Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Sváteční slepičí polévka

Talíř horkého slepičího vývaru nejen zasytí, ale dovede i léčit - pomůže nám od rýmy a nachlazení, dodá sílu a skvěle zahřeje. Aby byl vývar správně silný, je důležité nevařit jej zprudka, ale pomalu táhnout na mírnějším plameni.

Hodnocení receptu je 4,8 (12×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 145 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 130 min

145 min (15 min příprava + 130 min tepelná úprava)

5. 4. 2010 15:44

Suroviny pro 8 porcí

8 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie149 kJ / 36 kcal
Bílkoviny1,00 g
Tuky0,20 g
Vláknina2,90 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 80 mg
Sůl0,20 g
Sacharidy6,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Tomas Baty Tomas Baty

18. 3. 2021 12:21

Já tam ještě přidávám pár stroužků česneku a větvičku tymiánu :yes:

chocolate chocolate

29. 10. 2015 20:55

Petra:Delam to stejne.
Rychle lze tuk vysrazet i kostkou ledu zabalenou v gaze.

Petra

29. 10. 2015 20:50

Vývar dělám vždy den dopředu, přecedím ho, nechám zchladnout a poté dám do lednice, druhý den seberu tuk lžící, a dám vše ostatní - maso na kousky, zeleninu... Nemám ráda mastný vývar, takže to tak dělám pokaždé. :-)
Papírovou utěrkou jsem to zkoušela jednou a není to ono... Navíc namáčet papírovou utěrku do polévky není nic moc :o)

casino casino

29. 10. 2015 17:38

majka-24:
Zda bude moc mastná?
Bude:-)

No, tuk lze posbírat opatrně naběračkou (či PL). V užší nádobě se to dělá lépe.
Nebo jak píše Petra: - toť nejefektivnější, avšak časově nejnáročnější způsob.
Nebo tuk vyplavit;-)
Ááá nééébo: někteří zoufalci "odsají" tuk pomocí papírových kuchyňských utěrek:-8

Petra

29. 10. 2015 16:40

majka-24: já to dělám u vývarů tak, že po zchlazení vývaru seberu tuk, který se na povrchu usadil a ztuhnul.

majka-24

29. 10. 2015 16:34

casino:nebude pak moc mastná?

casino casino

27. 10. 2015 16:57

Majka:
4

Majka

27. 10. 2015 16:11

Kolik tak slepic budu potřebovat na 10-15 litrů polévky?

Majka

27. 10. 2015 16:08

Kolik slepic budu potřebovat na 15 litrů polévky?

miki

17. 12. 2013 13:38

dobrý :yes:, akorát ty prsa a stehýnka použiju jinak - na slepici na paprice (mňam :-)), a do polévky nakrájím ostatním maso, které jsem obral z kostí - moje oblíbená polévka :-!

hazel hazel

6. 10. 2013 20:45

Slepici polevka je u nas velice oblibena. Tuto bych si hned dala ,tudiz jsem ji hned pridala na nas jidelnicek na pristi tyden.
Dik za recepis

savlinka savlinka

9. 2. 2013 12:55

Zdena:také nudle vařím jako ty;-)

Zdena

9. 2. 2013 12:51

Nudle doporučuji vařit zvlášť.;-) Nudle nikdy nevařím v polévce, protože nudle polévku "zamoučí". Nudle vařím v osolené vodě zvlášť - v jiném hrnci. A po uvaření je scedím a ještě propláchnu studenou vodou. Nechám na sitku okapat a až pak je vkládám do vývaru. A to je pak sváteční polévka se vším všude.:-p

Koubkova Koubkova

9. 2. 2013 12:36

:-p:yes:

Colombo65 Colombo65

1. 1. 2012 12:42

Proběhla výměna fotek ;-);-);-)

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: slepici polevka slepičí vývar slepičí polévka recept polevka ze slepice slepičí vývar recept recept na slepici polevku sváteční polévka sváteční polévky slepičí polévka videorecept slepici polivka vývar ze slepice silná slepičí polévka polévka slepičí recept slepičí polévka slepice na polévku slepičí vývar pohlreich slepici polevka recepty slepičí polévka v pomalém hrnci slepičípolévka vaříme slepici

Suroviny: slepice, mrkev, petržel, celer, koření nové koření, bobkový list, pepř celý, cibulka jarní, nudle polévkové, sůl

TopRecepty.cz

Sváteční slepičí polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/w0wr