jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Koláč kynutý litý s ovocem

Koláč kynutý litý s ovocem
nahoru
Koláč kynutý litý s ovocem Koláč kynutý litý s ovocem Koláč kynutý litý s ovocem Koláč kynutý litý s ovocem Koláč kynutý litý s ovocem Koláč kynutý litý s ovocem Koláč kynutý litý s ovocem
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Moučníky - Kynuté
Počet porcí Počet porcí: na 1 pekáč

Suroviny:

300 g mouky polohrubé (cca 400ml)
20 g droždí - kvásek
50 g cukru (cca 40-45 ml nebo 5 lžiček)
1/4 l mléka - tolik, aby těsto bylo tekuté
2 žloutky
80 g tuku - rozpuštěného,chladného
trocha soli

Postup přípravy receptu

V míse zadělat řidší těsto (aby se dalo vylít na pekáč)
a nechat vykynout.
Promíchat, vlít do vymazaného a vysypaného pekáče a ještě nechat chvíli kynout.
Poklást ovocem, posypat žmolenkou a péct ve vyhřáté troubě.

Můžeme použít rebarboru - oloupat, nakrájet na plátky, poklást na těsto, pak sypat cukrem se skořicí.
Nebo půlené švestky - na těsto klást slupkou dolů, sypat žmolenkou.
Nebo jakékoliv jiné ovoce.

Poznámka

Pokud těsto nejprve poprášíme lehce moukou a pak klademe ovoce, nezapadne do těsta.

Autor Autor: (Naďa)
Datum vložení Datum vložení:
10 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Koláč kynutý litý s ovocem"

autor: Blanka (neregistrovaný/á)
vloženo: 12.07.2014 22:18:56   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Výborný koláč a přitom jednoduchý recept, budu používat dál:smajliksmajliksmajliksmajlik.Dělala jsem ho se švestkami.smajlik. Díky Naďo!smajliktoprecepty.cz

autor: Jaruš (neregistrovaný/á)
vloženo: 12.06.2014 16:25:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

jdu do nějsmajliksmajliksmajlik už ted' tu slintám smajliksmajlik posílám bodíkysmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: Nadja
vloženo: 22.01.2014 11:47:37   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ivet: smajlik tak jsem zvážila, pak odměřila a doplnila do receptu - smajlik mouky je cca 4 dl, cukru necelá půldecka nebo také 5 lžiček, ale každá lžička je jinak velká. Ale cukru si můžeš dát podle vlastní chuti. Droždí = u nás půlka kostky. Kostka tuku je 250 g - polovina 125 g a 80 g jsou asi 2/3 z té poloviny.
Doufám, že takto to stačí. Ať se Ti zadaří a dobrou chuť.smajlik

autor: Ivet (neregistrovaný/á)
vloženo: 21.01.2014 23:53:00   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ráda bych zkusila váš nízký kynutý koláč, ale jde o to, že nemám přístup k váze. Nebyl by možný alespoň hrubý hrníčkový odhad? Jsem v Norsku a ráda bych něco tradičně českého pro moje zahraniční studenty ze všech koutů světa smajlik Děkuji.

autor: Petule (neregistrovaný/á)
vloženo: 03.08.2011 13:51:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jiřička: Můžu vám napsat přesný recept na litou bublaninu.. Dáváme na ní třeba jablka, třešně,rybíz, maliny,a výborná je i s meruňkami. Takže: 0,5l mléka, 6 vrchovatých lžic hladké mouky, 2 lžíce cukru, 2 vejce a špetka soli. Vše smíchat, mezitím dejte do trouby plech s kusem másla,to se rozpustí a trosku seškvaří, na to nalijte tekuté těsto a na to naházejte ovoce. Peče se to tak dlouho až začnou okraje hnědnout.. potom to sypeme skořicí a vanilkovým cukrem.. a jíme to lžící přímo z plechu. Výborný oběd :) nebo sváča smajlik

autor: Nadja
vloženo: 06.06.2011 15:39:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jani, děkuji za krásnou fotku. Třešinky já miluji, hned bych si je dala, ale nejraději jen tak, bez koláče.

vloženo: 06.06.2011 15:05:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Nadi, dovolila jsem si přidat foto varianty s třešněma a pochvalu za dobrý a rychlý receptsmajliksmajlik Bod už jsem ti dala dřívesmajlik

autor: Nadja
vloženo: 05.06.2011 22:11:01   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ivana79: děkuji za hezkou fotku a doufám, že vám chutnal.

