jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  36 000  receptů

Domácí bujón do zásoby

Domácí bujón do zásoby
nahoru
Domácí bujón do zásoby Domácí bujón do zásoby
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Polévky
Doba přípravy Doba přípravy: tři a více hodin

Suroviny:

Budu psát i ve variantách.
3 kg hovězích kostí , pokud možno tak harfy. Na hovězí
2 slepice každá asi 1,2 kg nebo jedna masová i přes tři kg. Na slepičí
3.kg kuřecí kosti a kůže. Na kuřecí
Při zpracování masa jedno jakého si odkládejte odřezky a kosti do sáčku uložte do mrazáku
ty potom přidejte .
Sůl podle potřeby
5 kuliček nového koření
5 kuliček pepře
4 ks. mrkve
2.ks kořen petržele
celer velikosti jablka
2 ks. cibule
Svazek natě petržele a celeru.
Sáčky na ledové kuličky a nebo tvořítka na ledové kostky.

Postup přípravy receptu

Vezmi hrnec 5 a více litrů. Kosti nasekej. Slepice naporcuj na kusy.
Kosti oper řádně ve studené vodě a dej do hrnce. Zalij to vše studenou vodou a dejte vařit nejprve prudkým varem a jakmile začne voda vřít, tak uber na výkonu a nech táhnout tu polívku asi tři hodinky. Nezapomeňte odebírat pěnu. Po hodině mírného varu vlož očištěnou a na kusy pokrájenou zeleninu, natě a koření. Po další hodině zeleninu a natě vyndej a vyhoď nebo dej psovi do žrádla. Nakonec vyhoďte i to koření a polévku osolte. Já dávám koření do čajového vajíčka, abych nemusel lovit. Vař to ještě hodinu a dolívej horkou vodu, aby to bylo potopené. Po třech hodinách vyndej kosti. Nech to obrat tátovi. Slepice ober a maso nech do omáčky.
Polévku nech vychladnout a dej do lednice, aby tuk na povrchu ztuhnul .
Druhý den seber ten tuk a polévku přeceď přes husté síto nebo plátno a dej znova vařit. Vař tak dlouho, až je té polévky jenom asi tři čtvrti až půl litru. Pokud necháš tu polévku vychladnout, tak ztuhne jako rosol. Velice chladnou polévku, teď už bujón, nalij do sáčku na ledové kuličky a dej do mrazáku. Kdykoliv pak vezmi ten zmrzlý bujon, dej do hrnce, dolij vodou, přidej osmaženou zeleninu a zavářku, třeba knedlíčky z jater .

Poznámka

Nejlépe z hovězích, přidají polévce na síle a chuti. Budeš mít dobrou a rychle vařenou polévku. S vejcem, smaženou strouhanou zeleninou a krupicí je milionová, že je to tak.

Autor Autor: (Honza Alois)
Datum vložení Datum vložení:
11 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Domácí bujón do zásoby"

autor: jan.alois
vloženo: 02.02.2014 19:28:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

nicky292: To záleží na tom jak jsou velká tvořítka ve kterých to budete zmrazovat . A také na tom jak silné polévky máte rádi. Já to používám spíše pro tzv dotažení omáček a když mám málo masa nebo kostí a nebo jen drůbky tak používám místo masoxu nebo kupovaného bujonu v kostkách.

autor: nicky292
vloženo: 02.02.2014 12:06:35   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dobrý den, mohla bych se zeptat na kolik litrů polévky vytvořený bujón asi přibližně vyjde? Většinou vařím polévky v hrnci na 2,5 litru, tak mě jen odhadem zajímá, na kolik hrnců polévek to vystačí?smajlik

autor: Marek (neregistrovaný/á)
vloženo: 28.10.2013 11:40:43   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dobrý recept, navíc se jako vedlejší efekt nakrmí pes i otec, což mě pobavilo nejvíc :)

autor: medmic
vloženo: 20.08.2013 14:54:47   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Skvělé, dělám to trochu jinak, ale princip je zhruba stejný. Jen navíc to mixuji.

