jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Fazole na kyselo

Fazole na kyselo
Fazole na kyselo
nahoru
Fazole na kyselo Fazole na kyselo Fazole na kyselo Fazole na kyselo Fazole na kyselo Fazole na kyselo
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Pro začátečníky
Doba přípravy Doba přípravy: 60 minut
Počet porcí Počet porcí: 4-6

Suroviny:

1 sáček bílé fazole (500g)
1 větší cibule, vývar (Masox)
olej, sůl, pepř, ocet, mouka, bazalka

Postup přípravy receptu

Fazole přes noc namočíme do vody. Druhý den fazole scedíme a dáme do hrnce, kde fazole podlijeme nejlépe vývarem, ale pokud nemáme tak nahradíme vodou s kostkou masoxu. Vaříme do změknutí. K vařícím se fazolím přidáme na jemno nakrájenou a orestovanou cibuli. Poté co fazole změknou, rozmícháme si trochu hl. mouky asi ve 2 dl studené vody, vlijeme a dobře rozmícháme, čímž fazole zahustíme na nám vyhovující hustotu. Provaříme 15 minut za občasného míchání, aby zanikla moučná chuť a mouka se kterou byl pokrm zahuštěn se dobře provařila. Dochutíme dle vlastní chuti octem, solí, pepřem, bazalkou a podáváme s opečenou uzeninou a čerstvým chlebem. Abychom skoro úplně odstranili u strávníků plynatost po konzumaci pokrmu, přidáme jak výše uvedeno buďto sušenou nebo čerstvou nasekanou bazalku.

Poznámka

Recept je klasika, dávám ho sem jako inspiraci pro začínající kuchtíky obou pohlaví. Uzenina opečena - dle model Jenda1.
http://www.toprecepty.cz/recept/11219-kabanos/

Autor Autor: (Otto Plášek)
Datum vložení Datum vložení:
32 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Fazole na kyselo"

autor: iva (neregistrovaný/á)
vloženo: 03.02.2014 09:42:19   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jarda:tak pokud dělám bramboroví salát tak cibulku pěkně opeču na oleji a s tím promastím brambory salát pak cibulí něčpí a nekazí se tolik vydržel mě nejdéle něco přes týdensmajlik

autor: spagetka
vloženo: 25.09.2013 20:02:00   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Colombo65: ber to jen jako doplněk, ne že to tam píšeš smajlik

autor: Colombo65
vloženo: 25.09.2013 20:00:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

spagetka:
... nikde není napsáno, že se vývar vylije smajliksmajliksmajlik

autor: spagetka
vloženo: 25.09.2013 19:46:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

janjan: já ale nikdy vývar nevylévám, ale použiju jako základ jiných omáček či polévek, dám do mrazáku uskladnit

autor: Colombo65
vloženo: 25.09.2013 19:31:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

janjan:
... scedit znamená scedit - tedy vylijeme vše.smajlik
Vývaru nebo vody s Masoxem cca 1 cm nad fazole smajliksmajliksmajlik

autor: janjan (neregistrovaný/á)
vloženo: 25.09.2013 19:03:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

a tim sceděnim se mysli uplne vylet tu vodu? toho vyvaru (vody s masoxem) se tam pak dava kolik? dekuji

autor: Colombo65
vloženo: 14.08.2013 20:04:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Maya:
... upraveno a snad již realizovatelné smajliksmajlik

autor: Maya (neregistrovaný/á)
vloženo: 14.08.2013 17:38:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Prosím Vás, ty fazole vařím už přímo v tom vývaru nebo je tam potom přidám? A tu cibuli a hladkou mouku taky do vývaru? Ve vaření nejsem vůbec zběhlá a z tohoto návodu to moc teda nechápu smajlik

autor: spagetka
vloženo: 21.07.2013 09:22:37   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jarda: Tady je důkaz, že bazalka působí proti nadýmání, kromě jiných účinků
http://abecedazahrady.dama.cz/default.aspx?article...

autor: Jarda (neregistrovaný/á)
vloženo: 21.07.2013 09:19:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

To slyším poprvé, že na odstranění plynatosti cibule je bazalka. Kdysi jsem slyšel v TV, že se cibule - třeba do bramborového salátu - má spařit.