autor: Ivana79
vloženo: 01.06.2011 13:57:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ja som robila čerešňový so škoricousmajliksmajliksmajlikbez žmolenky

autor: Nadja
vloženo: 21.06.2010 15:34:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Omlouvám se všem,komu jsem neodpověděla (jsem teď dlouhodobě mimo dosah internetu) a děkuji za odpovědi Žížalce.
smajlik Lenko - peču stejně jak Ti popsala Žížalka.
Teplota trouby - já mám ještě starý typ bez přesného označení teploty,ale typuji to také na těch 180°C. Když se z trouby line příjemná vůně,koláč okénkem sleduji jak je zabarven,pak zkusím špejlí (po vpichu musí zůstat suchá). Pokud už je koláč růžový a ještě není dostatečně propečený,snížím teplotu,příp.vypnu vrchní topení.
smajlik Jiřičko - nemám pocit,že by koláč chutnal po lívancích. Dost se těsta liší - do lívanců dávám dvojnásobek mléka,žádný tuk,skoro žádný cukr,polovinu droždí a jen 1 vajíčko.

autor: Jiřička (neregistrovaný/á)
vloženo: 17.06.2010 14:51:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Mám otázku je to podobné těsto jako na lívance. Moje maminka dělávala bublaninu a třešněmi a říkala jí litá a chutnala jako lívance. Místo drobenka sypala bublaninu krystalem se skořicí.
V jejím sešitu receptů nemá nic podobného. Asi jí dělala z hlavy

autor: zizala
vloženo: 17.06.2010 12:28:53   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlikNo, já čas nesleduju. Dělám to tak, že když buchta začne z trouby vonět, už nikam nechodím a hlídám ji. Ale asi tak 15-20 minut to trvá smajlik

autor: Lenka (neregistrovaný/á)
vloženo: 17.06.2010 12:25:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

A peče se to 15 nebo 20minut?
Jdu to zkusit poprvé, tak uvidím, jak to dopadne.
Díky za rychlou odpověď.

autor: Ivana Ch
vloženo: 17.06.2010 12:01:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Teď jsem dočetla a hned ho du dělat.

autor: zizala
vloženo: 17.06.2010 11:41:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Lenka: u kynutých těst předehřívám na 180°C, po vložení snižuju na 150 - 160°C.

autor: Lenka (neregistrovaný/á)
vloženo: 17.06.2010 11:38:56   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Na kolik má být trouba předehřátá? Díky za doplnění.

autor: rebeka
vloženo: 10.04.2010 13:09:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Výborné těsto,chutný koláček je výsledkemsmajlikdíky za recept a bodík své jmenovkynismajlik

autor: Nadja
vloženo: 29.03.2010 11:33:31   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik HankoPu děkuji za bodík a zvláště za pěkné fotečky.
DP nemám, ale u tohoto těsta se suroviny prakticky jen zamíchají, není třeba ho dlouze vypracovávat, tak je to i ručně rychle hotové.

autor: HankaPu
vloženo: 29.03.2010 10:16:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Naďo, moc nám chutnalosmajlik s těstem mi pomohla pekárnasmajlik a použila jsem nakrájené meruňky. Posílám fotky a bodíksmajliksmajlik +


Přidat komentář

Komentáře/příspěvky se na stránkách zobrazí až po jejich ověření. To probíhá tak, že Vám na vyplněnou e-mailovou adresu zašleme e-mail, ve kterém je třeba kliknout na odkaz. Poté se Váš komentář/příspěvek zobrazí na webových stránkách. Dokud nedojde ke změně IP adresy, tak z daného zařízení (počítač, tablet, mobilní telefon) můžete psát další komentáře/příspěvky bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

litá kynutá bublanina lité kynuté těsto kynutý lívanec s ovocem litý kynutý koláč kynutá litá bublanina lity kolac kynuté koláče s ovocem litá kynutá buchta s ovocem litá buchta kynutá kynute lite těsto kynutá bublanina litá bublanina litý koláč s třešněmi buchty lívanec kynutý litý koláč lívance bez kynutí kynutá buchta s ovocem litý koláč s ovocem lívanec na plech kynutá litá buchta kynutý koláč s třesněmi koláč s ovocem kynutý litý koláč s ovocem kynuté lite ovocne kolace kynutý koláč litý s ovocem bublanina kynutá litá kynutá buchta lívanec s třešněmi kynutý meruňkový koláč kynutá buchta s třešněmi litý kynutý koláč s ovocem kynutý koláč s ovocem recept kynutý koláč s ovocem kynutá buchta s drobenkou kynuté těsto lité litá buchta s merunkami kynutý koláč lítá kynutá buchta na plech kynutý lívanec litá buchta s ovocem kynutý lívanec na plech ovocný kynutý koláč




Náhodný článek


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty