Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuře opékané nad ohněm

Jak ugrilovat celé kuře najednou? Spolehlivě poradí náš recept. Je třeba smíchat kořeněnou česnekovou marinádu, bohatě s ní kuře potřít, a takto ho na několik dnů uložit do lednice. Odležené kuře připevníme na gril a pomalu opékáme nad žhavými uhlíky.

Hodnocení receptu je 4,9 (16×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 135 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 120 min bez doby odležení masa

135 min (15 min příprava + 120 min tepelná úprava, bez doby odležení masa)

14. 7. 2010 15:53

Suroviny pro 4 porce

4 porce

Nutriční hodnoty

Energie808 kJ / 193 kcal
Bílkoviny7,60 g
Tuky0,72 g
Vláknina12,95 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 7,52 g
Sůl18,00 g
Sacharidy37,00 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Možná se někomu bude zdát příliš dlouhá doba grilování, ale vzhledem k nebezpečí infekce z tepelně neupraveného masa, je tato doba dostačující a my tuhle dobu grilování využijeme jako příjemné posezení s rodinou nebo s přáteli.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

TONDA

4. 9. 2014 15:59

Já už kuřata moc negriluju ted dělame hodně kačeny a je to daleko lepší chutnější:-)

jana644

24. 8. 2011 17:53

příští týden dovolená tak bude k obědu na ohínku bude to jistě dobrota už se těším:-*:-*:-p

JanaDorazinova JanaDorazinova

23. 2. 2011 11:06

Ivuli, jak jsem to mohla přehlídnout!:-p:yes:

23zdenda23

14. 7. 2010 21:19

Jo zapoměl jsem, do toho másla dáváme též česenek pro jeho šmrnc- omluva:-8

23zdenda23

14. 7. 2010 21:16

U nás kuře též vítězí. Já dělám raději půlky pro lepší grilování a jeho udělání. Sám ho pomalu griluji podle velikosti tak 2-3 hodiny podle kůžíčky!Nejprve potřu máslem, posolím, sladká paprika a grilovací koření a dle možnosti potíram jen máslem!! K tomu patří pivečko, vinko, prcek kořalky:-p. Dávám za chutovku bodík:yes:

isindy isindy

14. 7. 2010 18:58

ivulinko, ty mi zase dáváš...:-O:-p...chci kuře, a chci ho hned :-O:-D:-D:-D...ale kde vzít v paneláku oheň :-(;-):yes:

pipre pipre

14. 7. 2010 18:47

No to je bašta:-p:-p:-p:-p :yes:+6

Ivana Ch

14. 7. 2010 17:07

:-p:-p:-p:-p:-p:-K

olca spickova olca spickova

14. 7. 2010 16:57

Ivulinko tak to vypadá božsky!:-p Hned bych si dala s vámi!:-DFotečky jsou přímo vyzývavý!:-8 Bodík pro tebe!:-K:yes:

mirca75 mirca75

14. 7. 2010 15:59

Ivulinko:-) super:yes:.Jedna z bezva úprav na kuře,která je na domácí způsob,jistě jedna z nejlepších:-p.Posílám první boďku a chválím lákavé fotečky:-p.Dělám taky tak,jen s malinko odlišnou marinádou a doba pečení je u nás snad i delší - holt,když se příjemně sedí;-).Jo a malinko,malinečko ti závidím dnešní obídek:-8;-):-)).

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Další recepty

Tématické fráze: grilované kuře na ohni grilování celeho kuřete jak grilovat celé kuře jak grilovat kure na ohni jak grilovat kuře grilování kuřete na ohni jak dlouho grilovat kuře grilování kuřete cele kure na grilu opekání kuřat kure na rozni grilovani na ohni jak dlouho se griluje kuře celé kuře na rožni pečené kuře na ohni opékané kuře grilovací marináda na kuře opékání kuřete grilování kuřat kuře grilované na ohni

Suroviny: kuře, česnek, koření grilovací, paprika sušená sladká, sůl, olej

TopRecepty.cz

Kuře opékané nad ohněm

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/z7yO