jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Hrachová kaše s cibulkou

Hrachová kaše s cibulkou
Hrachová kaše s cibulkou
nahoru
Hrachová kaše s cibulkou Hrachová kaše s cibulkou Hrachová kaše s cibulkou Hrachová kaše s cibulkou
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Luštěniny

Suroviny:

50 dkg loupaného hrachu,
sůl,
pepř,
majoránka,
1 cibule,
sádlo,
česnek

Postup přípravy receptu

Přebraný hrách opláchneme několikrát vlažnou vodou a pak zalijeme studenou vodou a necháme asi 3 hodiny namáčet. Když hrách nabobtná, uvaříme ho v téže vodě na mírném ohni doměkka. Po uvaření přecedíme a rozmixujeme.
Osolíme, opepříme, přidáme majoránku utřený česnek.
Kaši promícháme. Pokud by se zdála moc hustá, můžeme naředit vývarem z hrachu nebo vodou.
Cibuli osmažíme na sádle a kaši jí omastíme.

Poznámka

Podáváme s kyselím zelím nebo okurkou.

Autor Autor: (Lenka Marešová)
Datum vložení Datum vložení:
15 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Hrachová kaše s cibulkou"

autor: Jarouš (neregistrovaný/á)
vloženo: 19.11.2013 14:23:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

lenča: Slovo firma se zkracuje prvním a posledním písmenem,případně dvouhláskou, bez tečky. Takže se kupuje od fy té a té. nikoliv od fi. té a té.

autor: rebeka
vloženo: 18.10.2013 14:20:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

po x letech jsem dnes dělala na přání své dcery a moc jsme si pochutnalysmajlik posílám bod a fotosmajlik

autor: petram
vloženo: 28.07.2013 19:34:27   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Hrachovou kaši jsem jako malá vůbec nejedla. Nedávno jsem ji znovu "objevila" a od té doby bych ji mohla mít každý týden.smajlik Posílám fotky a bodík. smajlik

autor: Tomáš (neregistrovaný/á)
vloženo: 16.07.2013 16:29:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

karel4328: Luštěniny mají sklon k nadýmání, protože je lidé neumí připravit.. správně se musí nechat namočit na několik hodin, i klidně celý den, ale ze všeho nejlépe až do počátku prvních klíčků.. to se v nitru naprosto změní chemické složení a v této fázi mají nejvíce minerálů, vitamínů a především velice prospěšné vlákniny kterou naše trávicí ústrojí potřebuje! Ideálně jíst luštěniny třikrát do týdne.

autor: Mentor (neregistrovaný/á)
vloženo: 08.06.2013 10:22:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Nechápu ten povyk okolo glutamátu. Vždyť je součástí všech vyšších organizmů, lidské tělo si ho v potřebné míře vyrábí, protože je nezbytnou součástí proteinů. Případný přebytek bez problémů vyloučí. Čínská kuchyně ho používá asi tři tisíce let. Proč jsou některé houby chuťově výrazné? Protože ho obsahují hodně. Proč Američanům za války víc chutnnaly ukořistěné japonské masové konzervy než jejich vlastní? Protože v nich byl glutamát. Následně se jeho užívání rozšířilo po celém západním světě.

autor: mouris (neregistrovaný/á)
vloženo: 03.04.2013 19:56:56   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

vynikajíci kaše.dnes jsem ji vařil k obědu...děkuji za recept.

