuti, pepř a česnečku (tedy vývar s česnekem jako základ na česnekovou polévku). Nesolíme, vše je již dostatečně slané. Zakyslou smetanu prošleháme s moukou a zalejeme do masa. 20 minut povaříme.

Poznámka

Zařadil jsem to mezí jiné maso, protože je to směs různých druhů masa a nevěděl jsem, kam jinam to dát.

Autor Autor:
Datum vložení Datum vložení:
7 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Co dům dal"

vloženo: 23.02.2011 22:57:20   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajlik

autor: eva hubova
vloženo: 06.08.2010 21:43:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajlikvypadá to dobřesmajlik+6

autor: clupmi
vloženo: 24.02.2010 12:56:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Nakonec, jsem zjistil, že lžíce mouky byla docela moc, takže jsme to druhý den "rozředili" ještě jednou zakyslou smetanou. Dochucovat to nebylo třeba. Bylo to jen mírně kyselejší. Jen se po tom zaprášilo. Pochutnala si i manželka, která jinak moje omáčkové "bryje" moc nemusí. smajliksmajliksmajlik

autor: pipre
vloženo: 20.02.2010 14:51:54   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Přiznám se, že když jsem recept četla poprvé, také jsem nevěděla moc, co si pod ním představit. Takto už i mně je to jasnější a s fotkou ještě vícsmajliksmajlik+5

autor: Ivana79
vloženo: 20.02.2010 13:34:28   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak už je to jasné aj mne,dobrý nápad,keď zostane zbytok oschnutého pečeného mäsa.Vyzerá to dobresmajlik

vloženo: 20.02.2010 13:32:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Clupmi: paráááááááda, krásné fotkysmajlik

autor: michsamant (neregistrovaný/á)
vloženo: 20.02.2010 13:31:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik

autor: ivulinka
vloženo: 20.02.2010 13:20:56   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tome, asi jsme si ten recept přečetli, když ho clupmi uložil jako rozepsaný, už je mi to jasný.

vloženo: 20.02.2010 13:19:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

... takže budeme mít vlastně smetanovou omáčku s ruznými druhy masíčka, dobrý nápad a děkuji za doplnění receptíku smajlik Těším se na fotečku a posílám bodík smajlik +2

autor: clupmi
vloženo: 20.02.2010 13:15:28   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Nechápusmajliksmajliksmajlik

autor: Ivina
vloženo: 20.02.2010 13:07:46   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Manžel prohlásil,že si tu dělá někdo srandu.smajliksmajlik

autor: ivulinka
vloženo: 20.02.2010 13:00:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

No vida a je to tak jak má býtsmajlik, posílám bodíka za originální nápad jak zužitkovat zbytky.smajlik
A fotka mě tedy zajímá.

autor: clupmi
vloženo: 20.02.2010 12:59:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vydržte holky, na receptu se ještě pracuje. Uložil jsem ho i rozpracovaný, protože se mi jednou stalo, že jsem měl vše připravené - napsané k uložení a pak se to někde stratilo (nějaká platnost stránky vypršela). Teď jsem to dovařil, takže dám na talíř, vyfotím a přiložím ještě foto. smajlik

vloženo: 20.02.2010 12:58:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

... a jaké jiné maso z tohoto receptu vznikne? Pardon, ale jsem z toho trošku jelen smajlik

autor: Ivana79
vloženo: 20.02.2010 12:57:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

A čo ďalej?Kam ide tá smotana,worčester...smajliksmajlik

vloženo: 20.02.2010 12:50:53   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

No, taky mi to moc jasné nenísmajlik

autor: ivulinka
vloženo: 20.02.2010 12:46:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Clupmi, to snad nemyslíš vážněsmajlik...smajliksmajlik
Už jsem se něco taky navařila a nejsem tu dneska první den, ale at tento recept pročítám jak pročítám, znovu a znovu, tak nevím co si mám pod ním představit.
S tvým vysokoškolským vzděláním bych očekávala, že nám ho trošku rozepíšeš, bud tak laskavá.


Přidat komentář

Komentáře/příspěvky se na stránkách zobrazí až po jejich ověření. To probíhá tak, že Vám na vyplněnou e-mailovou adresu zašleme e-mail, ve kterém je třeba kliknout na odkaz. Poté se Váš komentář/příspěvek zobrazí na webových stránkách. Dokud nedojde ke změně IP adresy, tak z daného zařízení (počítač, tablet, mobilní telefon) můžete psát další komentáře/příspěvky bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

krůtí lýtko co s kancim sadlem výpečky kančí jak se skvari sadlo pečené krůtí žaludky kanci vypecky recept co dům dal kanči sadlo recept na kanci sadlo jak vyskvarit kanci sadlo zbytky krůtího masa maso se zakyslou smetanou recept co dum dal pečené maso co s ním dal recepty jak zužitkovat zbytky pečeného masa pečený kančí bůček zbytek peceneho masa co s nim zbytek pečeného kuřete co s ním kančí pečené maso polévky co dům dá pečené krůtí maso zbytky recept:kančí výpečky pečené žaludky česnečka na výpeku vaření co dům dal jak zužitkovat zbytek pečeného masa polévka co dům dal krůtí žaludky jak dál zužitkovat maso z pečeného kuřete recepty co dum dal co se zbytky pečené krůty krůtí výpečky jak zavařit krůtí maso kanci vypecky krůtí maso se zakyslou smetanou da se vyskvarit sadlo z kruty jak zavařit omačku kanci bucek recepty pečené vypečky pečené sladkosti za chvilku recept ze zbytku pečeneho prasete omáčkové lečo




Náhodný článek


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty