jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Pařížské kostky trochu jinak

Pařížské kostky trochu jinak
nahoru
Pařížské kostky trochu jinak Pařížské kostky trochu jinak Pařížské kostky trochu jinak Pařížské kostky trochu jinak Pařížské kostky trochu jinak Pařížské kostky trochu jinak Pařížské kostky trochu jinak
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Moučníky - Řezy
Počet porcí Počet porcí: 30 ks

Suroviny:

Těsto světlé: 440 ml polohrubé mouky, 220 ml moučkového cukru,110 ml oleje, 220 ml mléka, 1 prášek do pečiva, 3 vejce

Těsto tmavé: stejné inkredience, jen ještě 2-3 lžíce kakaa.

Krém: 2 šlehačky v krabičce, 2čokoládové tyčinky Kaštany, nebo 1 tabulka čokolády na vaření.
1 velká tyčinka Margot

Postup přípravy receptu

V míse smícháme všechny sypké suroviny, přidáme ostatní inkredience a šlehačem šleháme na hladké těsto. To nalijeme na vymazaný a hrubou moukou vysypaný hluboký plech a pečeme asi 20 minut na 180stupňů. Necháme vychladnout.

Upečeme stejně i tmavé těsto.

Krém: obě šlehačky vylijeme do rendlíku spolu s nalámanýma tyčinkama, nebo čokoládou. Uvedeme do varu a necháme chvilku bublat. Pak odstavíme z plotny a necháme vystydnout a pak do lednice vychladit. Krém nechte v lednici přes noc, aby šel dobře ušlehat.
Druhý den našleháme ručním šlehačem.

Na upečený a vychladlý korpus - je jedno jakým začnete, rozetřeme část krému, přiložíme druhý korpus. Na něj natřeme zbytek krému a nastrouháme tyčinku Margot. Dáme do lednice.

Poznámka

Mezi korpusy můžete dát třeba marmeládu, nebo ušlehanou šlehačku.
Já příště udělám více krému, místo dvou šlehaček dám tři a asi 150 g čokolády, nebo 3 tyčinky Kaštany - pak nemusíme krémem šetřit.
Koláč jsem pekla v pátek a řekla bych, že nejlíp chutnal v neděli. Krásně se to nasáklo a těsto zvláčnělo. Je moc dobrý.

Autor Autor: (Petra Bartoňová)
Datum vložení Datum vložení:
20 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Pařížské kostky trochu jinak"

autor: marunda
vloženo: 08.07.2010 22:21:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

holky díky,
Andula: když je krému víc, nic se tím nezkazí. A je to lepší a chutnější

autor: Andula
vloženo: 08.07.2010 09:29:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Miluji recepty v ml, snaz se to dela smajlik Vypada to moc dobre, urcite zkusim a udelam vice toho kremu, deti to maji radi. smajlik

autor: indulina28
vloženo: 08.07.2010 05:32:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

davam bodik,taky delam ale trochu jinak,ale jinak moc hezkysmajlik

autor: marepavla
vloženo: 03.03.2010 17:23:05   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

vypadá to nááádherně, hned bych si dala, dávám bodík smajlik

autor: HankaPu
vloženo: 02.03.2010 20:23:30   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Kostky vypadají nádherně, už mám uloženo a určitě vyzkoušímsmajlik +

autor: lemarti
vloženo: 02.03.2010 20:08:02   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Hezkesmajlikto urcite vyzkousimsmajlik

autor: jollka
vloženo: 02.03.2010 18:32:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Super receptík ,mám ráda kommbinacesmajliksmajliksmajlik

autor: jana73
vloženo: 02.03.2010 17:10:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Teda , dneska samé dobré receptysmajlik

autor: mirca75
vloženo: 02.03.2010 16:44:10   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Marundosmajlikkdyž já strašně nerada peču v malémsmajlik.No a navíc mě láká ta barevnost (světlé a tmavé těsto)smajlik.

autor: pipre
vloženo: 02.03.2010 16:41:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Moučník vypadá velmi dobře a věřím, že je i moc chutný.smajlik+5.

autor: Paprika
vloženo: 02.03.2010 16:31:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Mňam smajliksmajlik +smajliksmajlik

autor: Sodovka
vloženo: 02.03.2010 14:58:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dělám podobné Pařížské kostky. Jenom dělám jedno těsto, které pak rozkrojím. Udělat 2 těsta = světlé a tmavé je dobrý nápad.smajlik Těsto doporučuji pokropit rumem nebo nějakou ovocnou šťávou a potřít pikantním džemem. Pak natřít krémem a na krém položit další "nakropené" těsto. Těsto pak není suché. Abych nemusela krémem šetřit, tak ho dělám ze 3 šlehaček a 3 čokoládových tyčinek Kaštanů. Jednou jsem na krém (mezi 2 piškotové pláty) dala i kompotované jahody. A byla to mňamka. Pařížský krém a jahody jsou smajlik smajlik smajlik. Posílám bodík.smajliksmajlik

autor: marunda
vloženo: 02.03.2010 13:48:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

mirca75: tak upeč jen jeden korpus a to se sní určitě. Já upekla víc, abych mohla i nabídnout jiným. Jinak bychom to baštili také dlouho

autor: mirca75
vloženo: 02.03.2010 13:40:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Marundosmajliktak tu kolem tvých řezů brouzdám a nevím jestli upéct hned,nebo zatím "jen" uložit.Ale u nás by musela být oslava,aby se takové množství spapalosmajlik,takže zatím asi počkajísmajlik.A moc ráda je vyzkouším z "Kaštanů",protože ty milujismajlik.Díky moc za tipsmajlik.

vloženo: 02.03.2010 13:36:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Moc hezké smajlik +2

autor: Betina
vloženo: 02.03.2010 13:19:10   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajlik

autor: michsamant
vloženo: 02.03.2010 13:18:31   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajlik1**


Přidat komentář

Komentáře/příspěvky se na stránkách zobrazí až po jejich ověření. To probíhá tak, že Vám na vyplněnou e-mailovou adresu zašleme e-mail, ve kterém je třeba kliknout na odkaz. Poté se Váš komentář/příspěvek zobrazí na webových stránkách. Dokud nedojde ke změně IP adresy, tak z daného zařízení (počítač, tablet, mobilní telefon) můžete psát další komentáře/příspěvky bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

recepty z tycinky margot pařížské těsto pařížská šlehačka v krabičce kostka margot recept moučníky trochu jinak margot pařížská šlehačka pařížský krém trochu jinak pařížské kostky-recept moučník pařízské kostky pařížské kostky recepty, pařížské kostky pařížské kostky recept pařížské kostka řezy s pařížským krémem recepty kostky s margot pařížské kostky světlé margot krem recept na pařížské kostky jahody pařížšská šlehačka světlý korpus dortu a pařížský krém pařížské kostky babiččiny recepty kostky online čokoládové pařížské kostky recept parizske kostky margot kostky pařížské kostky trochu jinak krem z varene šlehačky parizske tycinky světlý pařížský krém moucnik z kastany cokolada pařížské řezy trochu jinak pařížská kostka recepty kostky s parizskym kremem recepty s cokoladou margot recept na vařenou šlehačku řezy -ledové kaštany recepty pařížské kostky tyčinka margot pařížská šlehačka margot kostka margot recept pařížské řezy s margot čokoládou řezy s pařížským krémem a margot




Náhodný článek


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty