jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Pečené kuře

Pečené kuře
nahoru
Pečené kuře Pečené kuře
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Drůbeží maso

Suroviny:

1 kuře nebo kuřecí čtvrtky, 1 máslo, sádlo, kousek špeku, 4 stroužky česneku, 3 větší cibule, grilovací koření, sůl, hranolky, zelenina.

Postup přípravy receptu

Očištěné kuře nebo kuřecí čtvrtky posolíme ze všech stran a rozložíme na sádlo nebo 1 celé máslo. Nejlepší je péct kuře v dušáku. Pokrájíme kousky slaniny-špeku a trochu podlijeme vodou a dáme do trouby. Pečeme při 170°C asi půl hodiny, odklopíme víko a přisypeme pokrájený česnek, aby byl po celé ploše. Dáme podlité opět zpět péct, mezi tím pokrájíme na kostičky 3 cibule. Po čase opět přidáme cibuli, né na maso, ale pod něj a kuře posypeme grilovacím kořením a ještě dopékáme. Doba pečení je závislá na velikostí kousků a na teplotě pečení. Já peču kuře asi 1 a půl hodiny. Musí být kůrčička dobře udělaná, proto před koncem pečení odklopím vrch pekáče a dopékám. Příloha mohou být brambory, kaše, hranolky z trouby a nebo bram. knedlíky-záleží na chuti. Nezapomínáme ani na zeleninovou oblohu, salát!

Autor Autor: (Lenka Stegnerová)
Datum vložení Datum vložení:
3 kladná hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení

Komentáře k receptu "Pečené kuře"

autor: magdalenka
vloženo: 27.07.2014 12:13:41   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

casino: Niekto sa vždy nájde...smajlik

autor: casino
vloženo: 27.07.2014 11:57:53   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

No, co se množství másla dotejká, tak to vypadá na 60 roků starý rcp - tehdá, na dvoře i tokajícími kohouty vyhoněná (ne granulemi nahoněná jako dnes) nohatá kuřata na sobě moc tuku neměla...smajlik

cathleen:
Na neregi bych žádné ohledy nebral, pokud bych na ně vůbec reagoval! Pod neregi může být kdokoli...! Vysmajliksmajlik nebo třeba někdo, kdo si jen tak sama sobě vyrobila přihrávku na smečsmajliksmajliksmajlik
Ale co se rychlých, operativních reakcí týká, myslím si, že to je OKsmajlik

spagetka:
Pýýýšete:"Dobrá, vyjadřovat se zde nesmím dle svého názoru, beru na vědomí."
A s kým pa se tu budu kočkovat, hesmajliksmajliksmajliksmajlik

autor: cathleen
vloženo: 27.07.2014 11:44:22   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

spagetka: nic ti nezakazuju, nedramatizuj to. Jen jsem te upozornila, ze bys trochu mohla "ubrat plyn". Nic vic.
Hezky zbytek nedele!

autor: spagetka
vloženo: 27.07.2014 11:28:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

cathleen: tys mě asi nepochopila, nebo já to blbě napsala, omlouvám se ti. Já reagovala jen na vyjádření L.u.c.i.e. (neregistrovaný/á) - " fuj! To jsou teda recepty....smajlik ". Nikde přece nekritizuju žádné fotky.
Dobrá, vyjadřovat se zde nesmím dle svého názoru, beru na vědomí.

autor: cathleen
vloženo: 27.07.2014 11:19:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Kdysi...kdysi jsem taky fotila tak, že se tomu dnes směju....
Pořád si myslim, že ten, kdo sem vkládá recepty ví, co uvařil a tak si to sám obhájí, vysvětlí....není třeba cizího zasahu. Vždyť autor ani reagovat nestačí - tvůj komentář následuje pouhé 3 minuty po komentu -fuj- !
(Mimochodem, mě se tento recept také zdá příšerně mastný a chudák nezkušená holka, co ho uvaří.)

autor: spagetka
vloženo: 27.07.2014 10:41:05   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

cathleen: Já si myslím, že jsem napsala svůj názor velmi slušně, ale když se ti líbí komentář typu "fuuj".... - kdysi jsi taky psala, že na jídlo se fuj neříká smajliksmajlik

autor: cathleen
vloženo: 27.07.2014 10:26:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

spagetka: možná bys tenhle typ odpovědí (kdy někdo napíše, že jídlo nemůže být dobré) měla nechat na autorech receptu - většinou sem chodí a určitě si svůj recept obhájí sami....takhle to nestihají. Aby si tu třeba nepřipadali....zbyteční?

autor: spagetka
vloženo: 27.07.2014 09:11:59   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

l.u.c.i.e.: Vař si dle sebe a dej sem své mňam ukázky smajliksmajliksmajlik

autor: l.u.c.i.e. (neregistrovaný/á)
vloženo: 27.07.2014 09:08:13   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Kuře podlívám jenom vodou, kuře šťávu pustí samo o sobě. Nechápu proč bych tam měla rvát ještě máslo nebo dokonce olej - fuj! To jsou teda recepty....smajlik

autor: chocolate
vloženo: 13.02.2014 15:10:29   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Já bych tedy také 250g másla na jedno kuře nedalasmajlik, ale proti gustu...

vloženo: 13.02.2014 15:04:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

zuzana:Vy asi jíte jenom petržel a jiné bliva...y. Já bych ten recept zkusila,takto nádherně vypečené domácí kuřátko musí být přeci dobré. A máslo mě nechává v klidu ,takhle dělám Stroganoff taky tam je 400 g másla a je to dobré !smajlik Máslo přece jídlo nemuže pokazit,a že jsem tak smělá, čím už jste sem přispěla ,k ozdravení českého jídelního lístku ?smajlik

autor: zuzana (neregistrovaný/á)
vloženo: 13.02.2014 10:09:44   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

celé maslo? no tě bůh,docela by bylo dobré,se stim jídlem vyfotit aby jsme věděli co nás čeká,když budeme jíst taková tučná jídla....no hnus, pak nemáme být první v rakovině tlustého střeva a jiných nemocí,když jsou češi stále co se výživy týče zabržděný a natvrdlý.

autor: Milan B (neregistrovaný/á)
vloženo: 28.01.2014 18:35:43   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

jitka nemeckova:Paní Němečková, pokud si kuřata kupujete v obchodě, dostáváte do sebe to největší svinstvo. Kuře musí dorůst jateční váhy za několik málo týdnů. Celou tu dobu je natěsnané na malém prostoru a žere a žere. Jistě dostává hromadu růstových hormonů a také antibiotika. A možná další svinstva...smajlik. Ví Bůh odkud vlastně ta kuřata pocházejí. V některých částech světa se tyto věci nezajímají. Hlavně, že to "sype". Hlavně, že výživoví poradci doporučují bílé maso! Cena biokuřete? Doporučuji krůtí maso...smajlik!

autor: jarda (neregistrovaný/á)
vloženo: 12.12.2013 16:12:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

ja nejsem moc dobry kuchar tak si necham poradit kure uz jsem dela nekolikrat a nebylo to jako od mamy ktera uz bohuzel neni tak to zkusim udelat a uvidimeSeznam.cz

autor: Sup (neregistrovaný/á)
vloženo: 15.06.2013 14:45:37   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

bez másla to nejde má svoji chuť a je lepší jako olej. A těm co se to nelíbí, tak ať si nechaj poznámku pro sebe, jeden takový recept neublíží ani jim. Jo a pokud jste z velkoměsta víc vám ublíží vzduch, který dýcháte než máslo.

autor: Flyer01
vloženo: 15.03.2013 21:12:32   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ríša: tak proč sem lezeš , joudo ??

autor: hosta
vloženo: 04.03.2013 19:18:35   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Miluna Hruška: a nebo běháš kolem vodárny, co? to je krutý trest za mlsotusmajliksmajlik

autor: Miluna Hruška (neregistrovaný/á)
vloženo: 04.03.2013 19:14:17   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

a já tam vždycky prdnu čtvrtku másla,no co zbožnuju pak když plavou brambory v tom tuku...druhý den zase hodinu a půl plavu v podolí já..:)))

autor: Jiri (neregistrovaný/á)
vloženo: 31.01.2013 11:12:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ja pro chut dam tri ctyri platky dobreho speku na chut.Maslo jen na brambory.

