Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Krkovička v necu

Hodnocení receptu je 4,7 (12×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

15. 4. 2010 12:49

Suroviny

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Poznámka autora receptu

Neměla jsem anglickou, místo toho jsem dala plátek uzené kýty a nakrájený špek na kostičky.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Jiří

27. 8. 2013 16:14

Ve skutečnosti se nejedná o bránici,ale "okruží",je kolem žaludku.

Lusinda79

15. 4. 2010 22:35

Howgh!:-K

JanaDorazinova JanaDorazinova

15. 4. 2010 22:30

Tak bychom tu "smyslupnou" konverzaci mohli ukončit tím, že recept je super a hlavně, že máme tu možnost maso do něčeho dobrého zabalit, ne? Majda si nezaslouží, aby se tady komentovalo o bránici(necu) a ne o receptu.;-)

Alice_G

15. 4. 2010 21:59

Ani bránice (diafragma), ani pobřišnice (peritoneum) nemají tukovou síťku (tedy u lidí, u prasat si nejsem jistá). Tipuju na předstěru - omentum. To je skutečně tuková síť.
www.ordinace.cz/clanek/lidske-bricho/

Ale ráda se poučím. Nicméně - řezník slyší na "bránici". S omentem by mě asi vyhodil.

PS: Já URL zkoušela, viditelně bez úspěchu.

Paprika Paprika

15. 4. 2010 20:55

Hans08 - mrkni se sem http://www.google.cz/imgres?imgurl=http://www.lesn... nebo na odkaz od Iljuši na wikipedii a tam ji máš kráááááásně vymalovanou. Na okrajích je sval a uvnitř je vazivo.
Bránice je z části svalová, jinak by se nedala trénovat např. zpěváci, jogíni ....
U jakého mistra to studuješ ?

spagetka spagetka

15. 4. 2010 20:45

Hans0808 - píšete sice česky, ale rozumět vám není

magdalenka magdalenka

15. 4. 2010 20:28

Mladý muž, Hans0808, zrejme vy, pán mistr a kopa ľudí žije v omyle.
A som už odrostlejšia slečna.

Hans0808

15. 4. 2010 19:47

Jo slečny jsou vzdělané,anatomie lidského těla je podobná jako u prasat,to je sice pravda:-))Přesto bych chtěl vidět bránici na které je vidět sval,zanesu ji svému mistrovi a povím mu,že žiji přes 10 let v omylu:-)pak to povím těm co píšou tyhle recepty :1/2 kg mleté mix, 2 celá vejce, koření na mletá masa (dle chuti), 1 lžička papriky, 3 stroužky česneku, vepřová tuková blána (bránice), majoránka, pepř;-)je jich na netu X :yes:

magdalenka magdalenka

15. 4. 2010 19:25

Wikipédia: "Bránice (lat. Diaphragma [diaˈfragma], řecky φρήν (phrēn) [freːn] nebo φρενός (phrenos) [frɛˈnɔs]) je svalo-šlachová blána oddělující u savců orgány hrudního koše a břicha. Má kupolovitý tvar a je důležitým dýchacím svalstem. Svalová kontrakce bránice vede k nádechu. U lidí je 3 až 5 mm tlustá a odvádí 60–80 % práce, která je potřeba k nádechu. Srovnatelná struktura se (kromě savců) vyskytuje pouze v náznacích u některých plazů,[1] zejména krokodýlů."
Aj prasa je savec, preto má takúto bránicu - sval.

A tá sieťka je tuková blana bránice. Môžete mi veriť a nemusíte...viem, že ľudia si to zamieňajú...

Iljusa Iljusa

15. 4. 2010 19:22

Bránice
http://cs.wikipedia.org/wiki/Br%C3%A1nice
Podbřišnice
http://cs.wikipedia.org/wiki/Pob%C5%99i%C5%A1nice
Připadám si jak v "Pelíškách" - kde se řešil nok ;-) či knedlík :-?

Hans0808

15. 4. 2010 19:20

ahojky thomassinno,už jsem na to přišel sám:yes:

thomassinno thomassinno

15. 4. 2010 19:15

Honzo mamka ti to určitě ráda vysvětlí :-D

Hans0808

15. 4. 2010 19:12

Pardon,jinak recept zajímavý,jak se naučím body dávat,budou na správném místě;-)

Hans0808

15. 4. 2010 19:06

Zdravím Magdalenku,sice nevím jak se bránice řekne Slovensky,ale určitě to není sval:-D:-D,nechce se mi hledat definice,ale je to soustava tuků,která chrání plíce u zvířat,sval je obecně červený,u lidí i zvířat,červenou bránici jsem ještě neviděl,jestli mají na Slovensku jiná prasata než u náš,bych o tom věděl:-))jsem polo Slovák:-))

magdalenka magdalenka

15. 4. 2010 18:06

Holky, nechcem sa hrať na múdru, ale...bránica je sval, tento nec - sieťka - je pobrušnica...ja viem, ľudia to tak nesprávne volajú, zrejme aj predavač bude vedieť, čo chcete, ale...

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: krkovice recept anatomie prasete krkovice recepty anatomie vepře prase domácí anatomie krkovička recepty krkovice v necu krkovicka recept recepty z krkovice krkovička v bránici maso v necu řeznictví u krkovičky vepř anatomie vepřová nec pečená krkovička v necu sekana v necu vepřové v necu vepřová krkovice v necu prase anatomie nec pobřišnice

Suroviny: krkovice vepřová, cibule, sůl, pepř, koření grilovací, hořčice, křen, slanina anglická, sýr plátkový, paprika čerstvá červená, nec

TopRecepty.cz

Krkovička v necu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/Y7An