jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Rebarborový koláč s drobenkou

Rebarborový koláč s drobenkou
nahoru
Rebarborový koláč s drobenkou Rebarborový koláč s drobenkou Rebarborový koláč s drobenkou
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Moučníky - Řezy - Řezy s ovocem, bublaniny

Suroviny:

15 lžic pol.mouky
15 lžic mléka
7 lžic oleje
5 lžic cukru
2 vajíčka
1 prášek do pečiva

rebarbora
Drobenka:
2 lžíce másla, 12 lžic hrubé mouky, 5 lžic moučkový cukr

Postup přípravy receptu

Suroviny na těsto smícháme a nalejeme na vymazaný a hr. moukou vysypaný plech, poklademe rebarborou, ale může být i jiné ovoce. Z hr. mouky, cukru a másla uděláme drobenku, kterou posypeme koláč a pečeme

Autor Autor: (Pavlína Nováčková)
Datum vložení Datum vložení:
8 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Rebarborový koláč s drobenkou"

autor: jana (neregistrovaný/á)
vloženo: 05.06.2013 11:38:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

macikova: Já jsem postupovala tak, že jsem si nejdříve oloupala řapíky rebarbory, podelně jsem je rozkrojila a pak krájela cca 1cm kousky. Lepší je vždycky brát ty nejmladší stvoly (řapíky). Měla jsem jich cca 6. Nakrájenou rebarboru jsem si dala do misky a prosypala 2 vanilkovými cukry. Posýpka je jednoduchá - mouku, asi 2 menší hrstě moučkového cukru a mouku nasypu do misky a rukou to mačkám, až se udělají ty drobky. A pak už jdeme na výrobu těsta:
Trošku mouky jsem si dala stranou a do ní přidala jeden prášek do pečiva. Potom jsem si vzala vyšší nadobu, ve které se dá dobře šlehat šlehačem a vložila jsem do ní vejce s cukrem, chvíli prošlehala až to zesvětlá a potom vždycky po trochách střídavě přidávála mléko, olej, mouku a pořád tak dokola až se udělá hezká homogenní hmota. Úplně nakonec jsem zašlehala zbylou trošku mouky s práškem do pečiva. Těsto jsem nalila na normální vyšší plech - buchta je po upečení vysoká cca 2,5 cm. Samozřejmě plech předtím vymastíme tukem a vysypeme strouhankou. Na těsto poklademe rebarboru a zasypeme pěkně připravenou drobenkou. Pekla jsem v předehřáté troubě na 180 C, cca 25 minut. Na čas moc nehledím, každá trouba peče jinak, řídím se tím, až začne zlátnout ta posýpka na buchtě, tak je hotovo. Po 15 minutách pečení plech v troubě obrátím - nevím jak komu, ale mě peče trouba vzadu vždycky víc, tak aby byla buchta rovnoměrně do zlatova upečená. Až byla drobenka na buchtě pěkně zlatá, tak jsem pro jistotu píchla doprostřed buchty ještě špejli a vytáhla, jestli na ní není přilepené syrové těsto - no a kdy nebylo, tak s buchtou z trouby ven. Byla opravdu moc dobrá. Po upečení jsem ji nechala vychládnout a ještě pocukrovala. Večer jsem to dala i s plechem do mikroténového sáčku do chladna a druhý den byla ještě lepší, krásně zvlhla a nyní je poledne a zbývají tam už jenom dva kousíčky !!!!

autor: macikova (neregistrovaný/á)
vloženo: 28.05.2013 15:41:13   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

proc u toho receptu není uvedeno jak dlouho se ma pect?? a na kolik stupnu?? smajlik smajlik smajlik smajlik smajlik smajlik

autor: mili (neregistrovaný/á)
vloženo: 23.05.2013 10:56:52   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jey:je to to stejné jako hrníčkama, tahle metoda je na h....stejně jako ty lžičky, lepší je to vše navážit

autor: Elizabeta (neregistrovaný/á)
vloženo: 03.05.2013 18:33:13   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

znám lepšejší receptík...smajlik

autor: terezz (neregistrovaný/á)
vloženo: 10.09.2012 20:06:30   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

také už je v troubě tak jsem na to moc zvědavá, snad se povede a všichni budou nadšeni smajlik

autor: zizala
vloženo: 06.06.2012 21:14:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

holka ze severu: smajlik Dovolím si nesouhlasit. Rebarbora je víceletá listová zelenina. Řapíky listů se používají jako ovoce, ale zásadně jen tepelně upravené smajlik

vloženo: 06.06.2012 21:11:15   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Otavanka: Rebarbora je tříslovina.. smajlik

autor: zizala
vloženo: 06.06.2012 21:09:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jey: Tohle je recept na tzv. lžícový koláč, taky ho znám, místo hrnků se prostě měří na polévkové lžíce smajlik A těsto se dělá tak, jak je napsáno: vše se dá najednou do mísy a smíchá. Jednodušší to být už nemůže smajlik

