Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Galettes - slané bretaňské palačinky

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

19. 8. 2010 11:56

Suroviny

Porce: asi 6 ks

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie3 543 kJ / 847 kcal
Bílkoviny24,28 g
Tuky39,78 g
Vláknina14,40 g
Cholesterol 286 mg
Sodík 1,70 g
Sůl4,21 g
Sacharidy90,70 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Tento recept jsem si dovezla z Francie, kde jsem byla na návštěvě u příbuzné. Ve Francii mají na přípravu galettes a palačinek speciální přístroje, každý člen rodiny si za asistence ostatních připravuje svou vlastní galettes a je u toho vždy velká legrace.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

petr

9. 7. 2013 23:26

chtěl bych se zeptat, cca kolik hodin se to má nechat uležet a hlavně jak dlouho je to schopno vydržet v lednici nebo jestli se musí vše vypotřebovat hned.
Díky

zdenek

28. 2. 2013 20:54

Díky za recept. Určitě jej vyzkouším. Nyní ale zkouším galettes dle podobného receptu, který jsem si dovezl z FR. Bohužel se mi nedaří :-// . Trhají se a nedají se otočit. Můžu se zeptat, jakou teplotu má mít pánev? Napadá někoho, kde by mohla být chyba? Pokud se mi podaří vyladit ten můj recept, tak jej sem taky vložím. Díky za nápady.

Kamila

9. 10. 2011 11:11

Jsou naprosto dokonalé, díky za recept!

Vanilka

19. 8. 2010 20:15

Ano rozdíl je v mouce. Ale myslím si, že galettes jsou pouze slané... Nicméně meze se nikomu nekladou!!!:-)

Eliza Eliza

19. 8. 2010 19:58

Já jsem myslela, že rozdíl je právě v té mouce - crêpes jsou z těsta z běžné hladké mouky a z pohankové mouky jsou právě galettes...? A obojí je možné plnit sladkou i slanou náplní... Tak to jsem zase chytřejší...;-)

Vanilka

19. 8. 2010 19:50

No galettes na sladko jsou crepes a ty se nedělají z pohankové mouky...ale samozřejmě jsou taky výborné, například s kaštanovým krémem....mňami, mňami, mňam!!!:-8

jajine jajine

19. 8. 2010 18:33

Hmmm,to mě moc láká:-pA co takhle Galettes na sladko,Vanilko,to nedělají v zemi galského kohouta?Já jsem takový sladkomil:-)):-))Možná tu cibulku dušenou v medu zkusím.A posílám bod:yes::yes:

Vanilka

19. 8. 2010 13:49

Všem děkuji! :-K Hlavně je to taky moc dobré!!! Pohanková mouka naprosto změní chuť klasických palačinek.

--ReNi--

19. 8. 2010 13:40

:yes:+7:yes:

JanaDorazinova JanaDorazinova

19. 8. 2010 13:34

Opravdu nádherné fotky a zajímavý recept;-):yes:

misza misza

19. 8. 2010 13:14

Fotky jsou úžasné:-O:-K

Eliza Eliza

19. 8. 2010 12:11

To je moc pěkný recept, francouzské palačinky mám moc ráda. Fotky jsou přímo kouzelné...:-K
+:yes:

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: slané palačinky slané palačinky recept galletes palacinky slane francouzské slané palačinky slaná palačinka recept na slané palačinky recepty slané palačinky galletes recept slané francouzské palačinky přístroj na palačinky recepty na slané palačinky recept slané palačinky francouzské palačinky slané palačinky na slano recept přístroj na francouzské palačinky recept francouzské slané palačinky slana palacinka recept slane palačinky recepty francouzské galletes recept

Suroviny: pohanka, vejce, voda, sůl, sádlo

TopRecepty.cz

Galettes - slané bretaňské palačinky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pkN6