autor: Mila z Canady (neregistrovaný/á)
vloženo: 30.03.2013 08:45:16   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vybornej recept!! Ale vis, ze kdyz jsi ve fofru a chces jist polivku hned, muzes ke konci vareni pridat par ruzicek kvetaku, kterej pomuze vycistit vyvar?? A nezmeni to na chuti. A nemusis stale sbirat penu. Ten kvetak pak dam nasi Samantha, Cockerspaniel pejskovi, ale NIKDY ji nedavam varenou cibuli ani kureci kosti!!! Cibule je pro psy jedovata a kureci kosti nebezpecny . Celer i petrzel je OK. Mrkev miluje i syrovou. To chlazeni v lednicce pres noc a sbirani toho tuku jsem delala uz pred lety, jeste nez to bylo "moderni". Ale trochu toho zlutouckeho tuku je nutne na chut. Takze ne sebrat VSECHEN tuk (aspon u slepici polevky).Takze var jak varis a posilej dalsi receptiky. Rada se ne kouknu a i pouziju!! Good luck in your cooking!! Mila smajliksmajliksmajlik

autor: pampeliška (neregistrovaný/á)
vloženo: 05.01.2013 19:50:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliktak zítra to zkusím,budem zabíjet 2 slepičky tak aspoň je využijismajlik

autor: Martina (neregistrovaný/á)
vloženo: 02.03.2012 18:28:24   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak dnes jsem dělala podle Vašeho návodu svůj první bujon a dopadlo to super" Zítra jde do mrazáku a bude na nějaký čas vystaráno, to budou omáčky a polívčičky - super!!! smajlik

vloženo: 07.06.2010 11:51:21   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Petře nereg.,to máš sice pravdu,že je to bílkovina,ale pokud nebudeš sbírat pěnu,tak se vývar kompletně zakalí,takže když by jsi chtěl třeba udělat klasický jenom bujon,tak by to nešlo.Já,vím šlo,ale bude to kalný,což tedy oku moc nelahodí.smajlik

autor: Petr (neregistrovaný/á)
vloženo: 07.06.2010 11:44:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Proč prosím odebírat pěnu? Ta pěna jsou sražené bílkoviny. Tím přicházíte o to nejcennější, co v té polévce je...

autor: srettka
vloženo: 24.03.2010 13:48:28   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

já ráda kosti nebo maso do polévky upeču a pak důkladně vyvařim, taky dobroučkýsmajlik smajlik

autor: eva hubova
vloženo: 02.03.2010 12:39:47   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajlik

autor: michsamant
vloženo: 02.03.2010 12:16:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik

autor: jan.alois
vloženo: 02.03.2010 12:14:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

V mrazáku třeba i rok ale to na sto procent nevydrží použiješ ho
smajlik

autor: spagetka
vloženo: 02.03.2010 10:01:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dělám přesně takto - máme to od prababky, ta to konzervovala zavářením.
michsamant - pokud to nespotřebuješ brzo (u nás se z toho dělají i omáčky atd - tak určitě v mrazáku a -20°C až půl roku.Já ho tam v září zapomněla smajlik a včera při odmrazení objevila - je super.(byl - je z něj polívka smajlik)

autor: michsamant
vloženo: 02.03.2010 08:45:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

ako dlho mozem takto zmrazeny domaci bujon skladovat v mraznicke?

vloženo: 02.03.2010 08:39:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak toto je super nápad,akorát u nás tedy hovězí kosti sehnat je docela kumšt.smajliksmajlikdávám bodsmajliksmajlik

autor: cathleen
vloženo: 02.03.2010 08:24:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlikTohle mi připadá zajímavé, něco podobného mám psáno ve svém sešitě, s malou změnou - použije se celý králík.smajlik


Přidat komentář


Vaše jméno:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.
Antispam: do kolonky zadejte znak "(", součet čísel tři a pět a znak ")" - např.: (5)

Tématické fráze

jak se vaří bujon polévky bez bujonu příprava bujonu vývar z bujonu recept domaci bujon hovezi bujon recept jak nahradit bujón recept hovězí bujon jak udělat domácí bujón hovězí bujon jak uvařit bujon proc se zakalí vývar čím nahradit bujon bujon recept jak vyrobit bujónu co je bujon polevka z bujonu bujón recept bujon recept na bujon hovezi jak se dělá bujón bujon z kostí hovězí harfa jak vyrobit bujon kalný vývar domácí bujon do zásoby recept na bujon hovězí polévka z bujonu domaci bujon recept domácí hovězí bujón jak udelat bujon bujon domaci kuřecí polévka z bujonu recept na domácí bujon kuřecí bujón polévka bujon domácí kuřecí bujon polévka z hovězího bujonu bujón do zásoby kureci bujon recept vyvar z bujonu kuřecí vývar z bujonu




Náhodný recept


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Partneři

Recepty online Dobré Recepty Videorecepty Máminy recepty
Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Výměna odkazů | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
toprecepty.czToprecepty.cz toprecepty.skToprecepty.sk toppotraviny.czToppotraviny.cz topmoucniky.czTopmoucniky.cz topkonicek.czTopkonicek.cz