Pečená jelení kýta nebo plecko
Zvěřina má velmi hodnotné maso, ale ne každý je jí přivyklý. Odležením masa v marinádě a následným dušením se směsí koření získá výbornou chuť, které neodolá ani zapřísáhlý odpůrce takových pokrmů.
Suroviny pro 6 porcí
6 porcí
Nutriční hodnoty
Energie | 10 881 kJ / 2 601 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 216,12 g |
Tuky | 178,98 g |
Vláknina | 8,50 g |
Cholesterol | 724 mg |
Sodík | 2,22 g |
Sůl | 5,50 g |
Sacharidy | 29,49 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
30. 1. 2012 14:25
Přidávám bodík a fotku. Pochutnali jsme si, jen té šťávičky bylo málo
29. 12. 2010 23:01
Recept je to sice staršího data, ale budu teď dělat jelení maso a toto se mi docela líbí. Mám dotaz, mohlo by se to jíst s jemným bramborovým knedlíkem?? dík
28. 7. 2009 18:46
vybusna - vypadá to, že jste si fakt pochutnali posílám Lence i Tobě bodík
28. 7. 2009 18:24
no aby som to vysvetlila....ja vozim z nemecka repkovy olej s maslovou prichutou, ktory neskodi malickemu chlapcekovi s akutnou leukemiou na pecen a tak mu varia iba na nom a jeho ocko je polovnik...takze ja olej, on divinu...prave vcera som dostala diviaka....btw som velmi prekvapena, ako rychle sa to maso urobila...ocakavala som poctive cca 2 hodiny...a neviem ci som to robila hodinu...ale je fakt, ze maso bolo poctivo ulezane v masle 2 dni v bystrici, 1 den na ceste bystrica mnichova a dnes som to konecne uvarila uz v nemeckej kuchyni...inak divinu uz nepacujem...len tym maslom...raz som robila diviaka od maris a tam som to ocenila a mam s tym velmi dobru skusenost.
28. 7. 2009 18:16
vybusna, ty jsi odvážlivec!! Já bych do toho taky asi šla, už ze zvědavosti, ale kde v Orlové potkáš jelena, že a fakt ani v Hypru nemají. Mají jen kance a jehněčí, už jsem taky hledala. Možná Kaufland, ale tam jsem se zase zapoměla zeptat. Ode mnáš plus už za tu odvahu, protože, co kdyby to manželovi nechutnalo a určitě je jelen drahý!!
28. 7. 2009 18:12
nemala som maso vkuse, ale nakrajane medajlonky...tak som ich nespikovala slaninou a chybalo to tam, pretoze to bolo malicko suche...ale nahradili sme si to skvelou chutou omacky a celkove aj masa....nabuduce by som ubrala cukor, neviem, ci je jelenie maso sladkaste, ale nesla som tu sladku chut prebit, okrem ingediencii v recepte, som tam nasypala este zmes korenin na divinu....klinceky to nadherne prevonali...velmi prijemny recept...davam plusko
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 58 minutami
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 14 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 14 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 15 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 16 hodinami
Francouzské řízečky
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Pečená marinovaná krůtí stehna
Dohnalova uvařila před 6 minutami
Klasické české rohlíky
Hanci166 uvařila před 23 minutami
Nejlepší stehna
jardas uvařil před 47 minutami
Nudle s mákem
ctomala uvařila před 1 hodinou
Mrkvový dort
Princezna@Lada uvařil před 4 hodinami
Kuřecí miniřízečky
Libca1954 uvařila před 12 hodinami
Pohanková kaše se skořicí
gedzitka uvařila před 13 hodinami
Čočková polévka
1Marketa2 uvařil před 13 hodinami
Medvědí máslo
Merylas uvařil před 13 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
MartinaKucharka uvařila před 13 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Vaření, pečení a dušení masa: Jak se vyvarovat nejčastějších chyb při tepelné úpravě
Vyhráli jste na mysliveckém plese první cenu v tombole a nevíte, jak na zvěřinu? Poradíme, jak ji zpracovat i oblíbené recepty
Už jste ochutnali karlovarský knedlík? S námi ho zvládne i začátečník. Budete potřebovat rohlíky, sníh z bílků a petrželovou nať
Další recepty
Tématické fráze: recepty jelení maso jelení maso recepty pečené jelení maso jelení maso recepty z jeleního masa recepty na jelení maso úprava jeleního masa jeleni recepty recepty z jelena jelení maso recept jelen recepty recept na jelení maso recepty jelen jelení maso pečené vepřové plecko recepty jelen recept pecene veprove plecko bratislavské plecko veprove plecko pecene bratislavská pečeně
Suroviny: kýta jelení, slanina, máslo, sůl, cibule, cukr, koření hřebíček, pepř, zázvor čerstvý, bobkový list, kůra citronová, šťáva citronová, ocet
Pečená jelení kýta nebo plecko
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pjN
6 názorů