Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Anglické koláčky k čaji o páté

Hodnocení receptu je 5,0 (44×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

10. 4. 2010 17:56

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie14 875 kJ / 3 555 kcal
Bílkoviny79,79 g
Tuky128,12 g
Vláknina15,00 g
Cholesterol 859 mg
Sodík 1,05 g
Sůl2,02 g
Sacharidy513,25 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: Rachel Allen

Tento recept najdete také na stránkách http://www.zdravavarecka.cz/

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Iljusa Iljusa

13. 11. 2010 13:22

brisel - dala bych jeden celý prášek do pečiva - ať se dílo podaří ;-)

brisel

13. 11. 2010 13:18

Prosím kolik By se mělo dát kypřícího prášku Místo toho Vinného kamene? bUDU PÉCT A nechtěla bych to zkazit :-):yes:

Lucie

8. 8. 2010 10:34

Ooo, děkuji za tak příjemné rady, moc jste mi pomohly ;-) Právě jsem si už koupila smetanu ke šlehání a hledala jsem nějaký milý receptík a tento vypadá dokonale, jenže u nás není tolik strávníků, takže by se nejspíš tak rychle nesnědlo a tak mám strach, aby se šlehačka nezkazila při skladování, ale pokud by se ztužovačem vydržela alespoň 2-3 dny, tak není problém :-):yes: Ještě jednou děkuji :)

Iljusa Iljusa

6. 8. 2010 08:31

Lucko - pokud chceš, aby ti šlehačka dlouho vydržela (1-2 dny) používám Rama Cremefine na šlehání (je to rostlinná šlehačka). U tohoto moučníku bych viděla spíše problém v tom, že džem jej při skladování "rozmočí" a to by nemuselo být to pravé ořechové ;-) Pokud to chceš podávat návštěvě - proč z toho neudělat "zábavu" u stolu, při kávě či čaji dej na stůl v miskách džem, šlehačku, samozřejmě nožíky a ať se návštěva obslouží sama :-)

isindy isindy

5. 8. 2010 23:20

lucko, pokud ji vyšleháš se ztužovačem, tak mi na buchtě vydržela v lednici i tři dny....problém nebyl ve šlehačce, ale aby to rodina nesež*la hned :-8:-D

lucie

5. 8. 2010 23:17

tak děkuji alespoň za odpověď, nemám moc zkušeností a tak nevím jak dlouho vyšlehaná smetana vůbec vydrží;-( musím se ještě hodně co učit

Iljuša

5. 8. 2010 15:03

Lucko - toto je moučník, který si angličané džemem a smetanou plní při konzumaci - nemám zkušenost s naplněním a uložením do lednice ;-)

lucie

5. 8. 2010 14:58

můžu se zeptat jak dlouho vydrží už naplněné, třeba v lednici? Děkuji a odpověď :)

michsamant michsamant

12. 6. 2010 17:41

:-O super :yes:

Alcakv

15. 5. 2010 14:00

vynikající, plnila jsem pudinkovým krémem a chutnají jako větrníky, opravdu super, díky

Iljusa Iljusa

11. 5. 2010 21:50

Terezko - záleží, jak velké děláš, já jsem vykrajovala kolečka o průměru cca 7 cm - bylo jich celkem myslím 12 ks ;-)

Tereza

11. 5. 2010 21:31

Chtěla bych se zeptat, na kolik kusů to asi vyjde v tomto množství surovin? Děkuji;-)

faraonka faraonka

24. 4. 2010 21:24

iljuso hned to vyzkouším vypadá to bezva :yes:ale ta poslední fotografie k tomu asi nepatří:-?

Iljusa Iljusa

16. 4. 2010 18:17

Bandelík - ať se dílo podaří. Každopádně NEDÁVAT ocet jako k.radulka v kombinaci se sodou či kypřícím práškem. PROČ? Jelikož kypřící prášek je soda s moukou - soda sama o sobě je složena z hydrogenuhličitanu sodného a ten sám o sobě slouží jako kypřidlo, které uvolňuje oxid uhličitý - ten v kombinaci s vodními parami a dalšími plyny v těstě jej "načechrá" A to je stručný princip funkce kypř. prášku. KDYŽ se přidá ocet, tak při zpracování těsta dojde k neutralizaci hydrogenuhličitanu sodného - díky čemuž se z něj uvolní oxid uhličitý již při přípravě a tak těsto nemá dokonalou možnost "naběhnutí" při pečení ;-)

bandelik

16. 4. 2010 17:02

Děkuji Iljuse za vysvětlení:-),nerada bych to zkazila.Už se na ně těším.:-))

1 2 3 4

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: anglicke susenky anglické recepty koláčky rachel allen rachel allen recepty anglické máslové sušenky anglické sušenky recept čaj o páté anglické pečivo anglický čaj koláčky recepty anglické čaje anglické moučníky anglicke maslove susenky recept recepty rachel allen recept na anglické sušenky rachel allen kuchařka anglicke cajove susenky anglické koláče cajove kolacky

Suroviny: mouka polohrubá, vejce, cukr moučkový, sůl, máslo, soda jedlá, podmáslí, kypřicí prášek bez fosfátů, vejce, cukr krystal

TopRecepty.cz

Anglické koláčky k čaji o páté

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/K8lM