autor: Eva K. (neregistrovaný/á)
vloženo: 18.07.2013 21:49:53   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Výborná klasika!ocet trochu cukruju,jako nálev na okurky.Musí to být
chutička jak se říká "ne jehlu".

autor: Jirka (neregistrovaný/á)
vloženo: 24.04.2013 12:22:53   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak to vím náhodou docela přesně, mám to vyzkoušené. Fazole se v tlakkovém hrnci vaří 30 - 35 minut. Já to dělám tak, že po 30 minutách hrnec sundám z plotny a hrnec ochladím pod vodou, otevřu ho a fazole zkusím. Jestli nejsou měkké, hrnec zavřu a nechám ještě cca 5 minut vařit. Ale pozor, 5 minut vařit, ne nechat 5 minut na plotně. Když necháte fazole vařit 35 minut, bude to akorát.

autor: Colombo65
vloženo: 31.03.2013 12:39:03   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

katka:
... 25 minut smajliksmajliksmajlik

autor: katka (neregistrovaný/á)
vloženo: 31.03.2013 11:16:55   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Chtěla bych se zeptat jak dlouho asi bych měla nechat dusit fazole v tlakovém hrnci.Děkuji za odpověď

autor: BILKOVAI
vloženo: 21.01.2013 17:10:21   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Výborná klasikasmajlik To mi připomnělo, že jsme tyto fazole dlouho neměli.smajlik

autor: Hanka. (neregistrovaný/á)
vloženo: 21.01.2013 10:50:34   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlikDnes je právě vařím, myslím že večer jdu raději spát do vedlejšího pokoje, abych měla opravdu pokoj. ,,ČUCHALKA ,,smajlik

autor: Colombo65
vloženo: 02.12.2012 16:46:57   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

ivana herudkova:
... ano, druhý den se fazole scedí a vaří ve vývaru. Cibulka dle chuti, ale doporučuji jen do sklovatasmajliksmajliksmajlik

vloženo: 02.12.2012 09:19:30   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Kdy se přidává ten vývar. Myslí se tím, že se fazole druhý den vaří ve vývaru s přidanou sibulkou. Cibulka má být jen zesklovatělá bebo více opečená

autor: Petra Ku.
vloženo: 06.11.2012 12:25:53   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tuto "máčku", jak my říkáme, pravidelně vařívala babička a já ji nikdy neměla moc ráda. Ale od včerejška jsem na ni měla strašnou chuť, tak jsem ji zrealizovala na dnešní oběd. Dávám smajlik a dovoluji si přidat foto smajlik

autor: Laďka (neregistrovaný/á)
vloženo: 25.10.2012 15:36:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dnes jsem si uvařila fazole na kyselo. Jako základ jsem vzala tento recept. Fazole jsem uvařila spolu s kořením (celý pepř, nové koření, bobkový list, šalvěj-do čajového vajíčka), zahustila jsem jíškou (sádlo, hladká mouka), osolila, osladila, okyselila a na závěr ochutila sušeným tymiánem. K tomu opečený buřtík a místo chleba volské oko. Musím se pochválit, byla to dobrota smajlik
Někde jsem se dočetla, že když se luštěniny vaří v jiné vodě než se máčely a s kořením, potom prý nenadýmají. U mě to tak funguje.

autor: Colombo65
vloženo: 24.10.2012 19:58:28   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

tygr z mompracemu:
... upraveno tak, aby to bylo jasné i tygrům smajliksmajliksmajlik

autor: tygr z mompracemu (neregistrovaný/á)
vloženo: 24.10.2012 18:09:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

mozna je to jednoduchy recept, ale ten postup je zmatecne napsany.
tu bazalku po konzumaci pridame kam? :)

autor: Klariska
vloženo: 27.02.2011 12:18:20   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Je to dobrota smajliksmajlik.

autor: Klariska
vloženo: 27.02.2011 12:18:20   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dělávám z červených fazolí, uzeného masa a nakonec přidaných brambor v papiňáku a hustím jíškou. Sourozenci, mamka i já se jich můžeme užrat :))).

