Bramboračka zase jinak
Suroviny
Porce: 3,5 l
Nutriční hodnoty
Energie | 683 kJ / 163 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 6,28 g |
Tuky | 0,88 g |
Vláknina | 16,67 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1,90 g |
Sůl | 4,67 g |
Sacharidy | 26,58 g |
Postup přípravy
Poznámka autorky receptu
První letošní úlovek hub mi dnes připomněl tuto klasiku, vím, že je zde bramboraček přehršel, prohlížela jsem recepty - co kuchařka, to jiný postup :)
Snad bude tento vyhovovat i někomu dalšímu, doporučuji vyzkoušet, osmažená zelenina dodá úplně jiný šmak, než jen vařená.
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
27. 9. 2010 22:29
jéééééééééé fakt že ne hned opravuji, díky za upozornění
27. 9. 2010 16:47
Houby, houby, houby, ale v polévce nejsou. Postup čtu již po třetí, ale o houbách ani zmínka. Asi se chybička vloudila. Isahu, dávám ti za pravdu. Dušená zelenina dává polévce lepší chuť, než zelenina ve vodě jenom vyčvachtaná. Jana Pá, sušené houby se do polévky máčet nemusí.
26. 9. 2010 15:45
ivuš, to jsem moc ráda, že vám chutnala, děkuji za obrázky já díky dnešnímu tříkošíkovému úlovku ji budu asi vařit taky
26. 9. 2010 11:40
no ta bude asi moc výborná
26. 9. 2010 10:24
Ivči, ale že se povedla, fotky toho důkazem, děkuji za skvělý recept na polévku. Manžel husté a vydatné polévky miluje
A koukám, že bod už jsem kdysi poslala.
A koukám, že bod už jsem kdysi poslala.
6. 6. 2010 20:45
Super
6. 6. 2010 20:15
Isahu, já také zeleninku s cibulkou nejprve osmahnu a to nejen u bramboračky, ona pak nemá tolik tu blátivou chuť a zůstane pěkně celistvá. Mám jí tu taky "Jihočeská bramborajda"Bramboračky jsou klasika, ať je její postup jakýkoliv a proto ti dávám 6.bod
6. 6. 2010 18:19
Isahu, moc hezké, jak obrázky tak receptík.
6. 6. 2010 17:58
Také mám ve zvyku zeleninu i brambory neprve smažit (či restovat), jen to celé pak posypu moukou, prosmahnu a zaliju vývarem (vodou + masox). Dělávala to tak moje babička, takže mohu potvrdit, že bramboračka je tak mnohem lepší a poslat bod...
6. 6. 2010 17:56
Ze všeho nejvíc se mě líbí ty houbyčky. Polévku dělám podobně, ale čerstvé houby ještě letos nemám, no ale ještě mám v mrazáku trošku.
6. 6. 2010 17:55
,ale ty houby bych raději namočila předem-myslím sušené
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Smažená kuřecí prsa plněná šunkou a nivou
Přidáno před 15 hodinami
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 21 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno 28. 3. 2024 21:56
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno 28. 3. 2024 21:22
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno 28. 3. 2024 19:14
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno 28. 3. 2024 16:08
Právě bylo uvařeno:
Sváteční maková bábovka
Saratice uvařila před 37 minutami
Pikantní směs na topinky
dana.chadimova uvařil před 6 hodinami
Frankfurtská polévka s fazolemi
vackov uvařila před 7 hodinami
Dortíky z listového těsta s čokoládovým krémem
Paterson uvařila před 9 hodinami
Jednoduchá hermelínová pomazánka
Jamca uvařil před 10 hodinami
Majonézové koláčky bez kynutí
Kikahad uvařila před 10 hodinami
Bleskurychlá pomazánka z olomouckých tvarůžků
mariko uvařila před 11 hodinami
Vajíčková pomazánka se šunkou
Jarrka uvařila před 12 hodinami
Pizza na celý plech
EvaEvaEva uvařila před 12 hodinami
Oříšková roláda s mascarpone krémem
Sindy33140 uvařila před 12 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Vyzkoušeli jsme aprílové žertíky s jídlem: Sladkým volským okem, falešnými vajíčky i colou ze sójovky napálíte koledníky
Bramborové knedlíky podle našich babiček
Barvení velikonočních vajíček může být zábava i umění: Použití slupek z česneku, červeného zelí a silonek dokáže zázraky
Další recepty
Tématické fráze: bramboračka z čerstvých hub jíška do bramboračky bramboračka ze sušených hub bramboračka s čerstvých hub bramboračka bez hub jak dlouho vařit sušené houby domaci jiska bramboračka bez jíšky domácí tmavá jíška tmavá bramboračka braboracka jak dlouho macet susene houby domácí bramboračka bez hub tmavá jíška recept bramboračka postup tmavá jíška postup jak dlouho varit cerstve houby braboracka polevka jiska postup recepty bramboracka z cerstvych hub
Suroviny: celer, petržel, mrkev, cibule, pórek, houby, brambory, majoránka, česnek, sůl, pepř, vývar, koření polévkové, máslo, jíška tmavá instantní
Bramboračka zase jinak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/pkzp
11 názorů