jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Kandované květy

Kandované květy
Kandované kytičky
nahoru
Kandované květy Kandované květy
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Zdobení

Suroviny:

kytičky, cukr moučka, 1 bílek

Postup přípravy receptu

Bílek lehce vidličkou prošleháme, abychom porušili jeho strukturu, ale moc ho nenapěnili. Čerstvě natrhané kytičky nebo lístky potřeme bílkem a asi 3x pocukrujeme. Odložíme na cukrem posypaný pečící papír nebo alobal, tvar květu upravíme - nejlépe to jde párátkem - a při pokojové teplotě necháme uschnout. Pozor, při teplotě nad 50 °C ztrácí květy svou barvu a vůni! Hotové uschováme v teple a suchu.
Zatím testuji, jak dlouho vydrží, mám je víc než 14 dní a jsou pořád stejné.
Na kandování můžeme použít všechny nejedovaté květy, nejlépe se hodí fialky, sedmikrásky, květy ovocných stromů a léčivých bylin, dále pak petrklíče, macešky, řeřicha, kopretiny, černý bez, blatouchy, jetel, měsíček lékařský.
Pokud budete kandovat velké květy, jako např. růže, je lepší jí nejdříve rozebrat na jednolivé lístky a pak třeba na dortu jí znovu složit.

Poznámka

Narychlo jsem vyfotila takto, protože teď na jaře roste nejvíce drobných kvítků, které se pro kandování hodí. Tady jsem použila blatouch, petrklíč a fialky.
Vyzkoušela jsem i jiné recepty, např. namáčení do různých cukrových sirupů, ale lístečky kvítků se slepí a velmi těžko se s nimi pracuje. Takto si alespoň částečně zanechávají svůj tvar.

Autor Autor:
Datum vložení Datum vložení:
11 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení

Komentáře k receptu "Kandované květy"

autor: baleryna (neregistrovaný/á)
vloženo: 19.05.2014 15:48:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

je to sice pěkné, ale na jednu důležitou věc se zapomnělo a to, že se veškeré rostlinky a jejich části musí umýt. Já to dělám léta letoucí a toto je fakt důležitá fáze. Nevím jestli to víte, ale z ovzduší se usazují všeljaké usazeniny a to poté jíte smajliksmajlik

autor: Hella
vloženo: 04.06.2012 10:11:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jana: Děkuji za připomínku, píšu tam blatouch, ale ve skutečnosti na obrázku je mochna husí...nevím, na co jsem myslela, když jsem to tehdy psala...

autor: Jana (neregistrovaný/á)
vloženo: 26.05.2012 10:06:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlikJen připomínám, že blatouch i ostatní pryskyřníkovité rostliny jsou více či méně jedovaté. smajlik

autor: J!rka (neregistrovaný/á)
vloženo: 18.05.2011 20:48:56   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Je to vážně pěkný, jednoduchý, chutný..;)) smajlik jen mam dotaz, jak dlouho se to ma minimalne nechat do konzumace..?? :))smajlik
Kdyžtak mail- Jirkasss94@email.cz Díky smajlik

vloženo: 19.04.2011 08:01:00   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

toto na mne vykouklo z náhodných a je to super,to se dá teď na jaře vyzkoušet a hlavně použít k Velikonocím.smajliknádhera +1 smajlik

autor: AniCiz
vloženo: 05.05.2010 14:00:16   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajlik..krásné..

autor: hafikov
vloženo: 05.05.2010 10:39:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Díky za nápad-neznám.Tak hned ukládám.smajliksmajliksmajlik

autor: pipre
vloženo: 05.05.2010 09:57:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajliksmajliksmajlik+5

vloženo: 05.05.2010 09:52:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Heli, krááása, jako vždy!smajlik

autor: Paprika
vloženo: 05.05.2010 07:27:55   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajlik smajliksmajlik


Přidat komentář

Komentáře/příspěvky se na stránkách zobrazí až po jejich ověření. To probíhá tak, že Vám na vyplněnou e-mailovou adresu zašleme e-mail, ve kterém je třeba kliknout na odkaz. Poté se Váš komentář/příspěvek zobrazí na webových stránkách. Dokud nedojde ke změně IP adresy, tak z daného zařízení (počítač, tablet, mobilní telefon) můžete psát další komentáře/příspěvky bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

kandované květy potreni květin bílkem a cukrem cukrové růže kandování květin květ ibišku v cukrovém sirupu kandované macešky kandované květy fialek cukrové fialky cukroví macešky jak kandovat fialky květy ibišku kandované kandované květy růže recepty na kandované květy kandované sedmikrásky fialky kandovane kandovaný ibišek kandované fialky recept kandovaný květ ibišku kandovane kvetiny jak kandovat květy ibišek kandovany kandování fialek jakudělat kandované květy květ ibišku kandovaný ibišek květ kandovaný macešky recept kandovaný ibišek recept kandování květů kandování kandovana ruze kandování růží recept na macešky postup na kandované fialky kandované růže jak kandovat ibišek jak dlouho vydrzi macesky kandovaní ibišek kandovane kvety ibisku fialky kandované v cukru kandování květů fialek fialky v cukru kandované fialky




Náhodný článek


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty