Rebarborový koláč s drobenkou
Jestli máte chuť na rychlý a snadný moučník s rebarborou, nebo sezónním ovocem, upečte tento koláč. Příprava těsta je velmi snadná, pak ho stačí poklást rebarborou, posypat drobenkou a péct, než drobenka zezlátne.
Suroviny pro 1 plech
1 plech
Nutriční hodnoty
Energie | 14 198 kJ / 3 394 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 59,65 g |
Tuky | 115,35 g |
Vláknina | 10,35 g |
Cholesterol | 583 mg |
Sodík | 416 mg |
Sůl | 1,61 g |
Sacharidy | 524,04 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
10. 6. 2021 13:22
175 až 200°C
Oskar:
Já zkusil s olejem...
Nefunguje to
jana: " Večer jsem to dala i s plechem do mikroténového sáčku do chladna a druhý den byla ještě lepší, krásně zvlhla..."
No a já dávám do drobenky žloutek, že aby co nejdéle vydržela chrumkavá, že
10. 6. 2021 08:45
2. 6. 2016 18:26
5. 6. 2013 11:38
Trošku mouky jsem si dala stranou a do ní přidala jeden prášek do pečiva. Potom jsem si vzala vyšší nadobu, ve které se dá dobře šlehat šlehačem a vložila jsem do ní vejce s cukrem, chvíli prošlehala až to zesvětlá a potom vždycky po trochách střídavě přidávála mléko, olej, mouku a pořád tak dokola až se udělá hezká homogenní hmota. Úplně nakonec jsem zašlehala zbylou trošku mouky s práškem do pečiva. Těsto jsem nalila na normální vyšší plech - buchta je po upečení vysoká cca 2,5 cm. Samozřejmě plech předtím vymastíme tukem a vysypeme strouhankou. Na těsto poklademe rebarboru a zasypeme pěkně připravenou drobenkou. Pekla jsem v předehřáté troubě na 180 C, cca 25 minut. Na čas moc nehledím, každá trouba peče jinak, řídím se tím, až začne zlátnout ta posýpka na buchtě, tak je hotovo. Po 15 minutách pečení plech v troubě obrátím - nevím jak komu, ale mě peče trouba vzadu vždycky víc, tak aby byla buchta rovnoměrně do zlatova upečená. Až byla drobenka na buchtě pěkně zlatá, tak jsem pro jistotu píchla doprostřed buchty ještě špejli a vytáhla, jestli na ní není přilepené syrové těsto - no a kdy nebylo, tak s buchtou z trouby ven. Byla opravdu moc dobrá. Po upečení jsem ji nechala vychládnout a ještě pocukrovala. Večer jsem to dala i s plechem do mikroténového sáčku do chladna a druhý den byla ještě lepší, krásně zvlhla a nyní je poledne a zbývají tam už jenom dva kousíčky !!!!
28. 5. 2013 15:41
10. 9. 2012 20:06
6. 6. 2012 21:14
6. 6. 2012 21:11
6. 6. 2012 21:09
6. 6. 2012 20:58
OCENILA BYCH, KDYBY BYL PRIDAN POSTUP PRO UPLNE DILETANTY, RADA BYCH NECO TAKOVE UPEKLA ALE VUBEC NEVIM JAK.
Vas recept je mozna pro pokrocile, ale mne tedy vubec nepomohl !
28. 5. 2012 13:58
24. 5. 2012 15:05
24. 5. 2012 10:57
24. 5. 2012 10:46
24. 5. 2012 09:24
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Křupavé brambory
Přidáno před 2 hodinami
Jogurtový pohár se zmrzlinou a mangem
Přidáno před 2 hodinami
Variace na Gà Nam Bộ:
Přidáno před 11 hodinami
Jablkovo-banánové nanuky bez cukru
Přidáno před 18 hodinami
Pistáciový cheesecake s mandlovým korpusem
Přidáno před 22 hodinami
Mechový dort II.
Přidáno 22. 4. 2024 11:00
Právě bylo uvařeno:
Vláčná maková bábovka
maculkanikolas uvařila před 1 hodinou
Falešný španělský ptáček
Ivet_Ka uvařila před 2 hodinami
Fazolová polévka mojí babičky
hadraba uvařila před 3 hodinami
Bezpracný perník
paja58 uvařil před 3 hodinami
Pudingovo-tvarohové polštářky
Elivet uvařila před 11 hodinami
Můj segedín s domácím knedlíkem
spagin uvařila před 13 hodinami
Jahodové řezy se smetanou a želatinou
Adinka2020 uvařila před 13 hodinami
Jahodové řezy Mrož
Petruse.b uvařila před 13 hodinami
Zapečené tortilly
Helenecka 21 uvařila před 13 hodinami
Borůvkové smoothie
elenaraskova51 uvařila před 14 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
Nejlepší recepty na zeleninové polévky: Cibulová zelenina je příjemně dochutí, důležitý je hlavně česnek
Povidlové šátečky bez kynutí: Křehoučké a na jazyku se rozplývající pečivo je rychlé, snadné a božsky chutná
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Další recepty
Tématické fráze: drobenkový koláč s rebarborou rebarborová buchta s drobenkou na hrnky rebarborový koláč na plech rebarborový koláč s tvarohem a drobenkou rebarborový koláč se žmolenkou hrníčkový rebarborový koláč buchta z rebarbory s drobenkou kolac s rebarborou buchta s rebarborou a drobenkou drobenkový rebarborový koláč rebarborový koláč drobenkový koláč z rebarbory rebarborová buchta s drobenkou hrníčkový koláč s rebarborou recept na koláč z rebarbory buchta na plech s rebarborou rebarborový drobenkový koláč koláč z rebarbory video buchta s rebarborou co s rebarborou
Suroviny: mouka polohrubá, mléko, olej, cukr, vejce, prášek do pečiva, rebarbora, máslo, mouka hrubá, cukr moučkový, tuk, mouka hrubá
Rebarborový koláč s drobenkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ng8R
21 názorů