autor: 99 (neregistrovaný/á)
vloženo: 24.03.2013 15:27:55   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik smajlik smajlik

autor: Tanule19
vloženo: 25.10.2012 17:29:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dnes jsem vařila,skvělá,děkuji za receptíksmajliksmajlikDělala jsem hrachovku poprvé,takže mi tohle hodně pomohlosmajlik

autor: alfinka
vloženo: 16.04.2012 11:07:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

tak jsem vyzkoušela bez majoránky a přidat mléko dle rady.. a opravdu vynikajíci smajlik

autor: esorge (neregistrovaný/á)
vloženo: 16.02.2012 19:47:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

vašek:Tak to dělej ze žlutého hrachu a nebudeš zelenat smajlik

autor: renuu (neregistrovaný/á)
vloženo: 11.02.2012 11:43:31   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

výborná :) vřele doporučuji :)) děkuji za úžasný receptsmajlik

autor: jirka (neregistrovaný/á)
vloženo: 06.02.2012 12:29:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

jdu ji ted dělat tak doufám že nepoletí oknemsmajliktěším se na nísmajlikrybizek.v@seznam.cz

autor: Prdilka (neregistrovaný/á)
vloženo: 05.02.2012 13:08:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Nejvíc se těším až budu prdět :D:D miluju hrachovkusmajlik

autor: Gabriela Sakova (neregistrovaný/á)
vloženo: 01.02.2012 12:28:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Hrachovou kaši jsem dělala k obědu a je moc dobrá až nato zelí.smajliksmajlik

autor: Spider (neregistrovaný/á)
vloženo: 29.01.2012 02:13:55   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Teda pratele, tolik povyku pro obycejnou hrachovou kasi? Vzdyt je to bezny recept jako v kazde kucharske knize a vy se tu div neklanite... smajlik

autor: pohodarka (neregistrovaný/á)
vloženo: 24.01.2012 11:52:33   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Hrachovou kaši vařím dost často. Nikdy mě však nenapadlo dávat do ní bujón, ani dávat nebudu, přesto nám všem moc chutná. Krom všech výše uvedených surovin, ještě přidávám trochu mléka, dle rady mé babičky.

vloženo: 19.01.2012 12:21:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dnes jsem kaši vařila k obědu, přidala jsem plátek uzeného,ale nedávala jsem zelí. Kaše byla moc dobrásmajlik

autor: Daniela H. (neregistrovaný/á)
vloženo: 15.01.2012 08:55:00   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

http://www.toprecepty.cz/recept/1264-hrachova-kase...

Joe skvělá, díky

autor: Danila (neregistrovaný/á)
vloženo: 15.01.2012 08:53:58   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Hrachovku miluje celá moje rodina, je fakt skvělá, díky za recept!

autor: sonička (neregistrovaný/á)
vloženo: 14.12.2011 11:25:14   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

kaše opravdu moooooc dobrááá....mňamkasmajlik

autor: Sonicka (neregistrovaný/á)
vloženo: 29.11.2011 13:09:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak dnes jsme ji měli,a je opravdu výborná.Doporučuji.smajliksmajlik

autor: beckiina (neregistrovaný/á)
vloženo: 03.11.2011 09:17:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

jdu ji vařit,tady těch receptů je hrozně moc,tk doufám,že jsem si vybrala ten nejlepší,držte mi palcesmajlik

autor: Ales.Smekal (neregistrovaný/á)
vloženo: 20.10.2011 11:11:55   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

prave ji delam,poprve v zivote.snad se povede.diky za recept

autor: Milka (neregistrovaný/á)
vloženo: 17.10.2011 14:50:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Kasu som robila 1krat ale zo zlteho predvareneho hrachu a bola vyborna... za 10min hotovo smajlik vyborna!

autor: melo (neregistrovaný/á)
vloženo: 09.10.2011 12:23:05   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak pochopitelne neni ecko jako ecko. Na druhou stranu cely internet je plny prevazne subjektivnich dojmu. Viz napriklad demonizace glutamatu, prestoze jeho skodlivost nebyla nikdy spolehlive vedecky prokazana. A koment od euphrasie je uz uplny autosugestivni blabol.

autor: MARV (neregistrovaný/á)
vloženo: 02.10.2011 14:01:14   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

UDELAL JSEM JI ZE STERILOVANEHO HRACHU A BYLA SUPERsmajlik

autor: karel4328 (neregistrovaný/á)
vloženo: 29.07.2011 05:06:24   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

