jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  39 000  receptů

Hovězí vývar s játrovými knedlíčky

Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
nahoru
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky Hovězí vývar s játrovými knedlíčky Hovězí vývar s játrovými knedlíčky Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu:

Polévky

Suroviny:

půl kg hovězího předního masa,
1 větší mrkev,
kousek celeru,
1 menší kořenová petržel,
sůl,
pepř,
1 cibule,
vlasové nudle nebo jiné těstoviny,
nať petržele

na knedlíčky:
asi půl kg jater (vepřová, hovězí),
2 stroužky česneku,
trochu majoránky,
sůl,
pepř,
1 vejce,
strouhanka,
nať petržele

Postup přípravy receptu

Maso si dáme vařit do tlakového hrnce asi se 2 litry vody. Můžete si tam přidat ještě kost, aby byl vývar lepší. Ještě osolíme a dáme celou cibuli a kvůli barvě i se slupkou. (Ale odkrojte konce cibule).Když je maso měkké, vyjmeme z vývaru, nakrájíme na kostičky a dáme zpět. Teď si připravíme játrové knedlíčky. Játra si rozmixujeme a přidáme sůl, pepř, majoránku, vejce, nasekanou petržel, utřený česnek a zahustíme trochou strouhanky. Lžičkou vykrajujeme kousky a házíme do vařícího se vývaru a necháme povařit.

Nyní si dáme zvlášť do hrnce vařit mrkev, celer a petržel, nakrájené na kostičky.Po uvaření zeleninu scedíme a vložíme ji do hotového vývaru.

Stejně tak zvlášť si uvaříme nudle, přecedíme, propláchneme studenou vodou a pak je teprve vložíme do vývaru. Pokud si polévku připravujete dopředu nebo jí chcete podávat až druhý den, tak si uvařené nudle nechte zvlášť a do polévky je dejte těsně před podáváním, protože nudle nabydou a polévka je pak moc hustá. Já to tak dělám.

Nakonec dáme do polévky nasekanou petržel, dochutíme solí a pepřem.

Autor Autor:
Datum vložení Datum vložení:
2 4 kladná hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Hovězí vývar s játrovými knedlíčky"

autor: Lula (neregistrovaný/á)
vloženo: 27.09.2013 10:01:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

dortu

autor: Lula (neregistrovaný/á)
vloženo: 27.09.2013 10:00:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

vždy přidám tak 2-3 morkové kosti ( podle velikosti ) a kousek oháňky, mám to s tím radši, bez toho to není moc ono a dělám v normálním hrnci, a necham to vařit třeba 7-8 hodin přes noc ( probublávat samozdřejmě ) a to má pak grády, pořádnej silnej vývar, ne jak ty z papiňáku a když přidáte 2 omyté neoloupané stroužky česneku, které lehce nakřápnete nožem, tak jen třešnička na dotusmajlik

autor: Já (neregistrovaný/á)
vloženo: 30.01.2013 12:33:55   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

ano, nejlepšísmajlik

autor: T. (neregistrovaný/á)
vloženo: 08.06.2012 13:36:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

prostě klasika. Co dodat... smajlik Žádné vegety, podravky a podobné perverznosti...

autor: xxx (neregistrovaný/á)
vloženo: 12.05.2012 11:13:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksuper knedlíčky, před chvilkou dovařeny a jsou vynikajícísmajlik

autor: Sandra (neregistrovaný/á)
vloženo: 10.05.2011 13:15:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dneska sem poprvý vařila polívku a zkusila jsem tuhle ... a musím říct že paráda, povedla se a je moc dobrá smajlik akorát ty knedlíčky jsem neměla tak krásně kulatý jako na obrázku smajlik

vloženo: 26.04.2011 17:53:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Na polévce doplněné "clelestýnskými nudlemi"http://www.toprecepty.cz/recept/1762-celestynske-n...jsme si pochutnalismajlik+Bodík a fotku přidávámsmajlik

autor: Lidka (neregistrovaný/á)
vloženo: 10.04.2010 09:13:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

No jdu na to, akorát mám problém, nemám petrželovou nať.Tak snad to bude dobré i bez toho.

