Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hrachová polévka z uzených žeber

Hodnocení receptu je 4,9 (20×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 60 min Doba tepelné úpravy: 60 min

60 min (60 min tepelná úprava)

14. 4. 2010 21:06

Suroviny pro 4

4

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie190 kJ / 45 kcal
Bílkoviny1,40 g
Tuky0,20 g
Vláknina5,19 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 7 mg
Sůl0,00 g
Sacharidy8,47 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

petram petram

12. 7. 2013 20:53

Na polévku jsem použila vývar z uzených kuřecích stehen a maso jsem do ní nepřidávala. Moc jsem si pochutnala, určitě ji budu dělat častěji (jen mít častěji ten uzený vývar, což je u mě jako skoro-vegetariána dost velký oříšek :) ). Přidávám bodík a fotky. :yes:

Sabina

27. 6. 2011 01:02

ježiš tak snad si neděláte uzenou polévku každý den,né? nebo né tak často....pro jednou se nikomu nic nestane a na rovinu ve všem skoro jsou éčka a rakovinotvorné látky...Tak si dejte něco BIO a no comment...mňamka hned zítra vyzkouším.Miluju uzený:-);-)

monikaK

26. 8. 2010 14:34

Mňam,tohle je "můj šálek kávy":yes:

Midla

16. 4. 2010 09:09

Žížalko, to je moc dobrá přopomínka, protože to co popisuješ, to je podle mého minimum, které je potřeba udělat, když se vůbec vaří uzené maso. Já pro jistotu vyleju i ten druhý vývar. A to neodvolám ;-)

zizala zizala (moderátorka)

15. 4. 2010 19:32

Dehet vzniká hlavně při domácím uzení, uzení průmyslové je přece jen jiné. Sůl se dá částečně omezit tím, že maso pořádně omyjete kartáčkem. Také lze vodu po přejití varu vylít, dát čistou a dovařit.

k.radulka k.radulka

15. 4. 2010 18:23

Když ono nadruhou stranu co dnes není rakovinotvorné! Ale určitě na tom něco bude a nejíme to pořád tak snad....

jahoda jahoda

15. 4. 2010 16:18

Midlo, mě tedy Tvůj příspěvek zajímá, opravdu jsem toto neslyšela a popátrám o tom něco víc.;-) Už z toho důvodu, že jsem se naučila kvůli dietě dítěte nakupovat koření, bujony atd. bez Eček.:yes:

Midla

15. 4. 2010 16:04

Se omlouvám, sem ukecaná.

Midla

15. 4. 2010 16:03

Nejenom sanytr, ale i přemíra solí, dehet. Například. Říká se, že jsou to karcinomy. Nevím co je prokázané, ale jednou jsem poslouchala v rádiu nějakého odborníka na výživu a ten radil vývar z uzeného zásadně vylít. Ve školních jídelnách se myslím také nemá/nesmí zařazovat do jídelníčku. Malé děti už nemám, ale odvykli jsme si na to a nechybí ;-) Moje sestra ho např. dělala často a její manžel zemřel sotva v důchodu na rakovinu (Abych byla přesná, rodinná dispozice tam asi taky byla). Myslela jsem, že je to obecně dost známý fakt, ale když se to tady tak chválí... Ale nic proti receptu, chtěla jsem jen informovat ty kteří jak se zdá nevědí.

zizala zizala (moderátorka)

15. 4. 2010 15:00

Midla má částečně pravdu, z masa se vylouhuje do vývaru sanytr, ve kterém je maso naložené. Ale jednou za čas...;-):-8

k.radulka k.radulka

15. 4. 2010 14:41

milda: a co je na něm špatného?:-O

Midla

15. 4. 2010 12:41

Osobně se vývaru z uzeného vyhýbám, lékaři před tím varují. Fotka je podařená.

socatko socatko

15. 4. 2010 12:33

Mnam, to je krasa, a to masicko:-p

majda 2

15. 4. 2010 08:43

Polévka rychlá a s těmi uzenými žebry bude výborná!Vyzkouším
:yes:

michsamant michsamant

15. 4. 2010 04:17

:yes:

1 2

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: uzená hrachová polévka hrachova polevka hrachová polévka s uzeným masem hrachová polévka s uzeninou uzena zebra hrachová polévka s uzeným hrachová polévka z uzeného vývaru hrachova polevka recept hrachova polevka z uzeneho masa hrachová polévka v tlakovém hrnci uzená žebra polévka uzený žebra hrachová uzená polévka uzená polévka s rýží a hráškem hrachová polévka z uzeneho uzená polévka s hráškem hrachová polévka z vývaru vaření v tlakovém hrnci uzena zebra recept hrášková polévka z uzeného vývaru

Suroviny: hrách, cibule, česnek, vývar zeleninový, žebra uzená, sůl, pepř, olej olivový

TopRecepty.cz

Hrachová polévka z uzených žeber

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/VvxW