Fazolkový trouba-guláš
Suroviny pro 4
4
Nutriční hodnoty
Energie | 5 322 kJ / 1 272 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 227,80 g |
Tuky | 21,73 g |
Vláknina | 20,49 g |
Cholesterol | 450 mg |
Sodík | 2,17 g |
Sůl | 5,20 g |
Sacharidy | 37,70 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
2. 2. 2011 15:20
Že je niečo chutnejšie, to je väčším množstvom soli a zvýrazňovačom chuti. Ja masox nepoužívam, súhlsím so Simonkou. Neviem, prečo by som dávala do jedla, kde je mňso, masox, veď ten vývar sa počas varenia vytvorí.
Inak som zástancom toho, že jedlo má chutiť po ingredienciách, ktoré obsahuje, nie po akejsi umelej univerzálnej chuti. Že nám to bez masoxu nechutí, je to našimi pokazenými chuťami. Bohužiaľ, myslím, že pre našu škodu. Jedlo sa dá dochutiť aj inými koreninami, ktoré chuť hlavných surovín zvýraznia.
Pre Simonku : nielen alergie, ale aj vysoké percento detí s vysokým tlakom.
Ten guláš je výborný aj bez masoxu.
Inak som zástancom toho, že jedlo má chutiť po ingredienciách, ktoré obsahuje, nie po akejsi umelej univerzálnej chuti. Že nám to bez masoxu nechutí, je to našimi pokazenými chuťami. Bohužiaľ, myslím, že pre našu škodu. Jedlo sa dá dochutiť aj inými koreninami, ktoré chuť hlavných surovín zvýraznia.
Pre Simonku : nielen alergie, ale aj vysoké percento detí s vysokým tlakom.
Ten guláš je výborný aj bez masoxu.
9. 6. 2010 15:47
Já bez masoxu taky neuvařím. neumím si představit například hovězí polévku a že já teda dělám vývar hodně silný, že bych tam nedala masox. Pouze osolené by mi to nikdo nejedl!! Dokonce naše babička, je jí 89 let říkala, že neví, co to vařím za polévku, ale že nikdy tak dobrou nejedla. No, bude to v tom masoxu, jsem o tom přesvědčená. Dávám pak méně soli, nebo vůbec žádnou. No, co člověk, to jiný názor a samozřejmě si každý dochutí podle sebe. Květo, ode mne
9. 6. 2010 11:11
Kroupovko,Váš guláš bude určitě mňamka,takže vyzkouším!Masox mi tedy vůbec nevadí,přeci ho nekonzumujeme denně.A kdybychom věděli co kolikrát v lesčems sníme....
9. 6. 2010 10:39
Midlo díky,mě jde o to zdraví u všech lidiček.
9. 6. 2010 10:26
Já používám bujonové kostky Vitana Natur a i v prodejnách se zdravou výživou už je možné koupit zdravá dochucovadla...
Také se snažím používat masox apod. minimálně, ale pravda je, že do vývaru ještě kostičku lupnu (tu zdravější), prostě nám to tak víc chutná...
Také se snažím používat masox apod. minimálně, ale pravda je, že do vývaru ještě kostičku lupnu (tu zdravější), prostě nám to tak víc chutná...
9. 6. 2010 09:54
Taky se dá podlít vínem
Simono OK, máš to srovnané.
Simono OK, máš to srovnané.
9. 6. 2010 09:33
Krouovko, to vypadá dobře a žřejmně to bude i dobře chutnat a s těma těstovinama to bude ještě lepší, ale udělala bych to bez masoxu, aby vynikly chutě-dávám ti 4.boda
9. 6. 2010 09:15
Mildo já netvrdila,že není lepší VÝVAR,to je jiná,ale masox pokud nemám vývar a je tam maso, bych nedala.
9. 6. 2010 09:06
Simono, vývar je opravdu lepší. Kroupovko, jsi zkušená, asi hodně vaříš, vývar se opravdu dá udělat do zásoby do mrazáku. Nemusíš ke každému jídlu dělat hovězí polévku. Necháš vývar udělat hodně silný (třeba i ze zbylých kostí od pečeného masa) a pak ho použiješ do omáček naředěný vodou. Však ty si poradíš.