100 lidí 100 chutí vaříme tak aby nám to chutnalo,lučtěniny maji tendenci k nadímáni .to k tomu patří,a proto když mužete tak k tomu neco kyselého

autor: Jana (neregistrovaný/á)
vloženo: 16.04.2011 08:37:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Děkuju za recept, jdu vařit smajlik Doufám,že se povede a chlapům bude chutnat. smajlik

autor: Ivana Frolíková (neregistrovaný/á)
vloženo: 13.04.2011 15:58:24   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Lenko,díky za recept,kaše je výborná. Uvařila jsem si jí na zítřek ale měla jsem co dělat ,abych ji nesnědla hned.Díky ještě jednou,zdraví Iva

autor: Ivuna
vloženo: 05.04.2011 20:46:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak tu zítra uvařím chlapům k večeři,to bude mazec už se těším smajlik

autor: vašek (neregistrovaný/á)
vloženo: 17.03.2011 22:30:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik

autor: Bozo (neregistrovaný/á)
vloženo: 17.03.2011 15:34:21   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

HoBe: jeste horsi je E55 smajlik

autor: Iveta Stříšková (neregistrovaný/á)
vloženo: 16.03.2011 15:14:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ha,tak tuhle kasi jsem nemela snad 100 let.....je mi 101....mnam,uvarim,diky za recept.Jinak vsem ,,eckarum a eckarkam,,...jak tu je uz pisnuto,kdyz jsme byli maly,papali jsme co nam do tlamky poslali.Ale bylo to aspon vareny,zadny priblbly konzervy,jak cpeme miminkam ted,pac je to jednodussi.Resite tu ecka v bujonu,ale pak sup s detma do fastfoodu.....nechapu.zlaty ecklo,stejne ho zbotnete i ve vecech co si myslize ze jsou TAAAk ZDRAVAAA.smajliksmajliktakze hlavne at chutna ne?????smajlik

autor: Monika (neregistrovaný/á)
vloženo: 22.02.2011 11:16:41   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jdu na ní smajlik..mám na ní děsnou chuť.. Jsem marod a už ani nevím co bych vařila....smajlik..Mějte se krásně!

autor: HoBe (neregistrovaný/á)
vloženo: 10.12.2010 11:27:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ečka jsou jed. Určitě.smajlik Nejhorší je určitě E300!!! smajlik

autor: euphrasie (neregistrovaný/á)
vloženo: 23.10.2010 11:26:16   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Kdo opravdu rozumí Ečkam a kdo opravdu má vnímání a cítění, tak sám ze své zkušenosti jistě ví jak ečka nejen, že neprospívají tělu, ale co je mnohem závažnější téma, ovlivňují naši mysl, emoce, pocity....... Zkuste se jednou sravovovat opravdu satvicky(čistě) a za pár týdnu sami na sobě poznáte jak se vám mění vnímání a emoce, jak reagujete na dost věcí jinak než před tím. Komu však vyhovují ečka proč ne přeji příjemnou konzervaci.

autor: pinkulinku
vloženo: 12.10.2010 22:14:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

kase se povedla na jednicku!!smajlik

autor: Petrusa4
vloženo: 08.09.2010 18:06:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tady resite ecka,kdyz jste byli maly tak jste dlabali vsechno takze kazdy at si da bujon podle sve chuti. Kasi jsem delala poprve a povedla se diky za receptik

autor: lenča (neregistrovaný/á)
vloženo: 25.08.2010 10:19:23   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Prosim opravit- kyselým zelím - se spravně píše! Hrachovku zrovna vařím, ale nikdy jsem k tomu žadný bujon nepotřebovala, tak nevím o čem je řeč.Pokud bujon nutně potřebuji tak používam ten od na rostlinné bázi a bez glutamatu od fi.Gefro. Ale luštěniny mám ráda v jakékoliv úpravě. Hezký den

autor: Roxteedy (neregistrovaný/á)
vloženo: 24.08.2010 20:22:02   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

pro Éčkaře: přečíst by sis měl hlavně Ty, rozumbrado! Jasně, nejsou Ečka jako Ečka. Např. E300 je vitamín C, který (pokud není po kilech) je zdavej a nebo třeba E240 je formaldehyd, což je dost drsnej jed smajlik

