Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Staročeský kuthan

Hodnocení receptu je 5,0 (45×)

Pro možnost hodnocení
se prosím přihlašte

Doba přípravy 170 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 150 min bez doby naložení masa

170 min (20 min příprava + 150 min tepelná úprava, bez doby naložení masa)

5. 9. 2010 18:29

Suroviny pro 8 porcí

8 porcí

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Energie21 740 kJ / 5 196 kcal
Bílkoviny217,49 g
Tuky442,08 g
Vláknina10,10 g
Cholesterol 785 mg
Sodík 6,33 g
Sůl15,50 g
Sacharidy82,35 g

Zobrazit více hodnot

Hodnoty jsou přibližné Více o hodnotách

Postup přípravy

Poznámka autorky receptu

Zdroj: Kluci v akci - mírně upraveno

Kuthan převzato z němčiny, znamená "pekáč,pánev.."

Možná se Vám bude zdát hodně hořčice, ale na talíři ji tam ani nepoznáte. Je toho plný pekáč pro 4člennou rodinu na 2 dny.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Nahlásit chybu v receptu

Alternativy k tomuto receptu Zobrazit více

Načíst další

Přečtěte si

Komentáře

Merylas Merylas (moderátorka)

23. 2. 2024 21:46

dvorakxyz: Pokud si některý recept označíte jako oblíbený a tím pádem si ho uložíte, tak to ovšem neznamená, že se automaticky označí i jako uvařený.
Musíte ještě u každého receptu, podle kterého jste uvařil, kliknout na UVAŘENO. :-K

Eja57 Eja57

23. 2. 2024 21:44

dvorakxyz: je u receptu ikonka UVAŘENO, ta se musí použít

dvorakxyz dvorakxyz

23. 2. 2024 21:22

Vážení
Co jsem označi jako oblíbené,tak jsem uvařil. Nicméně je vedete, že jsem neuvařil nic. To Vám musím přinést na ochutnávku? dvorakxyz

jarus58

6. 11. 2016 21:52

už jsem to kdysi dělala moc dobré
:-)

Karla

8. 4. 2016 04:54

to je opravdu papu. určitě moc dobré.:-K

Marcela

14. 2. 2013 13:54

Jen drobná poznámka, v němčině slovo kuthan ani kutchan neexistuje!!!Jde o starý nářeční výraz převzatý z germánských jazyků a znamená nádoba na vaření v širokém slova smyslu-tedy přípravu jídla (hrnec, kastrol, pekáč)

jahoda jahoda

26. 1. 2012 13:40

Dana61::-8 Děkuji celé rodině Dany61;-)

Dana61

26. 1. 2012 12:59

opravdu skvělé :-D:yes: jenom smetanu jsem dala 30ti procentní a sklidila jsem úspěch - no přiznala jsem se, kde že jsem receptík vzala a rodina ti vyjádřila pochvalu

jahoda jahoda

25. 1. 2012 22:34

jahoda jahoda

25. 1. 2012 22:34

Eliza:
Eli, je mi potěšením a je jasné, že každý si dochutí dle svého. Já snad ještě nevařila striktně podle zdejšího receptu. Ale o to snad tady nejde. Hlavně, že máme inspiraci a rodina je nakonec spokojená;-)
Díky za pěkně barevné obrázky:-*:-K:-K

Eliza Eliza

25. 1. 2012 22:23

Na tento recept jsem se moc těšila, ale nakonec jsem s ním měla trochu problém, protože se mi nedařilo ho dochutit. Nakonec jsem kastrol s upečeným masem přendala na sporák, přidala záklechtku z mouky a vody, smetanu a pro chuť bobkový list a celé nové koření a pro šťavnatost silnější kolečka mrkve. Provářela jsem mírně ještě něco přes půl hodiny a nakonec se povedlo...:yes: Vzhledem k tomu, že jsem vařila včera a zbylo na dnes a jedna velká porce i na zítra, tak můžu říct, že čím uleželejší kuthan je, tím je lepší.
Posílám obrázky.:-)

Mira

9. 9. 2011 08:33

Jana Remkova:
nahradit jahlema pohankou kroupami a obcanku vstupenkou do bohnic:-D

jahoda jahoda

25. 2. 2011 19:04

Ahoj Santo, moc jsi mě potěšila, že Staročeský kuthan/pekáč chutnal. A také nevidím na tom nic drahého, sice hodně masa, ale zase je toho hodně pro pořádné jedlíky:-p. Prostě maso, ale v jiné úpravě. Jsem ráda, že Tě neodradilo to množství hořčice. Výsledek stojí zato, a u Tebe vylepšené jen masíkem. Škoda, že není fotka:-(. Ale i tak moc díky:-K
Koukám, že jsi přidala dnes Napoleónské řezy, jsou moc lákavé, ale 3 dny čekat a koukat do ledničky, to se bojím, že nevydržím:-D
Kdybys ses chtěla naučit dávat fotky, napiš na vpravo: Moje vzkazy, uvidíš, že to je jednoduché;-):-K

santa

25. 2. 2011 14:15

Drahé jídlo???Za luxus se vždy platí a každý rád hřeší...
VÝBORNÉ,NEPOPSATELNĚ!:yes::yes::yes:
Trochu ho upravila,omlouvám se autorkyni,ale mám doma,rozmazlence!!Jen maso!!!;-) Vidět tam tlustý,tak mají žloutenku a osypaní na měsíc..
Ale nezbylo nic...K tomu není co dodat.Měli k tomu rýži tří barev,další příloha..

jahoda jahoda

6. 2. 2011 23:22

Martiline, je mi potěšením, že sis vybrala můj recept a že nezklamal;-):-K

1 2 3

Přidat komentář

Přidat komentář

Moje poznámka

Marie

Náhodný recept Zobrazit více

Nejnovější recepty Více

Právě bylo uvařeno:

Další recepty

Tématické fráze: staročeské recepty kutchan kuthan jídlo kutan staročeský kutchan staročeskýkuthan staročeský recept staročeský pekáč staročeské výrazy staročeský kudhan co je to kutchan co je kutchan jídlo kuthan staročeeské recepty staroceske jidlo staročeský kutlan kuthan pekáč pánev slovo kuthan starocesky kutan kuhtan recept

Suroviny: hovězí zadní, bůček vepřový, klobása pikantní, slanina anglická, hořčice plnotučná, hořčice kremžská, sůl, pepř mletý, paprika sušená sladká, koření chilli, cibule, smetana na vaření

TopRecepty.cz

Staročeský kuthan

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/JQqv