jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Cukroví - Marokánky

Cukroví - Marokánky
nahoru
Cukroví - Marokánky Cukroví - Marokánky Cukroví - Marokánky Cukroví - Marokánky Cukroví - Marokánky
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Cukroví - Pečené

Suroviny:

2 smetany, 8 lžic cukru, 2 vanilkové cukry, 4 lžičky másla, 4 lžíce hladké mouky, 4 lžíce sekaných oříšků, 4 lžíce sekaných mandlí, 8 lžic kandovaného ovoce

Postup přípravy receptu

Smícháme smetany, cukry, máslo a mouku. Směs za stálého míchání přivedeme k varu. Vaříme 1–2 min., poté odstavíme. Vmícháme mandle, oříšky a ovoce. Lžičkou tvoříme na pečící papír hromádky (dál od sebe, trošku se roztečou). Pečeme zvolna asi 10 min. Ještě teplé vyjmeme a necháme vychladnout. Pak ještě spodní stranu polijeme čokoládovou polevou.

Autor Autor:
Datum vložení Datum vložení:
3 kladná hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Cukroví - Marokánky"

autor: MartaU (neregistrovaný/á)
vloženo: 17.12.2013 19:33:57   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Nic se neděje,každá trouba jinak peče,takže to neřeším.Já kdybych to šoupla na 200 ,tak to mám černé,jako uhel,ihned.Takže v pohodě.

autor: casino (neregistrovaný/á)
vloženo: 17.12.2013 19:17:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

MartaU:
Promiňte, já si (kromě té čárky) dělám tak trochu prču...smajlik a už začínám tušit, kde je zakopaný pessmajlik
Já peču taky asi 15´, ale při 200-220°C. Pravda, jedná se o marokánky, kterými by ani Imrich Bugár nepohrdlsmajlik

autor: MartaU (neregistrovaný/á)
vloženo: 17.12.2013 18:58:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Joo,máte pravdu,patří tam 125 ml šlehačky,prominte. Já ani nevím,prostě to peču do zlatova,na troubě mám pokažený časovač.Peču snad 15 minut??Prostě jak to má zlatavou barvu,tak vytahuji plech.Děkuji,že jste mně upozornil

autor: casino (neregistrovaný/á)
vloženo: 17.12.2013 18:43:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

MartaU:
...do šlehačky se vám asi vloudila, mrška, desetinná čárka...smajlik
"Peču na 100 stupňů..." Kolik hodin pečete, než to zrůžoví (pokud to tedy negrilujete)smajlik

autor: MartaU (neregistrovaný/á)
vloženo: 17.12.2013 17:53:31   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dobrý podvečer.Takže normální šlehačku nalejete do hrnce 1,25 ml,1 hodně vrchovatá lžíce hlad.mouky,5dkg cukr krupice,dáte do hrnce vařit a míchat na slabém phni.Nechat asi 2 minutky převařit a nechat trochu vystydnout.Přidat nasekané ořechy,kandované ovoce...Klademe hromádky na plech ,na pečící papír.Pak lžičkou namočenou ve studené vodě ,hromádky porovnáme,prostě at jsou trochu rovné.Peču je na 100 stupnů,do růžova.Pozor mám pečení zapnuté vrch i spodek na prostředním roště.Jakmile zrůžoví,vytáhneme a hned sundáváme z papíru.Jsou jako z gumy,ale normálně stuhnou.Pak je poleji čokolád. polevou a hotovo

autor: poldinka (neregistrovaný/á)
vloženo: 11.12.2012 14:26:56   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

píšete smetanu ale jestli na šlehání tedy šlehačku a jaký obsah té smetany.smajlik

autor: Jakub (neregistrovaný/á)
vloženo: 02.12.2012 00:06:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Doporucuji rozhodne nepect na pecicim papire, protoze by se tak prilepily a nesly dolu. Primo na vymazanem plechu jdou lehce podebrat.smajlik

autor: milhouse (neregistrovaný/á)
vloženo: 10.12.2009 19:46:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

na jakou teplotu se to peče ?

autor: Andrejka (neregistrovaný/á)
vloženo: 11.03.2009 19:19:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Mňam já du prič tady mi každej dělá chutě!!!!!!!smajliksmajlik


Přidat komentář

Komentáře/příspěvky se na stránkách zobrazí až po jejich ověření. To probíhá tak, že Vám na vyplněnou e-mailovou adresu zašleme e-mail, ve kterém je třeba kliknout na odkaz. Poté se Váš komentář/příspěvek zobrazí na webových stránkách. Dokud nedojde ke změně IP adresy, tak z daného zařízení (počítač, tablet, mobilní telefon) můžete psát další komentáře/příspěvky bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

vánoční cukroví nejlepší recepty vánoční cukroví recepty marokanky vanočni cukrovi marokanky cukrový marokánky mimibazar recepty nejlepší marokánka recept nejlepší recepty na vánoční cukroví rychle vanocni cukrovi cukroví-marokánky recepty na marokánky nejlepší vánoční cukroví levné vánoční cukroví marokánky recept marokanky marokánky recept recepty marokánky marokánky bez mouky marokánky-recept recepty na vánoční cukroví cukroví bez mouky top cukroví marokánky cukroví marokánky ze smetany vánoční cukroví - marokánky recept na marokánky nejlepší marokánky recepty na vánoční cukroví marokanky marokánky cukroví marokánka recepty vánoční cukroví marokánky ze salka marokánky - recept vánoční marokánky marokánka cukroví nejlepší vánoční cukroví recepty cukrovi marokanky recept marokánky cukroví marokánky nejlepsi vanocni recepty marokánky vánoční cukroví-marokánky nejlepší cukroví




Náhodný recept


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
toprecepty.czToprecepty.cz toprecepty.skToprecepty.sk toppotraviny.czToppotraviny.cz topmoucniky.czTopmoucniky.cz topkonicek.czTopkonicek.cz