autor: Jarda222 (neregistrovaný/á)
vloženo: 10.10.2012 15:33:28   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ludek Ryba:překlep nebo fakt s knedlí- není to suché jedině zelí k tomu no každý má jinou chuť

autor: Tomáš V. (neregistrovaný/á)
vloženo: 15.09.2012 15:16:13   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Lidi, klid s tím máslem. Tak, jak to stojí v receptu, vaří klasický Čech, který pak zatěžuje zdravotní systém takovými nesmyslnými onemocněními jako je cukrovka, nadváha nebo oběhové problémy, aby pak předčasně ulevil důchodovému systému ...:). Když je kuře macaté, nedám tam vůbec žádný tuk, jen koření a vodu. Tuk se vypeče a je ho dostatek. Jinak mi ale recept pomohl po procesní stránce - co, jak, kolik stupňů, na jak dlouho... Zdravím, Tomáš

autor: katyvypl
vloženo: 07.07.2012 06:53:11   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Mně tedy na jedno kuře přijde kostka másla a ještě kousek špeku taky šílené! smajlik Pečené kuře se přeci v troubě samo o sobě zbaví svého tuku, z čehož je pak ten omastek. smajlik

autor: Misulka (neregistrovaný/á)
vloženo: 06.07.2012 20:59:28   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Simona Kucerova: Toho masla je tam zatracene dost! Kure je uz samo o sobe mastny jako prase a jeste kostku masla do toho??? sebevrazda! Ja zadne maslo nedavam a jen co se vypece z kurete, tak to plave v omastku.....cesi se proste nezaprou smajlik smajlik

autor: mirek valtera (neregistrovaný/á)
vloženo: 20.05.2012 10:52:42   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

za chvilku peču kuře, chtěl jsem vědět teplotu, zkusím 180C. Chci ho mít do hodiny. Ahojsmajlik

autor: děda Laďa (neregistrovaný/á)
vloženo: 09.05.2012 23:13:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

http://www.toprecepty.cz/recept/1341-pecene-kure másla sotva čtvrtku, lehce špíčku, trochu kořeníčka, hodinu péct při 175° přiklopené, poté obrátit a dopékat ještě půl hodiny odklopené maximálně podlévat smajlik příloha rýže, zelenina, pivo, víno cokoliv :)

autor: Dana (neregistrovaný/á)
vloženo: 07.04.2012 20:57:52   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

jsem v anglii a dojedou mi 2 hladove krky z dostihu a v lednici jen kure ....tak to zkousim ale bez speku.snad sem tam toho cesneku nedala mocsmajlikbudou to mit s ryzi bo jsem lina naskrabat brambory :D snad jeste nejsem tak leva abych neupekla kure :D dik za recepthttp://www.toprecepty.cz/recept/1341-pecene-kure/

autor: Ríša (neregistrovaný/á)
vloženo: 06.02.2012 13:54:14   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Kuře přeci upeče každý joudasmajlik

autor: J&R Kuchaři (neregistrovaný/á)
vloženo: 06.07.2011 10:48:24   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Mno, tak mi to zkoušíme s pár plátky másla. Tak uvidíme jak to bude chutnat!!!! smajlik (Pak k tomu našemu pečení přihodíme pár brambor). Přejeme DOBROU CHUŤ!!!! smajlik

autor: Marta Krutá (neregistrovaný/á)
vloženo: 25.06.2011 17:38:39   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Milan Kouhout:No,paráda!do bude dobrotasmajlik

autor: Milan Kouhout (neregistrovaný/á)
vloženo: 25.06.2011 17:36:48   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Dneska dělám kuře,tak jsem zvědavěj,jak bude chutnatsmajlik.omeju,nasolím,nacpu ho máslem,česnekem,cibulí,slaninou a dám péct do vyplé trouby na 8hodinsmajlik

autor: jitka nemeckova (neregistrovaný/á)
vloženo: 12.04.2011 18:29:38   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Tuk neni dobrej tolik cholesterolu neee,to je spatny.Ja jim kure 3 do tydne,protoze je dietni ale to sadlo blee.Trosku masla jo aby byla kuze krupava smajlik

vloženo: 06.02.2011 16:00:40   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Já nedávám žádný tuk, jen okořením, podliji vodou,cibuli dávám nám to s ní chutná někdy přidám i česneksmajliksmajlik
Zdá se mi,že toho tuku je tam opravdu mnoho a zbytečně.