autor: jan.alois
vloženo: 06.06.2010 08:34:45   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Kolombo málem jsem tě podcenil . smajlik Už sem chtěl hudrat že sem pereš fazolky na kyselo ve smatanové omáčce . A ona tohle .smajlik Nenapadlo mně že tu takový recepr není . Bodík foto super.smajlik

autor: yanull
vloženo: 06.06.2010 06:08:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Otto, luštěniny jsou prospěšné zdraví a to každý ocení.smajlik V trávicím procesu jsou sice trošku "povznášející" smajlik, ale jak vidíš, nikomu to nevadí a já připojuji k ostatním hodnotícím bodík. smajliksmajlik

autor: Jikotka
vloženo: 05.06.2010 23:22:54   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajliksmajlik,ty fotky jsou skvělé,já zrovna opečenou klobásu nemusím,ale tohle by mně zlákalo...

autor: HankaPu
vloženo: 05.06.2010 21:08:28   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Nááádherasmajliksmajlik +

autor: aranosi
vloženo: 05.06.2010 18:58:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

super foto, 7 bodíksmajlik

autor: Colombo65
vloženo: 05.06.2010 18:41:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tak díky, to jsem fakt nečekal, já už si představoval, jak se budou sypat názory, co to je za obyčejný recept, nebo že už je tu 100x. Já ho tu nenašel.smajliksmajliksmajlik
Tak ještě jednou díkysmajlik

autor: Drobek
vloženo: 05.06.2010 18:11:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlik Děkuju Colombo, tuhle lahůdku jsem měl naposledy na vojně, tuším že v roce 1965-6 a stýskalo se mi po ní. Nějak jsem se k tomu nikdy nedostal, vždycky jsem skončil u čočky. Už to tisknu a samozřejmě převelikýho boda.smajliksmajliksmajlik

autor: Suvicka
vloženo: 05.06.2010 18:09:24   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Skvele, je dobre, zes sem fazole dal. Myslim, ze spusta lidi to oceni. Posilam bodik. smajliksmajlik

autor: jahoda
vloženo: 05.06.2010 18:08:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Skvělý nápad, jak rodině nabídnout luštěniny. Takto naservírované si netroufnou brblatsmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: vybusna
vloženo: 05.06.2010 18:07:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

boze colombo...ako keby si tu bazalku rucne namaloval, taku sviezu farbu ma...namojdusu uz len rosa na nej chyba

autor: maris
vloženo: 05.06.2010 17:33:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Klasika - ale moc lákavá, hlavně z Tvých foteksmajliksmajlik+


Přidat komentář

Komentáře/příspěvky se na stránkách zobrazí až po jejich ověření. To probíhá tak, že Vám na vyplněnou e-mailovou adresu zašleme e-mail, ve kterém je třeba kliknout na odkaz. Poté se Váš komentář/příspěvek zobrazí na webových stránkách. Dokud nedojde ke změně IP adresy, tak z daného zařízení (počítač, tablet, mobilní telefon) můžete psát další komentáře/příspěvky bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

fazolky na kyselo recepty recept, fazole na kyselo fazolový salát na kyselo fazola na kyselo recept fazolky na kyselo fazola po kyselu fozole na kyselo fazolky na kyselo recept fazole na kyselo fazula na kyselo fazule na kyselo recept na fazolky na kyselo recepty fazole na kyselo fazole na kiselo fazolena kyselo fazole recept fazole nakyselo jak vařit fazole fazolky na kyselo fazole na kyselo recept uzeným masem fazolka na kyselo recepty na fazole na kyselo recept na fazole na kyselo fazole na kyselo jak dlouho se vaří fazole fazole na kyselo recept fazole recepty na kyselo zelené fazole na kyselo fazolova na kyselo červené fazole na kyselo zelené fazolky na kyselo recepty fazolky na kyselo bílá fazole na kyselo bílé fazolky na kyselo bílé fazole na kyselo fazole na kyselo recepty fazole po kyselu recept fazole na kyselo bílé fazole doba vaření jak dlouho vařit červené fazole jak dlouho vařit fazole boloňské fazole




Náhodný recept


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               Obecné podmínky | Pexeso | RSS | Kontakty