Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévka z vepřového kolena

Vepřové koleno se dá využít v kuchyni mnoha způsoby. Polévka je sázka na jistotu. Silný vývar s velkým množstvím zeleniny a zavářkou, kterou máte rádi. Maso můžete do polévky použít jen z části a ze zbytku připravit třeba rizoto.

Hodnocení receptu je 4,9 (16×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 140 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 120 min

140 min (20 min příprava + 120 min tepelná úprava)

28. 2. 2010 16:09

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie684 kJ / 164 kcal
Bílkoviny6,53 g
Tuky1,28 g
Vláknina20,70 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 374 mg
Sůl0,84 g
Sacharidy22,32 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zbylé maso z vařeného kolena se u nás jen tak nevyhodí, buď z něho dělám rizoto nebo umelu do pomazánky.

Věpřových polévek je tu hodně, ale tuhle z kolena jsem tu opakovaně hledala a nenašla ji.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Tonja

10. 2. 2023 18:02

Vařím vepřové koleno už roky, ale s mírnými odlišnostmi:
- vařím koleno kratší dobu, max 90 minut, maso už samo odpadá od kostí (v papiňáku by se zelenina za 2 hodiny vaření rozpadla na kaši),
- nedávám pórek, dávám méně mrkve, cibuli překrojenou na půlky i se slupkou
- navíc dávám koření: bobkový list, nové koření, celý pepř; samozřejmě osolím

Po uvaření kolena vývar scedím, je dost silný a na polévku (i na více dní) ho ještě mírně ředím. Vývar je tak silný, že po vychladnutí ztuhne na rosol.

abakluk

4. 4. 2019 07:22

Iriska: Koleno musím opravdu vařit vpepinovi tak 50- 60 min.Potom je tak akorát na ovar.Když nechá zeleninu vařit celou dobu s kolenem,tak je na kaši,a zkazí polévku.

abakluk

4. 4. 2019 07:15

Aleš: Jseš na živu,patria mezi zoufalce, kteří když slyší o masoxu nebo bujónu,tak volají rychlou.

Aleš

18. 10. 2013 08:59

S tou kostkou masoxu si doufám děláš srandu? :) Jinak polévka z kolene je výborná...

JanaDorazinova JanaDorazinova

20. 6. 2010 22:56

Tak to musí být síla;-):yes:

jana73

28. 2. 2010 19:03

Vývar s nudličkama:-*, to máme moc rádi a to uvařený koleno s křenem ještě radši:yes:

Iriska Iriska

28. 2. 2010 19:00

Opravdu vaříš dvě hodiny?:-S Já vařím hovězí v papiňáku asi 1/2 hodiny a je měkké. Tak asi je koleno o hodně tužší :-// Ale vepřová polévka je moc dobrá. :yes:+

yanull yanull

28. 2. 2010 17:11

Polévek není nikdy dost, za tento pěkný a čistý vývar posílám bod :-p:-):yes: čistý /myšleno/ nezkalený ;-)

cardanka

28. 2. 2010 17:09

Polévka je grunt a kdo ji nejí bude špunt...říkala moje babička:-K
Super:yes:3.bodík;-)

k.radulka k.radulka

28. 2. 2010 16:17

mňam :yes:

michsamant michsamant

28. 2. 2010 16:17

:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: ovarová polévka z kolene polévka z vepřového vývaru vepřový vývar polévka vývar z kolene vývar z kolena recepty polévka vepřový vývar polevka z uzeneho kolena polévka z vepřového z vývaru vepřové koleno vývar vepřovy vyvar polévka z vývaru z kolene vepřový vývar z kolene vepřové koleno polívka polévka z vývaru z kolena polévka z uzeného kolene veprovy vyvar z kolena polévky z vepřového vývaru vývar s kolene vývar s kolena polévka z vývaru kolena

Suroviny: koleno vepřové, mrkev, petržel, celer, cibule, pórek, sůl, zelenina solená mletá, nudle

TopRecepty.cz

Polévka z vepřového kolena

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VvvM