Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Žampionová omáčka

Houbová omáčka není žádná velká věda. Musíte jen dodržet pár zásad přípravy. Dobře povařit houby, zahustit akorát tak, aby pěkně obalila přílohu. A nezapomenout smetanou zjemnit, aby omáčka pohladila na jazyku.

Hodnocení receptu je 4,9 (16×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

27. 2. 2010 21:03

Suroviny pro 6

6

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie259 kJ / 62 kcal
Bílkoviny1,85 g
Tuky0,55 g
Vláknina1,08 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 5 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy11,83 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Wikki

16. 4. 2018 11:10

Výborná, <3 dnes je k obědu s bramborem.

Valis Valis

12. 9. 2017 09:51

Moc dobré :-)

Petra Ku. Petra Ku.

6. 10. 2014 13:53

Zdeni, uvařila jsem podle tebe, akorát ty žampiony jsem měla čerstvé, byla jsem úspěšná na procházce ;-) Chutnalo a nezbylo :-8

Zdenka +++ Zdenka +++

31. 1. 2013 12:10

Ivulala:to jsem ráda že chutná :-K

Ivulala

31. 1. 2013 12:06

Omáčka je výýýborná, houby miluju, takže budu určitě dělat častěji :-)):yes:

Sajuska1991

7. 6. 2011 13:25

Právě jsem ji dodělala (zcela poprvý) a LUXUSNÍ záležitost :-) Mňam, recept výbornej, jen jsem společně s žampiony ještě podusila i cibulku na másle ... ale jinak jsem to dělala přesně tak stejně a fakt se nemůžu zbavit chutě chodit pořád do toho hrnce ujídat :-D :-8

Zdenka +++ Zdenka +++

27. 6. 2010 12:24

Ivi, moc děkuji za pěkný komentík.:-K:-K

Iva

26. 6. 2010 22:32

Moc dobrá omáčka..Dneska byla na oběď , akorát jsem na začátku osmažila cibulku na sádle, a pak podusila nakrájené žampiony a jinak postup stejný...dávám :yes:

ivulinka ivulinka

13. 6. 2010 14:53

Zdeničko, tak jsem vyzkoušela a moooc jsme si pochutnali, akorát jsem přidala půl bobkového listu. Ten mám spjatý s hříbkovou omáčkou z mého dětství, kterou nám vařila moje babička.
Bodík je jasný a snad nebudou vadit dva moje obrázky:-K:yes:.

Zdenka +++ Zdenka +++

28. 2. 2010 11:23

Určitě zkus je dobrá .A děkuji za pěkný komentář.:-))

bara.it bara.it

28. 2. 2010 11:10

Zdeni, ja jsem zampiony az dosud moc nepouzivala, protoze mi tady vsichni tvrdili, ze jim nechutnaji az jsem uvarila kruti frikase s zampiony a to se panecku olizovali, takze urcite musim zkusit i tuhle omacku.:yes:1:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: zampionova omacka žampionová omáčka recept houbová omáčka ze žampionů recept na žampionovou omáčku omáčka se žampiony omáčka ze žampionů omáčka na žampionech nejlepší žampionová omáčka žampiony recepty žampionová omáčka s bramborem omačka žampionova žampiony omáčka žampionové omáčky recepty žampionová omáčka recept žampionova omačka žampiony recept žampionová omáčka na špagety houbová omáčka se žampiony omáčka s žampiony sampionova omacka

Suroviny: voda, smetana, kmín celý, žampióny, ocet, sůl, voda, mouka hladká, petrželka zelená

TopRecepty.cz

Žampionová omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lRR5