jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Lehké jako dech

Lehké jako dech
nahoru
Lehké jako dech Lehké jako dech Lehké jako dech Lehké jako dech
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Moučníky - Řezy s ovocem, bublaniny

Suroviny:

600 g vypeckovaných švestek (mražených). 250 g polohrubé mouky, 250 g uvařených oloupaných brambor, 150 g moučkového cukru,4 lžíce marmelády (kdo jak má rád), 60 g tuku, 1 vejce, skořice,1 kypřící prášek do pečiva, špetka soli, rozpuštěný tuk a hrubá mouka na plech.
Žmolenka: 70 g polohrubé mouky, 50g másla, 60 g moučkového cukru.

Postup přípravy receptu

Změklý tuk utřeme se žloutkem a 100 g cukru, vmícháme prolisované
brambory a mouku s práškem do pečiva. Bílek se solí ušleháme do sněhu, do kterého přidáme zbylý cukr. Sníh po částech vmícháme do těsta.
Do vymazaného plechu rozprostřeme těsto, potřeme marmeládou,
pokladame půlkami švestek řezem vzhůru, posypeme skořicí.
Posypeme žmolenkou.
Žmolenka:Z mouky,másla a cukru promnutím připravíme žmolenku.
Pečeme při 175°C přibližně 35 minut, až jsou okraje zlatavé.

Poznámka

Aby těsto bylo opravdu nadýchané, přidávejte do něj vždy prosátou mouku, která je bohatší o vzduch.
Je nadýchaný a moc dobrý.

Autor Autor: (Bětule)
Datum vložení Datum vložení:
11 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Lehké jako dech"

autor: Jana Mlčáková (neregistrovaný/á)
vloženo: 26.08.2013 14:32:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Já mám vykoušené, a to bezkonkurenčně, na kynuté těsto vrstvu tvarohu ( vaničkový - je řidší), s cukrem a žloutkém do tenké vrstvy rozmazat stěrkou a na to ovoce a drobenku. Je to mňamka smajlikJana

autor: Petra M. (neregistrovaný/á)
vloženo: 04.06.2013 10:40:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak včera jsem dělala s boruvkami, úplně stejný postup ,jen jsem nedalal skořici, také vynikající smajlik

autor: Petra M. (neregistrovaný/á)
vloženo: 31.05.2013 21:59:57   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dnes jsem pekla,je opravdu výborná, dala jsem jen 120g cukru a pekla jsem necelou hodinu,dávala jsem mražené švestky, tak mi pustily hodně šťávy. Těsto jsem dopracovala rukama, i na plech jsem ho jimi namačkala, teď už chápu,že šlo tak pěkně natřít marmeládou smajlik - je tužší. No ale ta chuť po upečení - vynikající. Takovéto jsem dělala poprvé. Tato buchta nyní jednoznačně vedesmajlik je krásně vláčná, žádném suchouš smajlik - díky za recept.

vloženo: 24.06.2011 22:36:20   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajlik

autor: jitush (neregistrovaný/á)
vloženo: 21.07.2010 15:22:14   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Je naprosto skvělý,opravdu nadýchaný a křehký.Celé rodině moc chutnalsmajlik

autor: ivulinka
vloženo: 02.07.2010 11:44:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jů, tohle na mě kouká z náhodných... a mě se to moc líbí. Receptík už je v oblíbených, teď už jen počkám až začnou dozrávat švestičky. Bodík je jasný už teď.

autor: bara.it
vloženo: 21.02.2010 10:29:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Moc zajimave ty brambory do testa. Vyzkousim.smajlik5smajlik

autor: Sodovka
vloženo: 20.02.2010 16:32:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik Ještě nikdy jsem nedělala koláč do kterého se dávají prolisované brambory. Proto tuhle buchtu - bublaninu musím vyzkoušet. Na fotkách vypadá doopravdy nadýchaně. smajliksmajliksmajlik

autor: k.radulka
vloženo: 20.02.2010 15:33:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

výýýborně, už vím co bude zítra ke kávičce, když nesežerou ty moje kobylky dřív jak vyndám foťák tak vložím fotečkusmajliksmajlik

autor: cardanka
vloženo: 20.02.2010 14:00:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Betismajlik švestkysmajlik, tak ty u nás nikdy nezklamousmajlik1.bodík už tam jesmajlik


Přidat komentář

Komentáře/příspěvky se na stránkách zobrazí až po jejich ověření. To probíhá tak, že Vám na vyplněnou e-mailovou adresu zašleme e-mail, ve kterém je třeba kliknout na odkaz. Poté se Váš komentář/příspěvek zobrazí na webových stránkách. Dokud nedojde ke změně IP adresy, tak z daného zařízení (počítač, tablet, mobilní telefon) můžete psát další komentáře/příspěvky bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

moučníky lehké buchta lehka lehke vareni lehke moucniky recepty lehké recepty na moučníky moučník dech lehké moučníky vynikající buchty na plech lehká jako dech online film lechke buchty lehka buchta na tenky plech piškotová roláda jako dech lehke recept lehke kynute buchty buchta jako dech lehky buchty lehké kynuté těsto lehké recepty moučníky koláč z mražených švestek lehké těsto lehké recepty buchty rolada lehka jako dech lehky jako dech lehké recepty piškotová roláda jako dech roláda jako dech lehké těsto na koláč lehká jako dech lehká jako dech online recepty lehke lehké palačinky lehké moučníky.cz lehký dech buchta lehký dech žmolenka na bublaninu buchty lehke lehké buchty na plech lehká buchta lehke buchty lehké recepty na buchty lehký recept na buchtu vynikající a lehké recepty




Náhodný článek


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty