Rebarborový koláč s drobenkou
Jestli máte chuť na rychlý a snadný moučník s rebarborou nebo sezónním ovocem, upečte tento koláč. Příprava těsta je velmi snadná, pak ho stačí poklást rebarborou, posypat drobenkou a péct, než drobenka zezlátne.
Suroviny pro 1 plech
1 plech
Nutriční hodnoty
Energie | 14 198 kJ / 3 394 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 59,65 g |
Tuky | 115,35 g |
Vláknina | 10,35 g |
Cholesterol | 583 mg |
Sodík | 416 mg |
Sůl | 1,61 g |
Sacharidy | 524,04 g |
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
10. 6. 2021 12:22
175 až 200°C
Oskar:
Já zkusil s olejem...
Nefunguje to
jana: " Večer jsem to dala i s plechem do mikroténového sáčku do chladna a druhý den byla ještě lepší, krásně zvlhla..."
No a já dávám do drobenky žloutek, že aby co nejdéle vydržela chrumkavá, že
10. 6. 2021 07:45
2. 6. 2016 17:26
5. 6. 2013 10:38
Trošku mouky jsem si dala stranou a do ní přidala jeden prášek do pečiva. Potom jsem si vzala vyšší nadobu, ve které se dá dobře šlehat šlehačem a vložila jsem do ní vejce s cukrem, chvíli prošlehala až to zesvětlá a potom vždycky po trochách střídavě přidávála mléko, olej, mouku a pořád tak dokola až se udělá hezká homogenní hmota. Úplně nakonec jsem zašlehala zbylou trošku mouky s práškem do pečiva. Těsto jsem nalila na normální vyšší plech - buchta je po upečení vysoká cca 2,5 cm. Samozřejmě plech předtím vymastíme tukem a vysypeme strouhankou. Na těsto poklademe rebarboru a zasypeme pěkně připravenou drobenkou. Pekla jsem v předehřáté troubě na 180 C, cca 25 minut. Na čas moc nehledím, každá trouba peče jinak, řídím se tím, až začne zlátnout ta posýpka na buchtě, tak je hotovo. Po 15 minutách pečení plech v troubě obrátím - nevím jak komu, ale mě peče trouba vzadu vždycky víc, tak aby byla buchta rovnoměrně do zlatova upečená. Až byla drobenka na buchtě pěkně zlatá, tak jsem pro jistotu píchla doprostřed buchty ještě špejli a vytáhla, jestli na ní není přilepené syrové těsto - no a kdy nebylo, tak s buchtou z trouby ven. Byla opravdu moc dobrá. Po upečení jsem ji nechala vychládnout a ještě pocukrovala. Večer jsem to dala i s plechem do mikroténového sáčku do chladna a druhý den byla ještě lepší, krásně zvlhla a nyní je poledne a zbývají tam už jenom dva kousíčky !!!!
28. 5. 2013 14:41
10. 9. 2012 19:06
6. 6. 2012 20:14
6. 6. 2012 20:11
6. 6. 2012 20:09
6. 6. 2012 19:58
OCENILA BYCH, KDYBY BYL PRIDAN POSTUP PRO UPLNE DILETANTY, RADA BYCH NECO TAKOVE UPEKLA ALE VUBEC NEVIM JAK.
Vas recept je mozna pro pokrocile, ale mne tedy vubec nepomohl !
28. 5. 2012 12:58
24. 5. 2012 14:05
24. 5. 2012 09:57
24. 5. 2012 09:46
24. 5. 2012 08:24
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 2 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 12 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 12 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 14 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 17 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 21 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Velikonoční beránek
Peťulka.25 uvařila před 11 minutami
Špenátová polévka se zakysanou smetanou a nivou
Fitulka uvařila před 21 minutami
Zeleninová polévka s cizrnou
Mafia uvařila před 25 minutami
Krtkův dort na plechu
ibidasova@centrum.cz uvařila před 1 hodinou
Medové máslo
marekbertha uvařil před 1 hodinou
Gnocchi s medvědím česnekem, žampiony a smetanou
KatkaCechova uvařil před 2 hodinami
Pravý vepřový guláš
predseda123 uvařil před 2 hodinami
Špekáčky na černém pivu II
MadamChic uvařil před 2 hodinami
Jogurtový beránek podle Josefa Maršálka
Jajaj uvařil před 2 hodinami
Přečtěte si Zobrazit více
15 nejchutnějších jablečných moučníků: Nechte se inspirovat výběrem receptů
Teď vaří děda: Příběh kuchaře, který šel do učení ve 14 letech a vaří dodnes. Jeho nudle se zelím a uzeným si zamilujete
Plněná retro vejce pětkrát jinak: Klasika se sardelovým máslem nebo šunkovou pěnou nezklame, s wasabi dostane pikantní nádech
Další recepty
Tématické fráze: drobenkový koláč s rebarborou rebarborová buchta s drobenkou na hrnky rebarborový koláč na plech rebarborový koláč s tvarohem a drobenkou rebarborový koláč se žmolenkou hrníčkový rebarborový koláč buchta z rebarbory s drobenkou kolac s rebarborou buchta s rebarborou a drobenkou drobenkový rebarborový koláč rebarborový koláč drobenkový koláč z rebarbory rebarborová buchta s drobenkou hrníčkový koláč s rebarborou recept na koláč z rebarbory buchta na plech s rebarborou rebarborový drobenkový koláč koláč z rebarbory video buchta s rebarborou co s rebarborou
Suroviny: mouka polohrubá, mléko, olej, cukr, vejce, prášek do pečiva, rebarbora, máslo, mouka hrubá, cukr moučkový, tuk, mouka hrubá
Rebarborový koláč s drobenkou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/ng8R
21 názorů