autor: Petra (neregistrovaný/á)
vloženo: 06.02.2011 15:48:12   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

1 máslo, sádlo a ještě kousek špeku? Není tam toho tuku nějak moc?? Dávám 3 plátky másla, takže mi to dělá tak 20 max. 30g víc ne a je to akorát. Cibule - pro mě zbytečná věc. Dávám jen trochu mletý papriky pro barvu, koření na kuře a podlejvám vodou, popř. až 2 stroužky česneku. Pokud je kuře "suchý", tak bych nedávala hranolky ani rýži, ale brambory, popř. tu kaši. Pokud je omáčky dost, tak dávám hranolky nebo rýži.

autor: gabriela (neregistrovaný/á)
vloženo: 03.12.2010 19:11:36   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Já si také myslím,že je tam mnoho tuku, já dávám kuře jen na vodu a pak pár plátečků másla na kůrčičku a je také výborné!smajlik

autor: schmid jindřich (neregistrovaný/á)
vloženo: 14.10.2010 09:02:05   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

já dnes dělám kuře,ale nechápu tu cibuli a tolik másla,ale možná to vyzkoušín,nemusí to být špatné,dík za radu !!!smajlik

autor: Šaruš (neregistrovaný/á)
vloženo: 27.09.2010 12:54:43   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Nedělala bych to tak složitě smajlik Já jsem zvyklá péct kuře tak, že ho naporcuju, do pekáče dám olej, na něj nasolené kuře, posypu kmínem, popř. ještě sladkou paprikou, navrch dám pár plátků másla, zakryju a dám péct. Asi po hodině pečení kuře vytáhnu, poleju vypečeným tukem ať není suché a odkryté dopékám ještě max. půl hoďky, dokud není kůžička hezky křupavá. Žádná slanina, žádná cibule, žádný česnek. Nejraději to máme s rýží + samozřejmě zeleninová obloha smajlik smajlik

vloženo: 12.03.2010 09:25:41   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

No, másla bych tolik nedala, snad jen pár plátečkůsmajlik

autor: r (neregistrovaný/á)
vloženo: 12.03.2010 09:17:55   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Proč tam dáváš to máslo!

autor: Ludek Ryba
vloženo: 05.10.2008 11:27:50   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

smajliksmajlikS bramborovým knedlíkem výborné, ale nevím co tomu řekne moje dna.


Přidat komentář


Vaše jméno:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.
Antispam: do kolonky zadejte aktuální rok

Tématické fráze

pečení kuřete v troubě pecene kure nejlepsi kure recept recepty pečené kuře jak dlouho se peče kuře pecene kure recepty recepty kuře kuře v troube recept na pečené kuře pečení kuřete kuře pečene v troube kuře recepty jak upéct kuře pečené kuřecí čtvrtky pečené kuře podle pohlreicha pečene kuře pecene kure v troube pečený kuře top recepty kuřeci recept pečené kuře jak péct kuře recepty na pečené kuře recept na pečené kuře kure jak se pece kure pečené kuře recepty nejlepší pečené kuře kuře pečené recept pečeme kure recept pečené kuře doba pečení kuřete recept kure recept na kuře pečené kuře recept pecene kure recepty na pecene kure kuře pečené kuře recept recepty na kure recepty pečené kuře pecene kure recept jak dlouho péct kuře




Náhodný článek


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
toprecepty.czToprecepty.cz toprecepty.skToprecepty.sk toppotraviny.czToppotraviny.cz topmoucniky.czTopmoucniky.cz topkonicek.czTopkonicek.cz