Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rillettes (rijet)

Rillettes můžeme přirovnat k pomazánce z vepřového masa. Tradiční francouzský recept se dělá na malém ohni, nejlépe v litinovém hrnci zhruba 8 hodin. Přípravu nelze uspěchat, ale výsledek je tak geniální, že tuhle lahůdku budete připravovat zas a znova.

Hodnocení receptu je 5,0 (101×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 500 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 480 min + doba tuhnutí

500 min (20 min příprava + 480 min tepelná úprava, + doba tuhnutí)

16. 8. 2010 14:19

Suroviny pro 1 dávka

1 dávka

Nutriční hodnoty

Energie483 kJ / 116 kcal
Bílkoviny0,30 g
Tuky0,00 g
Vláknina0,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,00 g
Sůl15,00 g
Sacharidy4,95 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

V původním receptu je 30 g soli na 1 kg masa, množství jsem snížila. Použila jsem libový bůček - tuku by nemělo být víc jak 30 %.

Zdroj : Francouzská kuchyně, Jana Martinicová

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

tara23

24. 2. 2023 08:58

dělala jsem 2kg 10 hodin v pomalém hrnci. nechápu jak mi mohl tenhle recept uniknout :yes: :yes: :yes:

Mama-mia Mama-mia

4. 12. 2022 20:58

Výborný recept, děkuji za inspiraci. V mém hrnci jsem pomalila 10 hodin, teprve pak bylo masíčko měkké. :yes:

Lorisa

24. 5. 2022 08:21

Neskutečná dobrota, dělám ze 3 kg a zavařuju do zásoby.

maris maris

25. 1. 2022 18:22

Simona Skolakova: moc děkuju:-*;-):-K

Simona Skolakova Simona Skolakova

25. 1. 2022 12:56

Po dlouhé době dnes opět dělám tento receptík;-)nám chutná tak jak ho zde dala Maris a nemíním nic měnit;-)Majko díky moc.:-K

maris maris

9. 9. 2021 18:51

Tonja: žádné škvarečky tam nejsou, vidíte je tam asi jen Vy. Připravuji podle francouzské kuchařky a rilletes dobře znám i z návštěv Francie, kde jsem ho měla možnost víckrát ochutnat.

Tonja

9. 9. 2021 18:39

Tak toto není to pravé francouzské Rillettes, to je sádlo se škvarečky. Rillettes je především maso, maso které je rozpadlé na vlákna, jak správně zdůrazňuje danielle72.
A k diskusi, zda vařit s vodou či s vínem bych dodal, že může být i s portským nebo s brandy. Však v Lidlu se v rámci Francouzských týdnů Rillettes prodává několik druhů. Zkuste se těmito originály inspirovat.

maris maris

27. 3. 2020 12:50

Coleta: já bych to dala na sporák, nejlépe v litinovém hrnci, když by byl k dispozici, a dělala hodně pomalu.;-)

Coleta

27. 3. 2020 12:37

Chtěla jsem se zeptat, nemám pomalý hrnek. V jaké nádobě pomazánku děláte. V hrnci na plynu nebo v troubě?

maris maris

21. 3. 2020 08:22

mtvrdikova: Mirko, to jsem moc ráda, že jsi spokojená, děkuju:-K
Bohdanko - Tobě taky děkuju za vyzkoušení a za milý komentář;-):-)

bohdana

20. 3. 2020 23:39

:yes::yes:Vyborna fomazanka,Děkuji:-K

mtvrdikova mtvrdikova

20. 3. 2020 18:58

Hezký den, dnes uděláno a je to SUPER:yes::yes::yes: veliká dobrota :-K

mtvrdikova mtvrdikova

18. 3. 2020 07:47

Simona Skolakova: Taky jsem si myslela, že to dám do těchto skleniček z Lidlu, ty jsou šikovné:yes:

mtvrdikova mtvrdikova

18. 3. 2020 07:46

Děkuji Vám za odpověď , už delší dobu se na to chystám a teď o víkendu vyzkouším :yes::yes::yes:

Simona Skolakova Simona Skolakova

18. 3. 2020 01:41

mtvrdikova: dělala jsem bez vína na chuti to neubralo,dělala jsem s vínem a mohu říci,že kdybych jim to neřekla tak by to asi nepoznali,takže klidně vodu a když zbyde vínko,tak proč ho nedat:-D:yes:ale jak říkám je to opravdu super,já udělám z 1 kila 3 skleničky no abych upřesnila tak z Lídlu od Pila,ty jsou nejvhodnější neboť mají širší hrdla,ale jinak to beru jak už jsem psala super receptík,každý ví co si tam dá.takže žádná náhražka!!!!A kam se berou někdejší super konzervy,dnes už dávno nejsou,ale toto je jistota a hlavně opravdu dobrá;-)muž nevěřil,ale ochutnal a teď to po mne chce pomalu každý týden:-D:-ale já jsem rozumná tak každý týden néé,ale ob týden;-);-);-);-);-)néé je to fáákt mňamka;-):yes::yes:Majko díky:yes::yes:

1 2 3 13

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: jak se dělá rillettes hovězí rijet riletes rilletes rellettes rilettes francouzsky rijet pomaly hrnec veprovka rilettes recept rillettes z bůčku rillattes rillets v pomalem hrnci rijjet rilletes recept rillettes v pomalem hrnci kachní rillet rilletes nejlepší rilets rilletes z pomalého hrnce rijet v pomalém hrnci

Suroviny: víno bílé suché, sůl

TopRecepty.cz

Rillettes (rijet)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/krYX