Pohanková kaše
Připravte si skvělou pohankovou kaši, variací se nabízí spousta, můžete ji připravit na sladko i slano. Navíc je takhle superpotravina bezlepková, lehce stravitelná a obsahuje velké množství cenných minerálů a vitaminů.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 3 874 kJ / 926 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 35,20 g |
Tuky | 8,70 g |
Vláknina | 24,00 g |
Cholesterol | 18 mg |
Sodík | 124 mg |
Sůl | 0,30 g |
Sacharidy | 164,70 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
18. 11. 2022 10:45
To co jsem si uhotovil vypadalo stejně jako na obrázku...
O kaši mám poněkud jinou představu... Když jsem přidal více mléka, tak to bylo mléko s čímsi jako broky
Omluvím se ovesné kaši za nevěru a pokorně se k ní zpět připlazím
No, asi je to v hlavě, jak říkají Angláni
22. 2. 2016 10:10
tejaja: sama jsem kolikrát poznala, že...Nie všetko, čo sa píše na internete, musí byť aj pravda.....
Ale předpokládám, že náš největší producent pohankových výrobků ví, co píše. Tuhle jeho radu o termicky zpracované pohance znám a také předávám dál.
A že Karel Šmajstrlu doporučuje?Nedívím se. Je výborný, ochotný a hlavně - mnoha lidmi osvědčený
22. 2. 2016 08:37
22. 2. 2016 08:34
22. 2. 2016 08:27
Jinak, ale na netu se fakt dočteš naprosto protichůdné informace, která že ta pohanka je lepší po zpracování - mechanicky, či termicky a každý způsob má své obhájce. Takže tady si asi bude každý myslet to své.
22. 2. 2016 08:20
21. 2. 2016 22:01
"Při vyloupávání pohanky ze slupky se používají dva způsoby. Lepší je mechanické loupání, kdy se pohanka loupe za studena, mechanickým obrušováním, takže nedochází k ovlivnění kvality enzymů atd…
Při loupání za tepla se zrno nejdříve napaří, zahřeje, ochladí a pak oloupe. Tento způsob ale pohanku částečně znehodnotí."
21. 2. 2016 21:24
Alebo žeby šlo o reklamu?
21. 2. 2016 18:50
Karel.
15. 8. 2013 23:13
1. 2. 2011 12:22
12. 4. 2010 09:16
Jo jinak mě udivilo, že tu tak základní recept chybí
11. 4. 2010 23:06
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Krémová bramboračka podle Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 4 hodinami
Krémová míchaná vajíčka
Přidáno před 5 hodinami
Hovězí žebra s BBQ omáčkou
Přidáno před 18 hodinami
Kulajda podle Radka Davida
Přidáno před 18 hodinami
Červená řepa s fenyklem - salát
Přidáno před 19 hodinami
Drůbeží paštika s portským vínem
Přidáno před 20 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Zapečená kuřecí prsa se žampiony a nivou
Marylka uvařila před 51 minutami
Domácí chleba z trouby
Iveta17 uvařila před 1 hodinou
Hrbaté maso
Leona P. uvařila před 1 hodinou
Krkovička po znojemsku
krisstus uvařila před 1 hodinou
Bulgur i jako příloha
Verounek uvařila před 2 hodinami
Blesková polévka s vaječnou jíškou
Ryngle uvařila před 3 hodinami
Domácí langoše
Ryngle uvařila před 3 hodinami
Hovězí vývar s játrovými knedlíčky
Kattyy uvařila před 4 hodinami
Pečená marinovaná krůtí stehna
Dohnalova uvařila před 4 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Pohanková mouka je skvělou surovinou pro domácí pečení. Vyzkoušejte oblíbené recepty na chléb, lívance a palačinky
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Jak se vaří pohanka a co z ní nejčastěji připravujeme. Nejoblíbenější recepty z pohanky
Další recepty
Tématické fráze: recept na pohankovou kaši pohanka recepty jak uvařit pohankovou kaši pohanka lámanka příprava recepty kaše z pohankových vloček recepty z pohanky pohanka po sladku pohanka na sladko pohankova pohanková kaše s jablky recepty pohanka pohankové překvapení krupičková kaše pohanka pro kojence pohankové recepty sladká pohanka jak uvařit pohanku jak udělat pohankovou kaši pohanka recepty sladké pohankova lamanka recepty
Suroviny: pohanka, mléko, sůl, cukr, skořice mletá, máslo
Pohanková kaše
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ZEJ
13 názorů