autor: pavel373 (neregistrovaný/á)
vloženo: 25.01.2010 15:08:21   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Vynikající je taky udělat knedlíčky z droždí,postup je stejný jako u játrových.Akorát kvasnice rozehřejem na másle a pokračujem...smajlik

autor: Jaaja
vloženo: 19.01.2010 14:24:31   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Super, udělala jsem dvoje knedlíčky, ještě ty, které radí Bibinka v komentářích. Jsou taky perfektní, udělala jsem si jich zásobu do mrazáku, takže mám zamražené játrové, bylinkové a masové a jsem spokojená. smajlik

autor: cardanka
vloženo: 19.01.2010 10:18:13   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Klasika , která nikdy nezklamesmajlik, posílám 2.bodíksmajlik

autor: janatka
vloženo: 18.01.2010 14:15:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Milujeme tuto polévku.Dělám i z drůbežích jater,no prostě které jsou po ruce.Ada,většinou se dělají polévky na dva dny alespoň u nás ,tak já dělám 3-4 litry .Máme moc rádi polévky to je základ.smajlik

autor: ada (neregistrovaný/á)
vloženo: 30.11.2009 17:13:05   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

můžu se zeptat pro kolik je to přibližně osob?

autor: henry (neregistrovaný/á)
vloženo: 16.11.2009 13:38:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

mňam,jdu pro játru,super fotky pro hladové oči

autor: Eliza
vloženo: 04.03.2009 16:40:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ó, děkuji, zdá se, že jsem objevila skryté vlohy...smajliksmajliksmajlik

autor: Paprika
vloženo: 04.03.2009 07:01:54   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Elizo,smajlik máš krásné detailní fotky. smajliksmajliksmajlik

autor: Eliza
vloženo: 03.03.2009 21:31:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dnešní večeře - tato polévka tak, jak se dělá u nás...smajliksmajlik

autor: klacík (neregistrovaný/á)
vloženo: 25.01.2009 07:58:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

je to super

autor: Bibinka
vloženo: 22.01.2009 17:05:21   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Petro, když nemáš ráda játrové, tak udělej bylinkové (vajíčko+majoránka+česnek+trochu muškátu+bazalka+libeček+sůl+pepř a zahustit strouhankou), uděláš kuličky a 10 minut povaříš v polévce. Jsou taky dobré a třeba Ti budou chutnat víc. Uvidíš.smajliksmajlik

autor: Petra (neregistrovaný/á)
vloženo: 22.01.2009 16:55:00   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

nesnaším jatrovy knedlíčky ale sním jesmajlik

autor: Petra (neregistrovaný/á)
vloženo: 22.01.2009 16:53:56   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

moc nnneeeeesmajliksmajlik

autor: Mejla (neregistrovaný/á)
vloženo: 12.12.2008 21:48:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Miluju játrový knedlíčky!
smajlik


Přidat komentář

Váš komentář se na stránkách zobrazí až po jeho ověření kliknutím na odkaz v emailu, který vám ihned zašleme na vyplněnou emailovou adresu. Z daného počítače poté můžete psát další komentáře bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

polivka s jatrovymi knedličky recept jatrove knedlicky hovězí vývar s játrovými knedlíčky polevka s jatrovymi knedlicky hovězí polévka pravy hovezi vyvar nejlepší játrové knedlíčky consomé recept játrové knedlíčky do polévky kuřecí vývar podle pohlreicha recept na hovězí vývar hovězí consomé recept hovezi jatrove knedlicky polévky recepty vývar s játrovými knedlíčky jak dlouho vařit játrové knedlíčky vývar recept polevka s jatrovymi knedlicky recept recept hovězí vývar hovězí vývar pohlreich hovězí vývar recept recept na játrové knedlíčky hovězí vývar podle pohlreicha veprovy vyvar játrové knedlíčky vývar hovězí polévka s játrovými knedlíčky hovězí vývar hovězí vývar s knedlíčky hovězí vývar v tlakovém hrnci hovezi s jatrovymi knedlicky játrové knedlíčky recept od babičky vepřové játrové knedlíčky játrové knedlíčky z vepřových jater hovězí polévka z vývaru hovězí polívka hovězí consome knedlíčky do polévky kuřecí vývar s játrovými knedlíčky játrové knedlíčky recept jatrovy knedlicky hovezi polevka recept


Náhodný recept


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.






Copyright © 2008 - 2015 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partner: Videorecepty               Obecné podmínky | Pexeso | RSS | Kontakty | Google+
Toprecepty.czToprecepty.skTopmoucniky.czTopgrilovani.czTopkonicek.cz