autor: Jey (neregistrovaný/á)
vloženo: 06.06.2012 20:58:27   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Proboha proc to cmrndani lzickama? Proc neprepocitat na hrnicky, sklenicky nebo tak? ale hlavne vzdyt ja vubec nevim jak smichat takove testo !!
OCENILA BYCH, KDYBY BYL PRIDAN POSTUP PRO UPLNE DILETANTY, RADA BYCH NECO TAKOVE UPEKLA ALE VUBEC NEVIM JAK.
Vas recept je mozna pro pokrocile, ale mne tedy vubec nepomohl ! smajliksmajlik

autor: Simča (neregistrovaný/á)
vloženo: 28.05.2012 13:58:57   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

tak jsem zvědavá jak dopadne...příjde mi toho těsta málo,na plech..tak uvidím co z toho vznikne..už je v troubě.

autor: IRENA (neregistrovaný/á)
vloženo: 24.05.2012 15:05:27   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

takže uvidíme jak to dopadne smajlik

autor: spagetka
vloženo: 24.05.2012 10:57:08   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Otavanka:já tě s dovolením ještě doplním odkazem, protože hodně lidí si to fakt plete smajliksmajlik http://www.lidovky.cz/rebarbora-k-nam-prisla-z-tib...

autor: Otavanka
vloženo: 24.05.2012 10:46:20   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Neregistovaný kuku, rebarbora je ovoce a dostala se k nám z Tibetu.

autor: kuk (neregistrovaný/á)
vloženo: 24.05.2012 09:24:21   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

rebarbora není ovoce,to jen taková zajímavost ;)

autor: Dasa (neregistrovaný/á)
vloženo: 19.05.2012 09:33:25   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajlikjdu na to,ale nemá se ta rebarbora před tím trochu spařit s cukremdaschiff@seznam.cz

autor: DASA (neregistrovaný/á)
vloženo: 12.05.2012 07:17:53   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

TAKTÉŽ JDU ZAPNOUT TROUBU A VRHÁM SE NA ŠTAVNATÝ KOLÁČEK...smajlik

autor: Lilith-Isa
vloženo: 10.07.2011 18:26:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

1974andrea: tak vyzkoušíme a uvidíme jaké budou negativní učinky smajlik v nejhorším se můžeme všchni doma pak poprat o wc smajlik

autor: 1974andrea
vloženo: 10.07.2011 18:08:09   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Lilith-Isa:Rebarbora ze záhonu se má konzumovat jenom do poloviny června,pak už obsahuje příliš mnoho kyseliny šťavelové - ovšem nevím dál ty následkysmajlik

autor: Lilith-Isa
vloženo: 10.07.2011 18:04:16   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

du oškubat rebarboru za barák a vyzkoušet smajliksmajlik

autor: JAHINNKKAA (neregistrovaný/á)
vloženo: 05.06.2011 18:19:55   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

mno,tak už je v troubě ,smajliktak jsem zvědava jak se mi povede


Přidat komentář

Komentáře/příspěvky se na stránkách zobrazí až po jejich ověření. To probíhá tak, že Vám na vyplněnou e-mailovou adresu zašleme e-mail, ve kterém je třeba kliknout na odkaz. Poté se Váš komentář/příspěvek zobrazí na webových stránkách. Dokud nedojde ke změně IP adresy, tak z daného zařízení (počítač, tablet, mobilní telefon) můžete psát další komentáře/příspěvky bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

koláč z rebarbory listové těsto recept na koláč z rebarbory recept na rebarborový koláč s drobenkou rebarbora koláč s drobenkou koláč s rebarborou a drobenkou hrnkovy linecky kolac s rebarborou rebarborovi kolac s drobenkou kolač z drobenkou koláč rebarborový s drobenkou buchta s rebarborou a drobenkou rebarborová buchta s drobenkou rebarborová buchta bez drobenky rebarbora koláč rebarborový koláč hrníčkový koláč s rebarborou moučník s rebarborou a drobenkou rebarborový drobenkový koláč rebarbora s drobenkou kolač hrničkovy s rebarbory rebarborový koláč s drobenkou hrnkový řezy s rebarborou a drobenkou rebarborový koláč na plech kolac s drobenkou drobenkový rebarborový koláč kolac z rebarbory a pol mouky rebarborový koláč s tvarohem a drobenkou drobenkový koláč s rebarborou rebarborovy kolac s drobenkou recept hrníčkový koláč s drobenkou hrníčkový rebarborový koláč s drobenkou hrníčkový rebarborový koláč rebarborový koláč s drobenkou + video hrníčkový rebarborový koláč s tvarohem kolac z rebarbory s drobenkou hrnkovy rebarborovy kolac hrníčkový koláč z rebarbory rebarborový koláč hrnickovy rebarborový hrníčkový koláč rebarborová buchta s tvarohem a drobenkou hrníčkový koláč rebarborový rebarborový koláč drobenka video rebarborový koláč s drobenkou




Náhodný recept


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty