Perníčky
Kdyby se měly sesbírat všechny receptury na perníčky, vydá to na velkou knihu. Každý má doma svůj oblíbený a originální recept, který oprašuje každý rok před Vánoci. A pokud jej nemáte, vyzkoušejte recept níže.
Suroviny pro 1 dávka
1 dávka
Nutriční hodnoty
Energie | 24 715 kJ / 5 907 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 106,76 g |
Tuky | 208,18 g |
Vláknina | 29,10 g |
Cholesterol | 1,29 g |
Sodík | 329 mg |
Sůl | 0,63 g |
Sacharidy | 887,09 g |
Postup přípravy
Moje poznámka
Přidat poznámkuAlternativy k tomuto receptu Zobrazit více
Přečtěte si
Komentáře
6. 12. 2014 16:49
Dnes jsem je zkoušela a nic moc. Perníčky jsou přeslazené - taky je tam skoro jednou tolik medu než v jiných receptech a k tomu i dost cukru. S těstem se sice pracuje docela dobře ale je hodně měkké - za to zase může to množství másla.
26. 3. 2013 19:31
Děkuji za tento bezvadný recept, je to konečně ten pravý u kterého po dlouhém hledání a zkoušení zůstanu.)
30. 11. 2012 17:15
www.toprecety.czPerníčky jsou vážně vynikající.
24. 11. 2012 19:05
husty
23. 12. 2011 10:50
Nejlepší perníčky, které jem jedla! Hlavně byly hned měkké! Děkuju
11. 12. 2011 15:47
toto vypada dobre musim to skusit
15. 12. 2009 13:07
My těsto necháváme přes noc v lednici odležet.Je pak lepší..ale pak se musí před zpracováním zase chvilku nechat,aby mělo pokojovou teplotu,protože jinak se při válení trhá a rozpadá
12. 12. 2009 14:25
a nepotřebuje to těsto třeba přes noc odležet nebo tak?www.toprecepty.cz
6. 12. 2009 11:56
Krásné Vánoce! Jen se tu chtěla podotknout že tu opravdu chybí ta poleva. Tak si dovoluji jednu jednoduchou napsat.
180 g moučkového cukru (dvakrát prosít), 1 bílek, pár kapek citrónové šťávy
Nedejte na rady a polevu nikdy nevyšlehávejte. Při zdobení by se „rozpíjela“ a pevnou rovnou čáru byste s ní nenamalovali. Polevu jen lehce promíchejte. Naberete-li ji na lžíci, měla by velmi pomalu stékat a na hladině vytvářet čáru, která zůstane pár vteřin pevná. Stéká příliš rychle a na hladině se vám čáry nevytvářejí, je třeba přidat cukr. Je možné, že jste měli příliš velký bílek anebo zapomněli nahradit cukr, který jste při přesívání nepoužili. Pokud je poleva příliš tuhá a ze lžíce spíše spadne, než aby z ní stékala, přidejte podle potřeby pár kapek citrónové šťávy. Mohli jste použít vejce s malým bílkem.
Tak hodně štěstí při tvoření!
180 g moučkového cukru (dvakrát prosít), 1 bílek, pár kapek citrónové šťávy
Nedejte na rady a polevu nikdy nevyšlehávejte. Při zdobení by se „rozpíjela“ a pevnou rovnou čáru byste s ní nenamalovali. Polevu jen lehce promíchejte. Naberete-li ji na lžíci, měla by velmi pomalu stékat a na hladině vytvářet čáru, která zůstane pár vteřin pevná. Stéká příliš rychle a na hladině se vám čáry nevytvářejí, je třeba přidat cukr. Je možné, že jste měli příliš velký bílek anebo zapomněli nahradit cukr, který jste při přesívání nepoužili. Pokud je poleva příliš tuhá a ze lžíce spíše spadne, než aby z ní stékala, přidejte podle potřeby pár kapek citrónové šťávy. Mohli jste použít vejce s malým bílkem.
Tak hodně štěstí při tvoření!
12. 2. 2009 22:38
Možná by to lepší foto vylepšilo.
22. 11. 2008 17:22
jo je to dobry ale nema stu jak udelat polevu! inak jsem spokojena
Moje poznámka
Náhodný recept Zobrazit více
Nejnovější recepty Více
Lahůdkový francouzský salát
Přidáno před 4 hodinami
Kávové cupcake s čokoládovým krémem
Přidáno před 14 hodinami
Pečená červená řepa a mrkev s medem
Přidáno před 14 hodinami
Vepřové koleno na cibuli a česneku v pomalém hrnci
Přidáno před 16 hodinami
Rýžové nudle s kuřecím masem
Přidáno před 19 hodinami
Velikonoční vaječný beránek
Přidáno před 22 hodinami
Právě bylo uvařeno:
Šťavnaté karbanátky se sýrem
rituals uvařila před 11 minutami
Nádivka velikonoční
Napipi76 uvařila před 11 minutami
Uzená krkovice pečená na zelí s bramborami
LuciePa uvařila před 1 hodinou
Brokolice zapečená s oříšky a směsí sýrů
martinslovak uvařila před 1 hodinou
Domácí noky s kuřecím masem a špenátem na smetaně
Panova uvařila před 1 hodinou
Špenátové palačinky
Macek13 uvařila před 1 hodinou
Velikonoční beránek
Axaaxa2005 uvařila před 1 hodinou
Špenátová polévka se zakysanou smetanou a nivou
Fitulka uvařila před 2 hodinami
Zeleninová polévka s cizrnou
Mafia uvařila před 2 hodinami
Další recepty
Tématické fráze: zdobení vánočních perníčků vánoční perníčky vánoční perníčky zdobení zdobeni pernicku vánoční perníčky recept perníčky zdobení fotogalerie čím zdobit vánoční perníčky zdobení vánočních perníčků recept jak zdobit vánoční perníčky zdobení perníčků recept zdobení velikonočních perníčků zdobení perníčků foto zdobeni na pernicky zdobeni vanocnich pernicku foto šablony na zdobení perníčků levné perníčky recept na zdobení perníčků poleva na pernicky recept poleva na vánoční perníčky zdobeni pernicku sablony
Suroviny: mouka hladká, cukr moučkový, máslo, med, kakao, vejce, prášek do perníku, koření do perníku
Perníčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0zX
11 názorů