Každopádně ten bujón je fakt humus a děti by ho vůbec neměly. Dospělým taky moc neprospěje a hlavně - je vošklivej. Vývar z kostí a zeleniny, kdo jednou opravdovej ochutnal, bujónu z kostky se nedotkne. Brrr...

Ale chápu, je s tim práce.

autor: Lucasinka
vloženo: 15.05.2010 18:50:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

zkousela jsem z mrazeneho hrachu a moc mi nejela...zkusim ze sucheho hrachu presne podle receptiku a snad to bude takova mnamka, jakou si pamatuju smajlik

autor: éčkař (neregistrovaný/á)
vloženo: 27.04.2010 19:53:47   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Holky holky když si přečtete něco o těch vašich éčkách od někoho kdo tomu opravdu rozumí zjistíte že pohádky o éčkách jsou jeden velkej nesmysl. Nenechte se blbnout..

autor: Marta
vloženo: 21.05.2008 21:25:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak éčka v bujóně mě taky trápila, hlavně kvůli dětem, ale pak jsem náhodou objevila v DM drogerii BIO bujóny, jsou výborný a krásně voní, když se rozpouští a dávám třeba jen půl kostky, dobře ochucují, kupodivu ani nejsou tak drahý, těch šest kostek stojí myslím dvacku. Jinak hrachové kaši dávám za 1, takhle upravenou jí zbožňuju.

autor: vybusna
vloženo: 21.05.2008 12:42:26   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

hrachova kasa je skvela vec....robim ju co najjednoduchsie, uvarim vo vode, prihodim do tej vody bujon, romixujem. nedavam ani sadlo ani cibulu nic. viem ze v bujone je vedla ecok a chut by mi urobila prave ta mast a cibula a majoranka, ale volako nam chuti najviac s tym bujonom. davam vzdy na nu udene a udusenu cibulku. pridat cesnak ma nikdy nenapadlo, skusim to dnes a uvidim co to urobi.


Přidat komentář

Komentáře/příspěvky se na stránkách zobrazí až po jejich ověření. To probíhá tak, že Vám na vyplněnou e-mailovou adresu zašleme e-mail, ve kterém je třeba kliknout na odkaz. Poté se Váš komentář/příspěvek zobrazí na webových stránkách. Dokud nedojde ke změně IP adresy, tak z daného zařízení (počítač, tablet, mobilní telefon) můžete psát další komentáře/příspěvky bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

recepty hrachová kaše hrachova kase video hrachová kaše-recept hrachov kae hrachová kaše s párkem video jak uvařit hrachovou kaši hrachová kaše se zeleného hrachu hrachová kaše recepty hrachova kaše zluty hrách hrachová kaše bez nadýmání recept na hrachovou kasi nejlepší hrachová kaše hrachová kaše z čerstvého hrachu recept hrachová kaše hrachové pyré hrachová kaše ze žlutého hrachu hrachová kaš hrachová kaše bez masa hrachovakase hrachová kaše hrachová kaše podle polreicha hrachová kaše video recept hrachova kasa recept hrachvá kaše hrachová kaše s cibulkou hracová kaše hrachová kaše ze zeleného hrachu hrachova kase recepty hrachová kaše z mraženého hrachu recept hrachová kaše recept na hrachovou kaši hrachová kaše příprava hrachové kaše hrachová kaše s párkem kaše hrachová jak se dělá hrachová kaše recepty-hrachová kaše hrachová kaše recept hrachova kase recept hrachova kasa jak se vaří hrachová kaše recepty hrachová kaše




Náhodný článek


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty