Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šoulet

Máte rádi luštěniny ale už nevíte, na jaký způsob je připravit? Nejedná se sice o pravý šoulet, protože ten by neobsahoval vepřové maso, ale zapečená směs hrachu, krup, uzeného masa, česneku a majoránky provoní celý dům. Toto jednoduché, syté jídlo si okamžitě zamilujete.

Hodnocení receptu je 5,0 (44×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 100 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 75 min bez doby bobtnání hrachu

100 min (25 min příprava + 75 min tepelná úprava, bez doby bobtnání hrachu)

29. 3. 2010 19:05

Suroviny pro 3 porce

3 porce

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie13 247 kJ / 3 166 kcal
Bílkoviny135,24 g
Tuky101,42 g
Vláknina81,30 g
Cholesterol 138 mg
Sodík 2,71 g
Sůl6,00 g
Sacharidy395,40 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Nějaké recepty na podobné téma jsem tu našla, ale tento klasický nikoli.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Marie Svarcova Marie Svarcova

16. 2. 2022 08:30

:-)<3<3<3:-K

HankaR. HankaR.

13. 2. 2022 13:14

Eli, vynikající recept <3:-K

janky3 janky3

24. 11. 2020 19:57

Nám dělali v MŠ Krupeto, což bylo totéž, ale bez hrachu. Krupeto dělám léta, teď ho vyzkouším jako šoulet. Už se těším!

stoudman

10. 5. 2020 14:37

Stojan: Máte pravdu a také jsou ke kachně vynikající lokše.

Stojan

22. 12. 2015 23:49

zilvar: Co jedí židé je celkem jejich věc.Mě to takhle chutná. Ale když je s kachničkou, tak se samozřejmě obejdu bez toho uzeného.:-p

zilvar

4. 12. 2015 22:10

Stojan:od kdy jedí židé vepřové maso?

Stojan

9. 11. 2015 02:44

Ano, přibližně takto připravený základ nasypat do pekáče, ze kterého se vyndala téměř dopečená kachna. Z pekáče odebrat vypečené sádlo, nasypat připravený šoulet, na něj vrátit kachnu a dát na cca 15minut zpět do trouby.Jako výbornou přílohu snad už jen sklínku dobrého piva.

Radu A.

29. 1. 2014 13:24

Uvařila to moje mamina a bylo to vynikající.Chystám se na to :-):-8

dědek69

8. 3. 2013 21:00

:-( Marná sláva. Ten nedostatek uzenýho je poznat. Hrách trochu dojel, ale stejně to není vono. Chutná to dobře, ale dobře je jen za tři....
Snad příště.
;-)

Dedek69

8. 3. 2013 19:48

Mám to za sebou. V současné chvíli se to zapéká. Po-rál jsem dvě věci. Ze stracu aby se mi nesvlík je nedovařený hrách a protože jsem měl málo uzenýho, přidal jsem nakrájený a zmrážený poddubáky. Co to udělá budu vědět zapár minut. Voní to náramně....

Eliza Eliza

9. 2. 2013 22:01

ArmDra: Děkuji za komentář, i bez masa to musí být dobré.:-p:yes: Kysané zelí se k tomu také hodí, takže určitě někdy vyzkouším.:-K

ArmDra

9. 2. 2013 21:23

Tenhle klasický recept začal dělat můj tatínek podle nějaké kuchařky a mě moc chutnal, ale sama jsem ho nikdy nevařila, až kvůli snoubenci, se kterým se shodneme na lásce k česneku a cibuli. Nedělám s masem, bůčkem ani ničím jiným, jen hrách a kroupy, k tomu kysané zahuštěné zelí a může být pečené maso se šťávou, ale to jen svátečně, častěji jen s tím zelím. Určitě si zaslouží bod :yes:, fakt nesmrtelný recept ;-)

holka ze severu holka ze severu

15. 7. 2012 18:09

Eliza: Přidávám k oblíbeným a brzy vyzkouším. Mám hroztnou chuť lítat :-D :yes:

Eliza Eliza

9. 11. 2011 00:33

Dneska jsem u nás v masně koupila tak skvělý zapečený šoulet (horký, samozřejmě), že jsem rozhodnutá na výše uvedený recept pozapomenout (i když, chutnal také...) a prozkoumat, v čem spočívá kouzlo dnes ochutnaného. Takže zakoupím kroupy, hrách, špek a začnu experimentovat...Doufám, že dospěju do fáze, kdy se dílo podaří a budu se moct s vámi podělit o ten úžasný vyladěný předpis...:-p

zdenca-tko

23. 5. 2011 20:00

Výborný recept, přidávám ještě pohanku :-) přidávám bodík :yes:

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: šoulet šoulet recept recept na šoulet šoulet s uzeným masem šoulet-----hrách a kroupy recepty jak se vaří šoulet recept šoulet co je šoulet soulet recepty co je to šoulet šoulet s uzeným bůčkem recepty šoulet recepty na šoulet šoulet s vepřovým masem jak uvarit šoulet vepřové v šouletu recept na šoulet z vepřového vepřové maso v šouletu jak se delá šoulet vepřový plátek v šouletu

Suroviny: kroupy ječné, hrách, bůček uzený, cibule, česnek, majoránka, sádlo, sůl

TopRecepty.cz

Šoulet

Aktuální verzi receptu včetně video receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/WPlo