Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pohankové rizoto

Pohanka je velmi kvalitní potravina, důležitá hlavně kvůli tomu, že obsahuje rutin. Pokud si nejste jisti, jak ji zpracovat, vyzkoušejte toto výborné zeleninové rizoto. Kromě zeleniny do něj přidáte i slaninu, která mu dodá skvělou chuť.

Hodnocení receptu je 4,7 (10×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 20 min

30 min (10 min příprava + 20 min tepelná úprava)

12. 3. 2008 17:23

Suroviny pro 2 porce

2 porce

Nutriční hodnoty

Energie8 852 kJ / 2 116 kcal
Bílkoviny63,98 g
Tuky21,77 g
Vláknina65,65 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 56 mg
Sůl0,10 g
Sacharidy384,30 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

jája

11. 3. 2016 16:37

Kupuji pohanku od výrobce Šmajstrla a tam píší vařit 20 min.Ráda si nechám poradit.:-) . Takže buď ji jen 2x spařím (nebo ji spařím a pak 2 min vařím) a i s vodou ji dám do peřin na 15 min.? :-O

alizabet

4. 7. 2014 10:43

Dneska jsem uvařila pohankové rizoto s čerstvou zeleninou: mrkev,celer,pórek,řapíkatý celer na másle cibulku nato kari koření,kmín.
Pohanku jsem vařila 3 minuty,pak jsem dala pod peřiny "dojít"...:yes: je to vynikající mňamka,přeji všem dobrou chuť ;-);-):-D:yes::yes::yes::yes:

Marie

20. 12. 2013 12:50

Správně se pohanka vaří do 3 minut a nechá se dojít, jinak je na nic.:yes:

Jaroslav Honegr

4. 10. 2012 21:34

sida

7. 5. 2012 10:10

Pohanka se nesmí vařit, ničí se tím rutin, který je blahodárný pro cévy.(Pohanka obsahuje také spoustu minerálů a vitamínů.) Pohanku propláchneme ve studené vodě, necháme stát asi hodinku, lehce přisolíme,pak prudce přivedeme k varu a odstavíme.Necháme opět stát až změkne. Pěkně v teple, nejlépe v peřinách.Asi 15 až 30 minut. Tak se nejlépe zachovají všechny zdraví prospěšné látky. Kdo si chce udělat třeba karbanátky, nebo pohanku zapékat, či dál tepelně upravovat, poničí většinu zdraví prospěšných látek, ale už to, že pohanka je bezlepková a obsahuje vlákninu, je samo o sobě fajn i třeba v karbanátcích.:-)Kupujte pouze světlou pahanku, ne tmavou. Ta tmavá je zničená loupáním za horka.;-)

janička

2. 2. 2012 20:03

Tak teď jsem z toho jelen,píšete vařit 2 -3 minuty,aby se nezničily živiny ,nechat dojít,ale když udělám z pohanky karbanátky nebo sekanou,tak to se ještě dál tepelně zpracovává a živiny se ničí nebo nee??Může mi prosím někdo odpovědět..díky:-)

iva

8. 9. 2011 13:10

Pořád nemám jasno ve vaření pohanky. Zbavím se toho typického pachu tím, že ji napřed propláchnu? Pak ji zaliju horkou vodou, ev, krátce povařím, sliju a nechám dojí? nebo tam mám část vody nechat, v tom případě kolik? Jsem začátečník, poraďte...rodině pohanka smrdí a já ji mám jíst kvůli žílám...

zizi

22. 7. 2011 09:17

Pohanka-lámanka (taková ta drť) stačí spařit nebo vařit 2-3min a nechat odstát, krupka pitřebuje vařit déle.

Simona Skolakova Simona Skolakova

4. 3. 2011 11:09

FFgirl:Pohanka když by se vařila 20minut,tak v ní nezůstanou už žádné důležité živiny pro naše tělo a zdraví:-(Takže pokud výrobce uvádí 20minut vařit je to nesprávné.:-(

slávka

4. 3. 2011 10:28

Pohanku uvařím nebo spařím, na pánev dám nakrájenou slaninu, cibuli, nakrájené žampiony, rozmačkaný česnek a trochu Aromatu. Po deseti minutách vmíchám horkou pohanku, posypu posekanou natí z narašené cibule, kterou pěstuji ve vodě na parapetu,a podávám.

magdalenka magdalenka

4. 5. 2010 14:48

Inšpirovala som sa týmto receptom, iný postup (na osmaženú cibuľu, cesnak a mäso so zeleninou som dala pohánku, zaliala vriacou vodou, keď to zvrelo, som vypla platňu). Zvykám si na špecifickú chuť,ale môžem povedať, že to bolo veľmi chutné. +

FFgirl

18. 8. 2009 20:51

Dneska jsem pohankove rizoto udelala - jako prilohu. Bylo to mooc dobre.;-) Koupila jsem pohanku ve varnych saccich - a v navodu bylo varit 20 min. Tak nevim jak to je s tou perinou. Uvarena byla akorat. Davam bodik a pridavam si do oblibenych.

tejaja tejaja

21. 7. 2008 22:43

Pohánku netreba variť. Pohánka sa sparí vriacou vodou, zleje, potom sa opäť zaleje vriacou vodou, prikryje a dá do tepla. Do deky, do perín:-)Po 20-30 min je hotová.

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: pohanka jak uvařit pohanka recepty na jídla z pohanky jak se vaří pohanka recept pohanka jak uvařit pohanku pohanka lámanka recepty recept z pohanky vaříme z pohanky pohanka recepty jak vařit vaření pohanky rizoto recept jak varit pohanku pohanka-recepty pohankové rizoto se zeleninou vaříme s pohankou recept pohanka lámanka co z pohanky pohanka lámanka recept recept s pohankou

Suroviny: pohanka, sůl, mrkev, petržel, celer, cibule, olej, majoránka, slanina

TopRecepty.cz

Pohankové rizoto

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/YDK