9. 6. 2010 08:48
No,proč nechutnéjinak se to dříve nedělalo a nevidím,že bych měla omáčku chuťově špatnou.Vždyť tam mám maso a z toho musím dokázat při dušení,tu chuť dostat a i barvu omáčky.
Já se učila taky,ale můžu říct,že dnes by bez náhražek pomalu kuchař neuvařil.To je učí i na školách.Bohužel.Samá náhražka,vše sušené vše v prášku.A pak se diví,že je tolik alergiků atd.Ale každého věc.Dávejte si masox.
Já se učila taky,ale můžu říct,že dnes by bez náhražek pomalu kuchař neuvařil.To je učí i na školách.Bohužel.Samá náhražka,vše sušené vše v prášku.A pak se diví,že je tolik alergiků atd.Ale každého věc.Dávejte si masox.
9. 6. 2010 08:32
Můj syn studuje hotelovku a v receptech u každého masa mají napsáno "podlijeme vývarem" - jak u ptáčků a u rajské, tak i u všech gulášů.... kde mám vývar vzít když zrovna nedělám polévku z hovězího ???? Proto tam mám ten masoc, přijde mi to nechutné, podlévat maso vodou.
9. 6. 2010 08:25
Používá masox místo vývaru, máš pak silnější omáčku. Jinak s tebou Simono souhlasím, masox je náhražka za vývar a tady bych ho taky nedala, když je v tom maso. Buď vývar nebo nic. Kdo hodně vaří, tak si silný vývar může udělat do zásoby do mrazáku.
Začátečnicím radím, náhražkám se snažit vyhýbat.
Začátečnicím radím, náhražkám se snažit vyhýbat.
9. 6. 2010 08:23
9. 6. 2010 08:05
Je to moc pěkný recept,taky ho dělám,ale s bramborem.Jenom mě zaráží,proč když je tolik masa se používá masox,vždyť je to taková škoda,dávat tam chemii.Já pokud se můžu tak se takovým věcem co nejvíc vyhýbám.Vždyť to vypadá jako by se bez masoxu nedalo vařit.prosím můj názor.
9. 6. 2010 07:46
tak to by si moje drahá polovička dala
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 4 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 13 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 14 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 16 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 19 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Šťavnaté karbanátky se sýrem
rituals uvařila před 6 minutami
Nádivka velikonoční
Napipi76 uvařila před 6 minutami
Uzená krkovice pečená na zelí s bramborami
LuciePa uvařila před 58 minutami
Brokolice zapečená s oříšky a směsí sýrů
martinslovak uvařila před 1 hodinou
Domácí noky s kuřecím masem a špenátem na smetaně
Panova uvařila před 1 hodinou
Špenátové palačinky
Macek13 uvařila před 1 hodinou
Velikonoční beránek
Axaaxa2005 uvařila před 1 hodinou
Špenátová polévka se zakysanou smetanou a nivou
Fitulka uvařila před 2 hodinami
Zeleninová polévka s cizrnou
Mafia uvařila před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Barvení velikonočních vajíček může být zábava i umění: Použití slupek z česneku, červeného zelí a silonek dokáže zázraky
Deset kroků k dokonalé velikonoční nádivce: Správnou chuť dá tučnější uzené, pečivo je lepší opečené a vejce se nepřidávají celá
Brambory se špekáčky na pivu: Lehce pikantní pokrm z jednoho pekáčku báječně chutná, a přitom ho zvládne i začátečník
Další recepty
Tématické fráze: fazolový guláš v troubě guláš z trouby recepty guláš z trouby trouba guláš troubovy gulas s fazolemi vitana segedínský guláš kde koupit? gulas v troube vývar náhražka guláš do trouby recept s lusky náhražka masoxu guláš v troubě vitana fazolovy gulaš v v troubě guláš s fazolemi v v troubě gulas fazolovy v troubě maso s fazolemi do trouby fazolový guláš do trouby fazole v troube s masem fazolovy guláš pečený v troubě recept na gulaš do trouby fazolový guláš s masem v troubě
Suroviny: maso vepřové, maso krůtí, cibule, česnek, koření gulášové, paprika sušená sladká, solamyl, sůl, pepř, masox, voda, lusky fazolové
Fazolkový trouba-guláš
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/JNEP
15 názorů