jméno:   heslo:   pamatuj  
Více než  37 000  receptů

Kompoty z horkovzdušné trouby

Kompoty z horkovzdušné trouby
nahoru
Kompoty z horkovzdušné trouby Kompoty z horkovzdušné trouby Kompoty z horkovzdušné trouby
dolu
Přidat fotku
Přidat
fotku
Přidat k oblíbeným
Přidat
k oblíbeným
Podobné recepty
Podobné
recepty

Tisknout
recept
Doporučit recept
Doporučit
recept
Poznámka
Moje
poznámka
Přidat na Facebook
Přidat
na Facebook


Kategorie receptu Kategorie receptu: Zavařeniny

Suroviny:

pevné nepřezrálé ovoce (já tentokrát dělala broskve)

nálev:
1l vody
25dkg cukru písek/krystal

Postup přípravy receptu

Ve větším hrnci zahřejeme 4l vody, přidáme 1kg cukru - cukr se lépe rozpustí, není ale třeba vařit.

Celé ovoce (blumy, třešně) či vypeckované ovoce (broskve, meruňky, švestky) poskládáme do sklenice, zalijeme teplým nálevem a zavíčkujeme. Používám jednorázově víčka Omnia, nikoli šroubovací, ale pokud máte kvalitní šroubovací s nepoškozenou a nezpuchřelou gumou, klidně je možné použít i ta.

Na plech dáme sklenice (mně se vešlo 12 sklenic), podlijeme trochu vodou, stačí cca 1,5-2cm a dáme do předehřáté trouby na 160°C na 20min. Poté sklenice vyndáme, necháme trochu zchladnout, otočíme víčkem dolů a necháme takto úplně vychladnout.

Poznámka

Na 36 sklenic jsem spotřebovala cca 10l nálevu, takže necelé 3dcl nálevu/1 sklenici. Pokud si tedy připravíme nejprve ovoce do sklenic, dá se celkem jednoduše vypočítat, kolik nálevu budeme potřebovat.

Autor Autor: (Ivana)
Datum vložení Datum vložení:
8 kladných hodnocení udělit kladné hodnocení - udělit kladné hodnocení


Podobné recepty


Komentáře k receptu "Kompoty z horkovzdušné trouby"

autor: scarlet
vloženo: 13.09.2014 17:20:21   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Prosím Vás, nemáte někdo zkušenost jak zavařit v horkovzdušné troubě maso a paštiky? Jak dlouho a na jakou teplotu? Díky moc za jakoukoliv radu. smajlik

autor: Mirka Benešová (neregistrovaný/á)
vloženo: 23.07.2014 15:00:43   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Díky za recept, pravě zavařuju blumky :)!!!smajlik www.toprecepty.cz/recept/14013-kompoty-z-horkovzdusne-trouby/

autor: pazderka83
vloženo: 23.06.2014 21:00:20   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Zavarovala jsem poprve v zivote, tak jsem to zkusila podle Vaseho receptu. Zapekla jsem v elektrice na 180°C 30min. Tak jsem zvedava jake budou po otevreni smajlik smajlik

autor: Biton
vloženo: 27.08.2012 20:36:57   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Super recept! Už jsem podle něj zavařovala několikrát! smajliksmajlik

autor: isindy
vloženo: 25.06.2011 14:04:06   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Aničko, otázka je, jak na plynu odhadneš 180°C, možná tam bylo víc °C a tím se více "povařily", změkly ztratily trochu objem a pevnost a zmáčkly se k sobě....smajlik není nutný horkovzduch, určitě jde i normální elektrika s čidlem teploty, jen přidat cca 20°C...na plynu jsem mívala v troubě kdysi zmatky, pekla si, jak chtěla...smajliksmajlik

vloženo: 24.06.2011 12:30:35   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Troubu mám jen plynovousmajlikale zkusila jsem tosmajlikMěla jsem meruňky,ale byly takové nějaké planésmajlikskoro bez chuti,tak jsem přidala více cukrusmajlikNevím,ale asi jsem udělala něco špatně,nevím co,po zavaření jsou všechny meruně natlačené pod víčkem na soběsmajlikasi je jim zimasmajlikNevadí-použiju do knedlíků na pářesmajlikFoto přikládám a bodík posílám+6smajlikpřeci takový receptík nemůže za to,že nemám horkovzduchsmajliksmajlik

autor: isindy
vloženo: 21.06.2011 07:06:43   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

spagetka: jasně smajlik, ono to samozřejmě jde i bez horkovzduchu, jen v tom případě bych zvýšila teplotu na 180°C.
Díky, špagi.smajlik

autor: spagetka
vloženo: 20.06.2011 10:03:07   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Já to dělám taky v troubě, ale horkovzduch nezapínám, připadá mi, že je na to škoda ventilátoru smajlik
Jo vidíš a hned dám bodík smajliksmajliksmajlik

autor: isindy
vloženo: 15.08.2010 16:28:49   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

jo, a nálev - já vím, že to taky jde, dát tam ovoce, do toho cukr podle chuti, zalít vodou....a je hotovo, ale já to dělám takto - nevím proč, prostě jsem se to tak kdysi naučila a už to dělám rutinněsmajlik

autor: isindy
vloženo: 15.08.2010 16:23:53   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Jani, já jsem to četla a netuším, v čem mají problém...možná mají chytřejší troubu, která hlásí i °C uvnitř...já mám jen klasickou diodu - svítí=hřeje, nesvítí=je vyhřáto na požadovanou teplotu, kterou jsem nastavila....takže jsem pustila troubu na horkovzduch nahoře i dole, počkala, až zhasne a pak tam šoupla plech, zavřela, nechala pořád těch 160°C na termostatu a dělala 20min. Chvíli svítilo (pochopitelně, otevřením se zchladilo), ale pak zase zhaslo a bylo OK.smajlik

vloženo: 15.08.2010 16:03:04   Nahlásit komentář administrátorůmreagovat

Ivo, četla jsem si komentáře v podobném receptu. Zeptám se úplně hloupěsmajlik. Horkovzduchem je myšleno, že tam dáš ovoce ve sklenicích a zapneš horký vzduch? Já celý život zavařuji v troubě, zavařovací hrnec nemám. Taky nevařím nálev, do každé sklenice dám cukr tak od oka, podle ovoce-2-3 lžíce, ale nezapínám horký vzduch, jen pečení. Zkus si přečíst ty komentáře u toho podobného receptu, nějak tomu nerozumím, že se jim nevyhřála trouba?smajlik


Přidat komentář

Komentáře/příspěvky se na stránkách zobrazí až po jejich ověření. To probíhá tak, že Vám na vyplněnou e-mailovou adresu zašleme e-mail, ve kterém je třeba kliknout na odkaz. Poté se Váš komentář/příspěvek zobrazí na webových stránkách. Dokud nedojde ke změně IP adresy, tak z daného zařízení (počítač, tablet, mobilní telefon) můžete psát další komentáře/příspěvky bez ověření.


Vaše jméno:
Váš e-mail:
Komentář:
smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík smajlík
Pokud chcete přidat odkaz, klikněte na tlačítko a vložte www adresu.

Tématické fráze

jak zavařovat blumy horkovzdušná trouba zavarení tresní kompoty v troubě horkovzdušný hrnec vaření v horkovzdušné troubě blumy do sklenice zavaření v troubě zavařujeme blumy peceni v horkovzdusne troube zavařování blumek recepty pro horkovzdušnou troubu kompoty švestkový kompot v troubě kuchařka pro horkovzdušnou troubu zavarovani broskvi v troube recepty na horkovzdušnou troubu kompot v troubě horkovzdušny hrnec recepty zaváření meruněk v troubě kompot blumy jak zavařit blumy horkovzdušné trouby nálev na blumy zavařování blumy recept na zavarovani blum blumy kompot horkovzdušná trouba kuchařka zavaření blum recepty pro horkovzdušné trouby recepty horkovzdušná trouba zaváření meruněk zavařování blum kompot z blum kompoty recepty horkovzdušná trouba recepty zavařování v horkovzdušné troubě meruňkový kompot v troube broskvovy kompot v troubě blumy zavařování recepty do horkovzdusne trouby recepty pro horkovzdušný hrnec




Náhodný recept


Registrace

Nejnovější recepty


Informace

Nové recepty e-mailem

Zasílání nových receptů na Váš e-mail.





Copyright © 2008 - 2014 www.toprecepty.cz | Šíření obsahu těchto stránek je bez písemného souhlasu autorů zakázáno.

Partneři: Dobré Recepty | Videorecepty | Máminy recepty               PHP: www.j-soft.cz | Obecné podmínky | Bannery | Pexeso | RSS | Kontakty
toprecepty.czToprecepty.cz toprecepty.skToprecepty.sk toppotraviny.czToppotraviny.cz topmoucniky.czTopmoucniky.cz topkonicek.czTopkonicek.cz