jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Pečená jelení kýta nebo plecko

Pečená jelení kýta nebo plecko
nahoru
Pečená jelení kýta nebo plecko Pečená jelení kýta nebo plecko Pečená jelení kýta nebo plecko
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Jiné maso

Suroviny:

1 kg kýty nebo plecka,
10 dkg slaniny,
8 dkg másla,
sůl,
2 středně velké cibule,
3 kostky cukru,
4 hřebíčky,
8 kuliček pepře,
malá kávová lžička čerstvého zázvoru,
2 bobkové listy,
citrónová kůra a šťáva,
půl lžíce octa

Postup přípravy receptu

Maso vykostíme, prošpikujeme slaninou, potřeme rozpuštěným máslem a na 2 dny uložíme do lednice. Do kastrolu dáme máslo, na kostičky nakrájenou slaninu a cibuli, hřebíček, zázvor, pepř, cukr a podusíme do zhnědnutí. Na to vložíme maso, osolíme, přidáme bobkový list, citrónovou kůru, šťávu ze čtvrtky citrónu, ocet a dusíme doměkka. podle potřeby podléváme. Když je maso měkké, vyjmeme ho a šťávu zahustíme moukou. Necháme přejít varem. Podle chuti můžeme přidat ještě citrónovou kůru, šťávu. Maso nakrájíme na porce a vložíme zpět do omáčky, aby se do masa nasákla.

Poznámka

Jako přílohu podáváme knedlíky.

Autor Autor: (Lenka Marešová)
Datum vložení Datum vložení:
4 kladná hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení

Komentáře k receptu "Pečená jelení kýta nebo plecko"

autor: Zdenka1
vloženo: 30.01.2012 13:25:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Přidávám bodík a fotkusmajliksmajlik. Pochutnali jsme si, jen té šťávičky bylo málosmajlik

autor: Helena Hájková (neregistrovaný/á)
vloženo: 29.12.2010 22:01:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Recept je to sice staršího data, ale budu teď dělat jelení maso a toto se mi docela líbí. Mám dotaz, mohlo by se to jíst s jemným bramborovým knedlíkem?? díksmajlik

autor: maris
vloženo: 28.07.2009 18:46:20   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

vybusna - vypadá to, že jste si fakt pochutnali smajliksmajlik posílám Lence i Tobě bodík smajlik

autor: vybusna
vloženo: 28.07.2009 18:24:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlikno aby som to vysvetlila....ja vozim z nemecka repkovy olej s maslovou prichutou, ktory neskodi malickemu chlapcekovi s akutnou leukemiou na pecen a tak mu varia iba na nom a jeho ocko je polovnik...takze ja olej, on divinu...prave vcera som dostala diviaka....btw som velmi prekvapena, ako rychle sa to maso urobila...ocakavala som poctive cca 2 hodiny...a neviem ci som to robila hodinu...ale je fakt, ze maso bolo poctivo ulezane v masle 2 dni v bystrici, 1 den na ceste bystrica mnichova a dnes som to konecne uvarila uz v nemeckej kuchyni...inak divinu uz nepacujem...len tym maslom...raz som robila diviaka od maris a tam som to ocenila a mam s tym velmi dobru skusenost.

vloženo: 28.07.2009 18:16:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

vybusna, ty jsi odvážlivec!! Já bych do toho taky asi šla, už ze zvědavosti, ale kde v Orlové potkáš jelena, žesmajlik a fakt ani v Hypru nemají. Mají jen kance a jehněčí, už jsem taky hledala. Možná Kaufland, ale tam jsem se zase zapoměla zeptat. Ode mnáš plus už za tu odvahu, protože, co kdyby to manželovi nechutnalo a určitě je jelen drahý!!smajliksmajlik

autor: vybusna
vloženo: 28.07.2009 18:12:30   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

nemala som maso vkuse, ale nakrajane medajlonky...tak som ich nespikovala slaninou a chybalo to tam, pretoze to bolo malicko suche...ale nahradili sme si to skvelou chutou omacky a celkove aj masa....nabuduce by som ubrala cukor, neviem, ci je jelenie maso sladkaste, ale nesla som tu sladku chut prebit, okrem ingediencii v recepte, som tam nasypala este zmes korenin na divinu....klinceky to nadherne prevonali...velmi prijemny recept...davam plusko


Přidat komentář

Komentáře/příspěvky se na stránkách zobrazí až po jejich ověření. To probíhá tak, že Vám na vyplněnou e-mailovou adresu zašleme e-mail, ve kterém je třeba kliknout na odkaz. Poté se Váš komentář/příspěvek zobrazí na webových stránkách. Dokud nedojde ke změně IP adresy, tak z daného zařízení (počítač, tablet, mobilní telefon) můžete psát další komentáře/příspěvky bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

jelení maso kýta recepty jelení pečeně jelení kýta plecko pečené jelení kýta recept recepty jeleni kyta jelen recept jelení maso recept bratislavské plecko recepty jelení maso jelení maso pečené pečená jelení kýta recepty z plecka plecko recept recepty na jelení maso recepty jelen recepty z vepřového plecka jelení maso recepty plecko pečené jelení maso recepty z jeleního masa pečená kýta jelen recepty recept jelení kýta pečené plecko pecene plecko recept jelení plecko jelení kýta recepty plecko recepty pečený jelen recepty plecko jelení maso bratislavská pečeně pecene veprove plecko recepty z jelena jeleni recepty vepřové plecko recepty recept na jelení kýtu veprove plecko pecene jelení kýta pecena recepty z jelení kýty recept na jelení maso




Náhodný článek


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
toprecepty.czToprecepty.cz toprecepty.skToprecepty.sk toppotraviny.czToppotraviny.cz topmoucniky.czTopmoucniky.cz topkonicek.czTopkonicek.cz